חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 27 אפריל 2026, 22:25

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שידור TV : לחיות בלי מכשולים - ליחי רואימי מעכו
הודעהפורסם: 16 ספטמבר 2013, 22:59 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

שידור TV : לחיות בלי מכשולים - ליחי רואימי עכו

ליחי רואימי ילד צעיר, בן ה 17, על כיסא גלגלים, צעיר נמרץ פעיל מאוד ומתעקש לנהל חיים פעילים ועצמאיים. ילד שרוצה להגיע להישגים גם היותו בכיסא גלגלים. אמו מיכל : מיכל: "אמרתי לעצמי אני לא אתן לבני שיחליטו לי איפה הוא ילמד. ההזדמנות האחרונה הייתה לפגוש את ראש העיר לנקרי . שמעון שנדהם למשמע אוזניו, ושמעון אמר כך: "ליחי ילמד רק בעכו וילמד בחטיבה עליונה"

http://www.youtube.com/watch?v=N3sNG5hp ... e=youtu.be

למרות ניוון השרירים סיים ליחי רואימי בן ה 17 בחטיבה רגילה. למה למרות ? למה אפילו? ומה זה הרגיל הזה? אין סיבה שנכים בעלי זכויות פיזיות ושכליות לא ילמדו בבתי ספר "רגילים" אלא אם כן הגישה מפלה.
ליחי רואימי ילד צעיר, בן ה 17, על כיסא גלגלים, צעיר נמרץ פעיל מאוד ומתעקש לנהל חיים פעילים ועצמאיים. הוא אוהב לטייל, יודע להנות מזמנו הפנוי על ידי מחשב או אחר, למרות היותו יושב בכיסא גלגלים. הוא אינו מעוניין בשום יחס מיוחד. שוב ה "למרות" הזה, שמסתתרת הנחה שנכים מצפים ליחס מיוחד מעצם היותם יושבים על כיסא גלגלים אינו נכון.
לליחי, יכולת הקשבה הפנמה כמו אדם ממוצע רגיל בעל יכולת שכלית גבוה. ילד שרוצה להגיע להישגים גם היותו בכיסא גלגלים.
לעניינו, לפני שליחי הגיע לחטיבה, לא היו מעוניינים לקבל אותו בבית הספר, אנו עברנו המון מכשולים שלא ידענו מה לעשות. היכן ליחי ילמד? האם יקבלו אותו בבית ספר בחטיבה עליונה? היה לנו מין הרגשה שהוא אינו רצוי. אולי בגלל החזות, אולי בגלל המשאבים שצריך לילד נכה?
ואמרנו לנו שעדיף שליחי ילמד בבית הספר במעלות, או בבית ספר לחינוך מיוחד. אני אישית(אמו מיכל) לא הסכמתי, ליחי הוא לא ילד שבגלל היותו על כיסא גלגלים, ניתן יהיה להתעלם משכלו. זה שהוא על כיסא, אינו מעיד על מצבו השכלי.
מיכל: "אמרתי לעצמי אני לא אתן לבני שיחליטו לי איפה הוא ילמד. ההזדמנות האחרונה הייתה לפגוש את ראש העיר שמעון לנקרי".

מטרת הפגישה הייתה לנסות ולהראות שכן מגיע לילד עם מגבלות ללמוד בבית ספר רגיל. והאם יש לראות בעיריית עכו שמשהו כן אכפת לו מהאוכלוסייה החלשה.

מיכל: ביקשתי להיפגש עם ראש העיר. הפגישה נערכה בעירייה בלשכתו של שמעון לנקרי. עוד לפני שספרתי לו את המקרה, ולשם מה הגענו. היחס של שמעון לנקרי לליחי היה יחס כמו אב לבנו. ואז שמעון אמר "מה הבעיה פה" אני אמרתי לו שיש בעיה רצינית ואני צריכה שתקשיב. מיכל, האימא של ליחי "ליחי אמור לעלות לחטיבה, טענו ואמרו לי שלא תצליחי לעשות שהוא במצבו, שהיותו עם כיסא גלגלים, ילמד בדרסקי". שמעון שנדהם למשמע אוזניו, ושמעון אמר כך: "ליחי ילמד רק בעכו וילמד בחטיבה עליונה" מהמשפט הזה ראיתי כמה אכפת לראש העיר שמעון לנקרי. וכבר ידוע לנו כמה שמעון לנקרי עוזר לאוכלוסיות החלשות בעיר עכו. תומך בבתי ספר של חינוך מיוחד, ילדים בעל צרכים מיוחדים. בנוסף גם דאג להם להרבה אירועים בחגים. כמו פורים וכו..

עם סיום פגישתנו עם ראש העיר, שמעון לנקרי שאני רוצה להגיד לו המון תודה. הגענו לפגישה בבית הספר דרסקי. שם קיבל אותנו שמיל מנהל הבית ספר שהראה לנו איך ליחאי ילמד ומה יעשו בשבילו. אנו פשוט לא האמנו כמה אכפת להם מילדים בעלי יכולת פיזית לקויה. כבר הכינו את כל הכיתות שילמדו בקרקע ולא בקומות. הורדו כיתות המחשבים. כיתת הלימוד שליחי שבא אמור ללמוד ירדה לקומת קרקע. שמעון לנקרי ראש העיר יחד עם שמיל, דאגו שתהיה רמפה שתהיה נגישות חופשית לליחי לצאת להפסקות.

לליחי חופש התנועה בדיוק כמו לכל תלמיד. בזאת אנו משפחת רואימי רוצים להוכיר תודה לעיירית עכו ולראש העיר שמעון לנקרי על התמיכה של השנה הראשונה של ליחי באורט דרסקי תודה רבה.

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: שידור TV : לחיות בלי מכשולים - ליחי רואימי מעכו
הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2013, 07:44 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אין אין על ליחי עכואי מעורר השראה