|
בתוכניות של עכו , מוסיפים תנאי "רק במידה שהכסף מהעיריה יגיע"
באחת הידיעות נכתב השבוע בספורט 5 : יובל נעים רוצה להחתים את קובי מוסא, אך רק במידה שהכסף מהעיריה יגיע
מעניין כל ידיעה על התוכניות של הפועל עכו , מוסיפים תנאי "אך רק במידה שהכסף מהעיריה יגיע "וזה אומר שהכסף של העירייה הוא שהניע את גלגל במשך שנים והביא את ההצלחות והתהילה , כאשר אני שומע את אוהדי הפועל עכו כואבים כי הכל תקוע , צריך לעשות חשבון נפש ולהבין מה היה ואולי משהוא יבין ויציל את הקבוצה שחשובה לעכו .
עכשיו כולם מבינים שהפועל עכו בכדורגל קיבלה מיליוני שקלים , לעומת עמותות של הפועל עכו בתחומי ספורט אחרים שהם בינלאומיים , הם קיבלו רק עשרות אלפי שקלים כתמיכה מעיריית עכו ולא המיליונים שאושרו בכל שנה במועצת העיר . ראש העיר לנקרי , עשה מאמץ בלתי רגיל והשקיע מיליונים בכדורגל מכספי משלם המיסים , לנקרי לקח אחריות גדולה מאוד , כי היה חשוב לו שהכדורגל של עכו יגיע לליגת העל כי זה נותן כותרות יומיות בתקשורת הארצית וזה חשוב למיתוג העיר .
נכון שציון ויצמן עשה עבודה טובה מאוד והוא פעל בחוכמה כי הוא מבין טוב בכדורגל , לצערי לא הבנתי מדוע העניין לא המשיך ?, לא יודע מה עבר בין ציון ללנקרי ? , מי שכח את מי ?, מי הפסיק לחבק את מי ? אף צד לא מספר מה קרה !
ציון הוא איש חכם שהצליח והיה צריך להבין שלנקרי נתן לו גב פיננסי רחב , בנה לו אצטדיון מדהים ונתן לו תהילה כמו שיש רק למיליונר שקונים קבוצה , אך ציון שכח בדרך מי הוא הגב שלו ומי הרים אותו לתהילה וכיום הוא מבין את זה כאשר אין העברת כסף ובונים את הקבוצה רק עם התנאי שהעירייה תעביר את הכסף - אך העניין יותר מסובך כי היריבים של לנקרי שהם מועמדים לראשות העיר מאמצים ומחזקים את ציון להמשיך במאבק .
השאלה עכשיו היא מה יעשה ציון ומה יעשה לנקרי , לנקרי אומר על פי היועצת המשפטית , רק הרחקת ציון מהזירה ופיקוח על כספי ציבור , תפתח את הברז מחדש וציון היה צריך לומר עכשיו , עשיתי בניתי הצלחתי ולי הקבוצה חשובה מאוד ובשביל הקבוצה אני מוכן להתרחק אמיתית מהפועל עכו שבניתי והשקעתי בה הרבה . לא נראה לי שיש דרך אחרת כיום , כי בדקתי אם אפשר לגשר בין ציון ללנקרי והבנתי שאי אפשר לגשר והעניין דחוף במיוחד לאוהדים .
ברור שהצדדים , ציון ולנקרי מוכנים לגרוע ביותר , במלחמה כמו במלחמה ויכול להיות אם ציון ימשיך להחזיק בקרנות המזבח ולאיים דרך חבריו שיסגור את הקבוצה ,זה כמו תמות נפשי עם פלשתין .הצד השני במצב גם הקיצון הם רואים את הכדורגל של עכו כעירוני כמו רמת השרון , כי גם כך רוב הכסף מגיע מהעירייה .
יש עוד תקווה שלא נגיע לקיצוניות כזאת או אחרת ויהיה שינוי . אני מקווה שהיה שינוי כי כואב לראות את האוהדים כואבים .