לפני שנים מעטות, חלק ניכר מהדירות בעכו היו למכירה, במחירים מגוחכים, עובדה שנוצלה, בעיקר ע"י אוכלוסיות חלשות מהסביבה. אם לא די בכך, עמידר התאמצה מאוד, לפרסם בגליל המערבי, את רצונה העז, לתת סיוע בשכ"ד לזכאים שניצלו את הסיוע, כדי לשכור דירות זולות בעכו. שתי עובדות אלה, דרדרו את העיר, עד כי נראה היה שעברנו את נקודות האל-חזור.
הפתרונות, לחיזוק העיר והפיכתה לאטרקטיבית, הייתה תלויה בשינוי מגמות בכל הנושאים: ביטחון אישי, תעשייה נקייה במקום מזהמת, תיירות נשארת במקום חולפת, עיר נקייה ומגוננת, בנית פרוייקטים איכותיים ואטרקטיביים, שיפור החינוך במסגרת הפורמאלית והלא פורמאלית. היפוך המגמות התממש וראשית, עצר את התהליך הקטלני של הצפת העיר באוכלוסייה חלשה ובעייתית.
משכל אלה הושגו, בהנהגה החדשה בראשות רה"ע הנוכחי, הנה כולם נוהרים לעכו ולא לנהרייה או ערים אחרות.
בתי מלון, קניונים, שכונות חדשות וכו' וכו', נבנים ויש ביקוש עצום לנכסים בעכו. כעת, כמעט ואין להשיג דירות להשכרה או קנייה. אך זה מצב זמני ביותר, כי בימים אלה, יוצאות לשיווק מספר שכונות חדשות.
זאת לדעת. תהליך של תכנונים ואישורים עד לשיווק – אורך שנים. אני משוכנע, מתוך ניסיון אישי שאין מקום אחר שבו מלווים את כל התהליכים, בלחץ מתמיד ויום יומי, כדי לקצר את כל התהליכים הבירוקרטים הבלתי נגמרים, בכל התחומים – במשרדי הממשלה, ברשויות וועדות השונות.
בקרוב יצאו לשיווק: מתחם "אגרוף צפון" – צפונית למכללה, "אגרוף דרום" – שלב ב' שכ' "נאות ים", שכונת הנדיב – צפונית לרמח"ל, שכונה חדשה בכרם וכן, יש פרוייקטים במגזר הפרטי, כגון; צמוד לשכ' התמרים וכבר עובדים על קידום "שער עכו" – שכונה גדולה מאד, בפרדסי האבוקדו, מזרחית לכביש עוקף עכו.
המחירים בעכו עדיין אינם גבוהים וירידתם, שוב תביא אוכלוסיות חלשות.
ובהזדמנות זו, מילה בנושא עבאדה. כמומחה לבניה ופיתוח, אני יכול להעיד שהוא עושה עבודה איכותית. כשאיש לא רצה לבנות בעכו בשל המחירים שהיו נמוכים ביותר, הוא המשיך לבנות בעיר – מבלי להוריד באיכות. חשוב לדעת שמכרזים למכירת השטחים, נעשים ע"י מקרקעי ישראל/משרד השיכון, במכרז פתוח לכל ולא היו קופצים, בשל הרווח הנמוך. כעת שהמחירים עלו ויש ביקוש לדירות בעכו, סביר להניח שיהיו קבלנים רבים נוספים, כפי שהיה בשכ' הרמח"ל .
מצער אותי שיש מי שטוען כאן שאין משקיעים בתושבים הותיקים. הרי מעולם לא השקיעו משרדי הממשלה ויזמים, מאות מיליוני שקלים, בתקופה כה קצרה, בכל הנושאים. כבר רואים כל כך הרבה שינוי בעיר, במהותה, חזותה, בתדמיתה וערך נכסיה . תוך שנה, עם הקמת הקניונים, בתי המלון והפרוייקטים הגדולים – עכו תמריא לפסגות חדשות.
כדאי גם להזכיר שמושקעים עשרות מיליונים בשיקום שכונות ותיקות, בנית מועדונים ומגרשי ספורט.
_________________ ישראל בן-עזרא
|