|
יוסי ועזרא, אני יכול לגלות לכם שאני בדעה אחת איתכם. אני הייתי בעד רעיון קיומו של צ'אט באתר בכדי למנוע את הבאלגן שנוצר בפורומים, אבל אני רואה שהוא בכל זאת בלתי נמנע. תמיד יש כאלה ומניסיון אני יודע שלא רק כאן, ב"עכו נט" שמנסים לקחת את החוקים לידיים השאלה מה עושים נגד זה.
אני לא מקנא באלברט שצריך לחזור ולראות את כל מה שנעשה כאן בהיעדרו. דבר ראשון צריך להבין ממה נגרם אותו אי-סדר: יש כאלה מה לעשות שגורמים לו מתוך היותם רפי שכל, למרות שאני מגדיר אותם ככאלה אני לא חושב שיש להקל ראש איתם, כי לכל בן-אדם יש מינימום של קליטה (גם אם הוא לא עלינו לוקה בשכלו) ומעבר לו הוא עושה את הדברים בכוונה. אז לא שאין לו מקום בינינו אלא שנגביל את צעדיו. גם אם נאמר זאת בפעם המי יודע כמה נחזור ונאמר זאת - אין טעם בכתיבת הודעות קצרות ועוד זו אחר זו (כפי שאני ראיתי לא פעם וזה כבר מוגזם בהפרש של דקה אחת !!), כך שההודעה אולי בסך הכל ארוכה אבל בפרקים. שיהיה ברור מקומן של הודעות כאלו בצ'אט, לא עולה לכם כסף להירשם אליו ואל האתר בכלל !! אז אנא מכם לפני שאתם כותבים משהו, תשתדלו לפחות לארגן את המחשבות שלכם. דעו לכם שכשם שבחיים עצמם יש דרך ארץ יש גם באינטרנט. בעניין זה אף אחד מאיתנו לא צריך לעבור שטיפת מוח. מספיק לומר את הדברים בהודעה אחת ולא לחזור עליהם כל הודעה שניה.
קבוצה אחרת של "פורעי חוק" שמנסים להחריב את כל מה שסביבם, ודווקא אתם שזוכרים ימים טובים יותר אל תיתנו לזה לקרות. כמו שאומרים וסליחה על ההשוואה "לא ניתן לבית המקדש השני להיחרב" ואני מאמין שאתם יודעים למה אני בדיוק מתכוון. אני מאמין שהימים מתוחים וגם כאן לא מן הנמנע שקורים דברים בעקבות כך (כבר אמרתי שיש כאלה שהמלחמה מחרפנת אותם) אבל למען הסדר הטוב כשם שבחיים הלא וירטואליים ישנה משטרה שאולי לא תמגר את הפשע לגמרי אבל היא לא לפחות תשתדל לא לתת לאחוז לגדול. תהיו אתם אותם אזרחים טובים שמאירים את עיניהם של השוטרים (מנהלי הפורומים) ואל תתאצלו לכתוב להם (רצוי במסר אישי) על הודעות שאתם רואים שאין מקום להם, וחשוב שתדעו כי בהיעדרכם ובהיעדרם של אחרים שיש להם מה לומר לא רק שהבאלגן יבלוט יותר, אלא שאותם גורמים ירגישו את נצחונם. אני מקווה שתקחו את דבריי אלו לתשומת לבכם.
|
|