|
שבוע טוב,
בגלל מחטפים שראש העיר מבצע בישיבות מועצה ובהצבעות, מאחר וקשה לו לשמוע ביקורת לגיטימית, אני נוהג לנצל את זכותי בחוק ולהשמיע הצהרה שהיא למעשה הבעת דעתי כי רק כך אני יכול להשמיע את דעתי ללא הפרעות.
להלן ההצהרה שהקראתי בישיבת המועצה האחרונה:
הצהרה
התקציב לשנת 2013, הוא אקורד הסיום של הקדנציה. ראש העיר בוודאי יספר לנו: "מעולם מצבינו לא היה כה טוב, העיר בתנופה אדירה, הפיתוח ניכר בכל פינה, יש הגירה חיובית לעיר, מערכת החינוך והתרבות משגשגת ואם יש דברים לקויים, זה באשמת הקודמים שלנו, שגרמו להידרדרות. לפני 10 שנים, קיבלנו עיר "על סף תהום", עיר לפני התרסקות...והיום גן עדן, שוויץ של המזרח התיכון...".
ולכם רבותיי אני אומר: כמו שאמר, חבר הסנט של האימפריה הרומאית, ששלטה על חצי עולם דאז ו"לבסוף האימפריה הרומאית תיפול". וכולם תקפו אותו, איך אתה מעז לדבר, מעולם מצבינו לא היה כה טוב, ממלכת רומי היא גן עדן... אבל בכל דיון בסנט (ולא משנה מה היה הנושא) הוא חזר ואמר: האימפריה הרומאית תיפול... וכך אכן קרה.
ואני חבר מועצת העיר, חוזר ואומר: "אתם חיים בנדמה לי", "אתם אכן חיים בגן עדן, אבל זהו גן עדן של שוטים". הסתכלו סביבכם וצאו מן הקונכייה - תושבים איכותיים, עדיין עוזבים יום יום בהמוניהם כשלפי שמועות, אומרים להם בכירים לא פעם ולא פעמיים כי מי שרוצה לעזוב, יממנו לו את ההסעה.
רחובה המרכזי של העיר, נראה בלילה כמו עיר רפאים, בנינו ובנותינו פוחדים להסתובב בלילות במרכז העיר, חובשי כיפות ורבנים מותקפים פיזית, העיר מלוכלכת ומוזנחת, כשלפי שמועות המאכרים ממשיכים להתערב בבחירת קבלנים מקורבים ואני אומר:תם ונגמר הזמן שלכם בשלטון.
וכעת לעניין התקציב, איך ניתן לנהל עיר, המסתמכת על מענקי איזון של משרד הפנים ובגובה של 36.5 מליון ₪? (שמעון, נגמר עידן קדימה והקשרים בצמרת הפוליטית) מי ייתן היום מענק כזה?
חינוך - כתמיד אתם מתגאים, בגובה השקעתכם בחינוך... ומקופת העירייה אתם נותנים, בקושי 14.8 מליון ₪ שהם שווה ערך ל4.5% מכל התקציב וזוהי גאוותכם! (על מי אתם עובדים?) כל שאר התקציב, הוא תקציב מדינה. עיריות אחרות מעניקות 50-60 אחוז מהתקציב לחינוך. שכר פנסיונרים - יגיד לי כל בעל מפעל או עסק קטן, איך הוא יכול להסתדר אם מהיום ועוד 20 שנה קדימה (עוד לפני שפתח את העסק) הוא צריך להקצות כל שנה כ- 10% מתקציבו, רק לתשלום לפנסיונרים? הבאתה את מקורביך ואנשי המתנ"ס ולהם אתה משלם שכר יפה ולוותיקים פנסיה יפה... וואלה ניהול אחלה מקצועי וממש לא פוליטי. תגיד לנו בכנות שמעון, כשאתה תלך הביתה בעזרת השם, מה תשאיר לבאים אחריך, איפה המצפון שלך? הרי כשאתה ואנשיך תלכו הביתה, את הגמלאות שלכם תקבלו, מקרנות פנסיה שאינן שייכות לעירייה. ואת העתיד של מי אתה מסכן? של הגמלאים ובני משפחותיהם, והם יהיו סמוכים על שולחן הרשות יחד עם משפחותיהם, לכל חייהם. הוצאות מימון - אתה שמעון הצהרתה בגאווה ולא פעם, כי הוצאות מימון זה ממש פשע. ובאופן ציורי אמרת: זה לקחת כסף משל הרשות ולעמוד ולגזור אותו לגזרים. ואתה עושה זאת בשנים האחרונות-עם כ 2 מליון ₪ הוצאות מימון כל שנה. פרעון מלוות - בגובה של מעל ל 11 מליון ש"ח, אז איפה האיזון התקציבי אם בכל שנה אתם מחזירים הלוואה בגודל זה? אז ספרו את האמת לציבור ולחברי המועצה, זוהי ככל הנראה רק הריבית, על הלוואות שעוברות את המאה מליון ש"ח, זה תקציב מאוזן שמעון? הצחקת אותי. ארנונה- גביה של 107 מליון ₪. גביה שהופכת את תושבי העיר לכמעט מסכנים. אתם באופן קבוע, נוגשים בתושבים, חודרים לבתיהם, בודקים להם פרגולות שנבנו (בתקופת אברהם אבינו) כל זה כדי לעשוק, ללחוץ ולכווץ כל תושב ומדוע?! כדי לפתור את בעיית הפרנסה של מקורבים ונסיעותיהם לחו"ל.
וכמו שחבר הסנאט שהזכרתי אמר - כי האימפריה הרומית תיפול, אני חבר מועצת העיר אומר: אם ירצה ה' מפלגתך שמעון, מפלגת קדימה, ואתה שמעון - לא תגיעו רחוק.
לסיום, אם רק 5% מהעדכונים שאני מקבל נכונים, כנראה שלא מדובר בעיריית עכו אלא בעיריית סדום ועמורה.
בכבוד רב, חבר המועצה שלמה פדידה.
|
|