חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 02:36

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: יסמין חייאכ ,קצינה ערבייה מעכו
הודעהפורסם: 22 מאי 2014, 12:08 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

יסמין חייאכ ,קצינה ערבייה מעכו

דבר צה"ל פרסם בדף הפייסבוק הרשמי את תמונתה של יסמין חייאכ ,חיילת ערבייה מעכו תסיים בקרוב קורס קצינים .

דובר צה"ל פרסם : צוערים סיימו מגמת נחשון בבה”ד 1 את קורס הקצינים. בין המסיימים נמצאת גם הצוערת יסמין חייאכ. עבור חייאכ המתגוררת בעכו, אשר אחיה שירתו גם הם בצבא, אין מובן מאליו מהמעמד אליו הגיעה. אנו מצדיעים ליסמין ולכל הצוערים שסיימו השבוע את קורס הקצינים, ומאחלים לרבים ללכת בדרכה .".
יסמין חייאכ היא לא היחידה מעכו שמתגייסת לצה"ל , רוב החברים שלה הערבים הנוצרים משרתים בצבא ,

יסמין חייאכ , נולדה בעכו ולמדה בבתי הספר היהודיים בעיר , כולל בית ספר לקציני ים והיא חלק מהדור הצעיר שמקבל חינוך שמוביל לגיוס בצה"ל .

תמונה
לדיון שמתקיים בדף הפייסבוק של צה"ל

https://www.facebook.com/tzahalonline/p ... 338891586/

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: יסמין חייאכ ,קצינה ערבייה מעכו
הודעהפורסם: 22 מאי 2014, 18:16 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

תגובות קבוצת עכונט בפייסבוק

שרון מלכה כול הכבוד גאים בך תצליחי בהמשך דרכך קצינה לתפארת מדינת ישראל

מתן סעדה הכול מתחיל בחינוך של ההורים
יש לה הורים זהב ואחים יהלומים .!!
..
Shai Yefet ישר כח!

Tehila Brami אהובה שלי ענקיתתתתתת!!!!

Anett Haskia גאווה לעכו וגאווה לאומה הערבית

אורן מלר בהצלחה!
יש משתמטים יהודים שמוותרים על השירות הצבאי ולא אכפת להם!

Ofra Shalit כל הכבוד שאפו בהצלחה בהמשך הדרך

שמעון דרשר רק כך יהיה שלום שכולם ירגישו שזו המדינה של כולם.

אידה שלוש כול הכבוד

Meny Modri נישאר לה תאמין לי היא נותנת את עצמה למען האדמה שהיא דורכת עליה זה שאתה לא יודע להחמיא ומתלונן על דלא נשאר להנמשהו ערבי להתגאות בו אני יש לי שאלה אלייך מה לך יד להתגאות בו ?? שנסראאלה עלול להפיל טיל על בית אבותיך ועלייך והוא יגיד את כפרת עוונות ?? ערבים פה בישראל צריכים להבין שיש להם הכל פה ואם היה שילטון פלסטיני הייתם סובלים כמו שסובלים הסוריים תגידו תודה שיש מישהו ששומר עליכם מפניהם הם האויב המשותף שלנו הם אלה שלא אכפת להם לא מימנו וכנ"ל לא מימכם אז אם היא משרתת בצבא הישראלי זה בשביל דאתה תוכל לשבת בבית דלך בשקט ולהתלונן כל היום על המדינה שהיא משרתת בה ושומרת עלייך אז במקום לבלבל את המוח לא נשאר בה מדהו ערבי תפרגן ותשמור את הגיזענות לשיחת נפש עם גיזענים כמוך אתה צריך להתבייש אתה חיי פה מקבל פה הכל ואתה עוד בוכה אנחנו שומרים עלייך ועל המשפחה שלך ויד לך תלונות ??

Meny Modri פשש עכואית לתפארת כל הכבוד את דוגמא למופת
אם מוסלם עלי כשהתחנכה בבית נוצרי ולמדה בבית ספר יהודי לא נשאר בה משהו ערבי להתגאות בו

Ronen Yaffe מכיר את המשפחה כל הכבוד חינוך לתפארת

Daniel Rodney כל הכבוד

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 08 יוני 2014, 00:38 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

יסמין הקצינה מעכו: אומרים לי 'כל הכבוד', וזו ממש גאווה לעיר עכו, אף פעם לא קיבלתי תגובות עוינות".

למרות שהיא לא מחויבת גיוס, יסמין חאיק, ערבייה נוצרייה מעכו, החליטה לשרת בצה"ל – ואף לצאת לקורס קצינים. את הכנסייה לא פקדה זמן רב בשל לו"ז צפוף, והיא טוענת שלא צריך לפסול חייל רק בגלל שהוא ערבי: "כולנו יכולים להשתלב"

הסיפור החריג של יסמין חאיק (19) החל בביתה בעכו. ערבייה שהתחנכה על ברכי הנצרות וחגגה את החגים הנוצריים - אך החליטה להגיע לפנימייה צבאית, ולהתגייס. למרות שהיא אינה מחויבת גיוס, היא החליטה לעלות על מדים ואף סיימה באחרונה את קורס הקצינים בבה"ד 1 ובכך היא נחשבת לאחת הבודדות מהמגזר הערבי-נוצרי שסיימה את המסלול. בסוף חודש יולי היא תשובץ באחת היחידות כקצינת קישור למילואים.
למרות שהיא חיה בסביבה ערבית, כל חייה התחנכה עם יהודים: גן יהודי, בית ספר יסודי יהודי ופנימייה צבאית. "ההורים שלי אמרו לי שזו הדרך הנכונה להתחנך וככה כל החברות שלי הן יהודיות. זה כבר לא מוזר בשבילי כי אני שווה בין שווים", היא מספרת בריאיון לחדשות 2 Online. "אני לא בוגדת, צריך לתרום לאיפה שאתה נמצא, יש לך גם חובות מעבר לזכויות במדינה".
רוצה להגיע רחוק בצה"ל
מבטא ערבי אין לה, ואת הכנסייה לא פקדה כבר זמן רב בשל שירותה הצבאי שתופס לה את רוב הלו"ז. "כשאני הולכת ברחוב עם המדים, יש אנשים שבאים אלי ואומרים לי 'כל הכבוד', וזו ממש גאווה לעיר עכו, אף פעם לא קיבלתי תגובות עוינות".
היו חיילים ששירתו איתה והביעו תמיהה על החלטתה לשרת, למרות שהיא לא מחויבת. יש כאלה ששואלים אותה שאלות ואומרים שזה מוזר להם - אך היא מסבירה להם מה עומד מאחורי ההחלטה - הרצון לתרום למדינה, לא משנה לאיזה דת אתה שייך.
היא מבהירה כי לא התגייסה כדי לסחוף את כל הציבור הערבי לשורות הצבא - אך אומרת שהעניין אפשרי, למרות מה שחושבים. "ללא ספק ערבים יכולים להשתלב בצה"ל", היא מדגישה.
"לא צריך לפסול חייל כי הוא ערבי"
"יש את כל התנאים לערבים לשרת והם יזכו לתמיכה וחיזוק, כשווים בין שווים. חייל מתגייס וזה לא משנה אם הוא ערבי או יהודי עושים לו סיווג ביטחוני, אני לא חושבת שצריך לפסול כל חייל עכשיו בגלל שחושדים בו כי הוא ערבי. אם נחשוד בכל אחד מה נעשה?".
אחיה הגדולים לא התגייסו, אך אחותה כן, והיא בעצמה מקווה שתגיע רחוק בצה"ל. "ההורים מלאים בשמחה ואפילו הפתיעו אותי בטקס סיום הקורס עם חולצות ומתנות", היא מסכמת.
בימים האחרונים היא התרגשה לשמוע שהאפיפיור ביקר בארץ: "זו גאווה למדינה שקיבלה אותו ככה, זה לא היה ברור לי מאליו וזה מסמן בכלל על היחס לאנשים מדת אחרת, וגם על עצמי".

תמונה
http://www.mako.co.il/news-military/sec ... artner=rss

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 08 יוני 2014, 08:14 
עכונט כדרך חיים