חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 19 אפריל 2026, 10:02

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: שנה שלישית ברציפות: 5 כוכבים של יופי לעיר עכו
הודעהפורסם: 20 נובמבר 2009, 23:05 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ריקרדו
אני בהחלט מסכים איתך הפעם.
בחירות אזוריות הם הדבר המתבקש ביותר בישראל על מנת לתת יצוג
הולם לפריפריה ולא " לזרוק להם רק עצמות"
צר לי שסטינו מהנושא המקורי
אבל כנראה שהדבר מאד בוער בעצמותינו.
ח"כ דוד אזולאי הוא יו"ר ועדה בכנסת ולא שר.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 20 נובמבר 2009, 23:33 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

היי דורון, שבת שלום,
טוב שהחזרת אותנו לנושא,
מקווה שיש כאלה שסוף סוף הבינו שלא כל עשייה צריך שתהיה מפורסמת, יש לפעמים דברים שטוב שיעשו גם ללא פרסום.
ולדבריך,
זה לא שחייבים שראש העיר יהיה חבר במפלגה של ראש הממשלה. יש ראשי ערים לא מעטים שנהנים מהממשלה הנוכחית מכירים את יתרונותיה וחסרונותיה. מכירים את צורת העבודה "מדברים באותה שפה".
השבוע אמרו לי שאני מאוד פעלתן ודורש, ולפעמים צריך לתת יותר זמן לדברים עד שהם נעשים.
תוסיף לזה הכרות אישית - ואין מה לעשות, היכרות אישית פותחת דלתות ועוזרת להבין את אותה "שפה".

אני מניח שבקרוב יעלה נושא הקיצוצים וכו' שוב לכותרת, כל נושא המאזנים והמהלכים המתוכננים בעירייה.
ושוב אני אומר - הבעייה מתחילה במחשבה שהביאה לניהול הבעייתי, דורשים קיצוץ אין בעיה- מקצצים תקנים, מוציאים אנשי מקצוע לפנסיה (ראו ערך מ.מ.) ואז או שמביאים במקום מינוי פוליטי או שסוגרים את התקן, מסדרים קצת את המאזן ע"י מענקים כאלה ואחרים ואז מביאים לתפקידים אחרים מינויים פוליטים וכך העיריות או יותר נכון הרשויות המקומיות הופכות למושחתות יותר ויותר מצד אחד, למקצועיות פחות ופחות ומגלים מידי תקופה בעייה כלכלית קשה
כי איך אפשר לנהל עיר כשחלק ענק מהתקציב שלך הולך לפנסיות???

שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 21 נובמבר 2009, 19:47 
עירן ידידי-שבוע טוב
אינני מכיר נתונים ולכן לא ראוי שאתיחס לטענות שהעלת מפאת כבודם של האנשים
אך אם ישנה תופעה כזו באיזו רשות ,נשאלת השאלה מאיין הרשויות למדו שיטה זו?

צפיתי היום בתוכנית פגוש את העיתונות -השר ללא תיק בני בגין היה המרואיין

לקראת הסוף שאלה ותשובה שלו מתארת את המצב שעליוו אתה מלין /מבקר מעניינת אותי דעתך

אין ספק כי למר בגין לא מעט כשרונות שכל ממשלה יכולה להתברך בהם
אך הוא שר ללא תיק בממשלה מנופחת
הוא נשאל מה הוא עושה ? מחר קם בבוקר מה סדר עבודתו?מה השפיע ומה הציע?

אני מתבייש להציג בפניך את תשובתו

מדובר באדם ערכי ויישר שאני מכבד מאוד! האם זה לא בשבוז
וכמוהו ישנם עוד רבים בממשלה הזו אז נקה קודם את מפלגתך מבזבוז כספי הציבור מאותה סיבה שאתה מבקש לייעל את הרשויות
"אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו איזובי הקיר?"

לכן נעזוב את הטענות הללו ותראה שאנו מקופחים ואם העיר עכו עברה בקרה של משרד הפנים ומשרדים אחרים הרי שהכל כשר כל עוד לא הוכח אחרת

לגבי הקשרים אני חושב שגם צריך שיהיו כאלו העיקר שינוצלו לטובה ולא כתנאי לקבלת דבר!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2009, 19:57 
עירן ידידי-שבוע טוב
אינני מכיר נתונים ולכן לא ראוי שאתיחס לטענות שהעלת מפאת כבודם של האנשים
אך אם ישנה תופעה כזו באיזו רשות ,נשאלת השאלה מאיין הרשויות למדו שיטה זו?

צפיתי היום בתוכנית פגוש את העיתונות -השר ללא תיק בני בגין היה המרואיין

לקראת הסוף שאלה ותשובה שלו מתארת את המצב שעליוו אתה מלין /מבקר מעניינת אותי דעתך

אין ספק כי למר בגין לא מעט כשרונות שכל ממשלה יכולה להתברך בהם
אך הוא שר ללא תיק בממשלה מנופחת שעל כך אין חולק (נוספו עוד משרדים לשכות מנכלים פקידים ועשרות תקנים)ובמצב זה היא יכולה לשרוד כמה קדנציות כי לאף אחד אין סיבה לפרקה, ההפך כל מחלוקת תסתיים בדחייה של החלטה לשנה /שנים הבאות

הוא נשאל מה הוא עושה ? מחר קם בבוקר מה סדר עבודתו?מה השפיע ומה הציע?

אני מתבייש להציג בפניך את תשובתו

מדובר באדם ערכי ויישר שאני מכבד מאוד! האם זה לא בשבוז
וכמוהו ישנם עוד רבים בממשלה הזו אז נקה קודם את מפלגתך מבזבוז כספי הציבור מאותה סיבה שאתה מבקש לייעל את הרשויות
"אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו איזובי הקיר?"

לכן נעזוב את הטענות הללו ותראה שאנו מקופחים

ע"פ הבנתי העיר שלנו רק זכתה לשבחים ולא ההפך

אז ת פ ר ג ן
כשצריך

הקשרים אני חושב שגם צריך שיהיו כאלו העיקר שינוצלו לטובה ולא כתנאי לקבלת דבר!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2009, 20:44 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

דורון ידידי, שבוע טוב

לגביי השר בגין הרי שההבדלים בין שר בלי תיק לח"כ מבחינת עלויות אינם גדולים כמו שהם נראים.
השר בגין חבר בכל הפורומים המשפיעים כולל פורום השביעייה המפורסם (אם אני זוכר נכון הפך לשמינייה אבל זה פחות חשוב) לכן אין ספק שהוא משפיע, וכמו שהספקתי להכיר אותו אם לא היה משפיע כלל לא היה חבר בממשלה.

הסיפור כל כך מקיף, כל כך גדול, וכל כך ותיק, הרשויות לא יעילות ויותר מכך. קראתי בסוף השבוע כי גזבר העירייה עתיד לפרוש מתפקידו והגיע להסדר, האם אתה יודע שהגזבר הקודם עובד כגזבר בעירייה אחרת ומקבל פנסיה מעיריית עכו בנוסף לשכר שמקבל מעבודתו החדשה?
בכוונה נתתי דוגמא רחוקה ומוכרת. יש עוד דוגמאות רבות.
בעיתונות פורסם לאחרונה על רשות אחרת קרובה ועל מינויים משפחתיים. יש הרבה דוגמאות...
לפני שמבקשים מענקי איזונים וסיוע, צריך להראות קודם כל יעילות, מקצועיות והגינות בבקשה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 21 נובמבר 2009, 21:52 
עירן ידידי
מעניין כי לא היו לא איזה שהם נתונים על עשייה
גם לא מה הוא עושה מחר בבוקר!
ערן שכטר כתב:
שר בלי תיק לח"כ מבחינת עלויות אינם גדולים כמו שהם נראים.

לא לא לא אל תנסה אפילו לחשוב כך ידידי תבדוק את עצמך וראה ברור כי הבדל גדול בעלויות

ערן שכטר כתב:
וכמו שהספקתי להכיר אותו אם לא היה משפיע כלל לא היה חבר בממשלה.

כנראה שטעינו גם אני חשבתי שכך היה נוהג-"זורק את המפתחות "
אך אם כמוהו יש עוד למה לעשות זאת?

ערן שכטר כתב:
לפני שמבקשים מענקי איזונים וסיוע, צריך להראות קודם כל יעילות, מקצועיות והגינות בבקשה.

לא זוכר שהעיר שלנו הואשמה בבזבזנות
ההיפך נדמה לי שזכינו לביקורות טובות בעיתונות .לגבי הפרסומים האחרונים אז אלו הם פרסומים אך לא דבק בהם רבב -תקן אותי אם טעיתי
ע"פ מה שפורסם ע"י מי שמוסמך לכך ולא ע"י כתב עיתונות -העיר שלנו מנוהלת היטב ובאחריות
כדי להוכיח אחרת רק רשות מוסמכת יכולה להוכיח ולא כתב כזה או אחר בדיוק כפי שאני חושב שבממשלה ישנם תפקידים רבים ומיותרים אבל זה חוקי נכון?

אני מבין שקשה לך לראות את אותה האחריות שאתה מבקש בעירי שתתקיים במפלגתך אך זו היא המציאות רק שם זה בגדול איך אינך רואה זאת?

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 21 נובמבר 2009, 22:58 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

דורון,
את הרעות של מפלגתי לפי רעות עיני אני מכיר ואת מה שצריך להגיד אני אומר במקום הרלוונטי קודם כל.
צא מהניסיון לעשות מהויכוח בנינו ויכוח פוליטי.
אם הויכוח הזה לא היה כאן על גבי הפורום אלה בפגישה של 4 עיניים ברור לי שהיית מדבר אחרת.
לגביי העיתונות והביקורת במקרה הספציפי של עכו (מאחר ואני הייתי הרבה יותר נרחב ומקרים של ערים אחרות אם נעלה לשיחה היו אולי מביאות שתפתח את עיניך) הרי שגם לא בטוח שהעיתונות והביקורת הממוסדת עושה את עבודתה. אני יודע גם שלפעמים לא כל מה שיודעים ניתן לפרסם.
לשם דוגמא לאחר פיצוץ פרשת הנשיא קצב (נשיא לא אומרים לשעבר) הרבה אמרו "כולם יודעים" "ידענו ולא פרסמנו" וזאת רק דוגמא בודדת. לצערי לפעמים לעיתונות לוקח המון זמן, שנים רבות להוציא את הלכלוך.
בדוגמא של עיר אחרת (שבהחלט מהווה דוגמא גם בדיון הכללי) אחרי אם איני טועה 30 שנה בראשות העיר, כשכולם יודעים שיש דברים, 30 שנה!!! זה הזמן שלקח שהתחילו להוציא ולפרסם את הדברים. כולי תקווה שדברים יצאו ויפורסמו מהר הרבה יותר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 21 נובמבר 2009, 23:55 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

דורון ובשבילך ולמען החברים ובכדאי לחזור באמת לנושא שבכותרת הנה כתבה שמצאתי (בנוסף לכתבה עם רשימת הזוכים הבלתי סופית):

הרצליה נעדרה מתחרות "קריה יפה בישראל 2009"
שרון יונתן 11.11.2009
ראש העירייה, יעל גרמן: "התנגדתי באופן עקרוני להשתתפות בתחרות המתנהלת ללא קריטריונים ברורים, שקופים ושווים, שההשתתפות בה כרוכה בעלות כספית מיותרת"
אתמול (שלישי) פורסמו שמות הרשויות המקומיות שזכו "בתחרות קריה יפה בישראל יפה 2009" שעורכת המועצה לישראל יפה.

ברשימת הרשויות שקיבלו חמישה או ארבעה כוכבי יופי נמצאות 40 ערים מכל רחבי הארץ, ביניהן כל ערי האזור (רמת השרון, רעננה, כפר סבא, והוד השרון) שזכו בחמישה כוכבי יופי. שמה של הרצליה נפקד מהרשימה מהסיבה הפשוטה, הרצליה לא הגישה את השתתפותה לתחרות.

ראש העירייה, יעל גרמן, הסבירה מדוע הרצליה אינה לוקחת חלק בתחרות : "התנגדתי באופן עקרוני להשתתפות בתחרות המתנהלת ללא קריטריונים ברורים, שקופים ושווים שההשתתפות בה כרוכה בעלות כספית מיותרת".

מהמועצה לישראל יפה נמסר בתגובה: "לתחרות קריטריונים ברורים, שקופים וגלויים, על פיהם שופטים את איכות פועלם של הרשויות המקומיות השונות. צוות השיפוט מורכב מאלפי מתנדבי המועצה לישראל יפה הפרוסים בכל רחבי הארץ ולהם ניסיון של שנים ארוכות. עלות ההשתתפות בתחרות היא סמלית ובאה לכסות הוצאות חלקיות של התחרות בלבד".

למקור : http://www.local.co.il/herzliya/61826/article.htm

ולמי שרוצה להבין על הפרסים האמיתיים ולהבין את משמעות חמשת הכוכבים:
http://www.local.co.il/kfar-saba/61787/article.htm

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 22 נובמבר 2009, 10:10 
ערן שבוע טוב
אני ממש לא מבין היכן הבעיה
אז ישנה ראש רשות שיש לה ביקורת נו אז מה?

אז ישנה גם תשובה מספקת של המועצה והיא מספקת.

האמן לי כי אוכל להביא תמונות מגעילות מהעיר הכי יפה בעולם נו אז מה זה אומר?

פה משתדלים לעשות טוב,מנסים להזיז דברים שהיו תקועים שנים לאט לאט עוד רחוב ועוד שכונה ועוד מדרכה ועוד בית ספר ועוד ועוד כידוע לך זה לא קל
אני פוגש תושבים וותיקים שזה מעודד אותם כי ראו מה היה ומה השתנה-ואפילו מעט

שים בצד את הביקורות

אף אחד אינו מושלם וצריך להודות שנעשו דברים יפים
יש עוד הרבה מה לעשות בעכו אך נעשו גם הרבה דברים יפים -תפרגן לעובדים לפחות שמשתדלים כל כך אם מה שיש ואפשר ויחד נקווה לעוד פרסי עידוד בעוד תחומים אחרים שחלקם כבר קבלנו.
זו הדרך הבטוחה לאט לאט להציג שינויים לטובה זה מעודד ונותן חמצן לעוד עשייה ברוכה

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 22 נובמבר 2009, 19:56 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

דורון, עובדי העירייה ובעיקר אילו העוסקים בצורה פיזית בניקיון העיר ראויים להערכה. ראיתי פעמים רבות את הניסיון של עובדי ניקיון בעכו (שהם עובדי קבלן אך זה לא חשוב) להביא לשיפור במצב הניקיון כאשר נדמה שאולי הדברים גדולים עליהם והם משפרים ועושים כמיטב יכולתם כך שהם בהחלט ראויים להערכה. ראה תמונותיו של עזרא לפני ואחרי.
יחד עם זאת, השאיפה ליותר היא נכונה, יש הבדל בין סביר, טוב, מיטב היכולת לבין מי שמצטיין וראוי לפרס מיוחד, עכו לצערי הרב, היא במצב סביר, טוב, אך עדיין לא מצטיין.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 23 נובמבר 2009, 00:49 
ערן
אז ישנו צוות שהחליט שמגיע לעכו ע"פ הקריטריונים שנקבעו וכן מה שרואים משם לא רואים מכאן

כנראה ש"המעט ובלתי מספיק שנעשה" ע"פ הראיה שלך הוא המון ע"פ הראיה של חברי וועדת הפרס
זו עוד הוכחה שהיינו בעבר תקועים עדיין במעברות וכל קטע ירוק נראה כ"נאות מדבר"

המעט וסביר לצערך הוא מספיק ויותר בעיני הרואים מבחוץ
עכשיוו אל תחכה שיפנו אליך תביא את החבר שלך שאחראי על פתוח הגליל והחבר הנוסף שאחראי על התירות שיראו מה אפשר לעזור כדי שהעיר תוצף במבקרים ויהיה פרנסה לתושבי העיר
כמעט שכחתי-ישנה גם שרת התרבות שיכולה לתת משהו לתזמורת המצויינת שקימת בעכו והביאה השגים רבים לעיר ולמדינה

אל תחכה שמשהו יבקש זאת ממך !פעל למען עירך!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2009, 01:25 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

לגביי שר התיירות, הוא חבר במפלגתו של סגן ראש העיר, שיביא הוא את הסחורה.
אני חושב שהתזמורת היא יותר באחריות שר החינוך, אך לגביי שרת התרבות אני יכול להגיד שלא מספיק להגיד תזמורת, צריך להגיד יותר בפירוט ובדיוק מה רוצים.
צריך לזכור שאי אפשר לקבל מצד אחד ומצד שני לפעול בצורה שתגרום להרמת גבות ולכעס (ראה את סיום הפסטיבל).
אני יודע שלא התייחסתי לשר לפיתוח הגליל והנגב, גם בנושא שלו אני מניח שמומלץ לתת בקשות מפורטות ומדויוקות למרות שבנושא שלו אני מעדיף שלא להרחיב כרגע.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 23 נובמבר 2009, 09:19 
ערן שכטר כתב:
צריך לזכור שאי אפשר לקבל מצד אחד ומצד שני לפעול בצורה שתגרום להרמת גבות ולכעס (ראה את סיום הפסטיבל).
ערן שכטר כתב:
גם בנושא שלו אני מניח שמומלץ לתת בקשות מפורטות ומדויוקות

גישה זו טעות מיסודה לדעתי וייתכן גם זו דעתם של אחרים ואולי גם של ראש העיר

ההתיחסות לתושבי העיר בכללם כאל קבלו ואל תכעיסו כי אם תתנהגו אחרת תמשיכו לקבל הינה פסולה מיסודה

מתן סיוע זו זכות שזה תפקידה של הממשלה בישראל מותנה בזאת?זה מה שאתה רומז?
גם אני הייתי אז מתנתק מכל קשר כזה!

נושא הפסטיבל אולי הכעיס משהו נו אז מה?ישנם עוד נושאים מכעיסים אז אלו החיים ולומדים לחיות אתם אבל זו ממשלה שצריכה לתת שרות לאזרח כי זו חובתה ועצם קיומה.

גם אם ראש העיר של עיר כזו או אחרת מנותק מהממשלה עד כדי "תהום פעורה בינהם" זו הממשלה שלי ואני אזרח שצריך לקבל הכל כי זו זכותי.

הגישה שלך של "תבקש כדי לקבל"מוכיחה לי עד כמה נכונה היא הדיעה הזו שאני שומע מדי יום שהממשלה הזו נבנתה בצורה כזו שלאף אחד מחברי הקואליצייה אין סיבה להעמיד קשיים על כל החלטה שפוגעת בנזקקים.מה הם קבלו כדי שלא יכעיסו?

היו ימים שמי שמעז רק לחשוב על הוספת נטל על התושבים ואפילו קטן היו שרים ומפלגות שהיו מאימות לפרק את הממשלה.

אבל היום ישנם כאלו שקמים בבוקר ולא יודעים מה תפקידם ומה עליהם לעשות -לאחרונה נשמע גם אחד כזה בתקשורת שהשאלה הביכה אותו :lol: :lol:

שיעביר את לשכתו לפחות לגליל ולנגב לחסוך בעלויות.

אז אחזור לנושא
המעט שנעשה בעינך לאחרונה בעכו הוא מספיק בעיני המבקר מבחוץ כדי לזכות בפרס

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 23 נובמבר 2009, 11:31 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

דורון,
הגישה שלך בעיניי פסולה ביותר, לפי מה שאתה אומר כל שר צריך להעביר לעכו תקציב כי מר דורון גר בעכו (ולא מעניין אותו שיש עוד יישובים שצריכים תקציבים) כשהתקציב יהיה תחת הכותרת "סיוע לעכו" מה יעשו עם הכסף? לא משנה. העיקר שיעבירו כסף. דורון זה לא הולך ככה. גם בימים קודמים הממשלה הקימה מנהרה מתחת לפסי הרכבת כשביקשו ממנה. לאחרונה הוזמנתי לביקור של אחד השרים בעיר שכנה, ראש העיר הכין תיק מפורט ובו ביקש סיוע בשיפוץ רחוב זה, בסלילת שביל אופנים כזה, בתאורה לכאן, בקשה אחרת לשם. השר אישר כמעט את כל הבקשות.
כשעשו סיכום הסתבר שבעיר שבה ראש העיר לא מאותה מפלגה קיבלו סיוע בסכום כמעט זהה.
לפי החשיבה שלך שמי שצריך סיוע יקבל, הממשלה צריכה להעביר גם לך או לי או לשנינו סיוע נרחב היישר לחשבון הבנק הפרטי. ממשלה מסייעת בצורה אחראית מחלקת תקציבים על פי הצורך והיכולת. לכן צריך להודיע מה הצורך.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 23 נובמבר 2009, 12:45 
ערן
תבדוק ותראה בתגובותי
מעולם לא טענתי שיחלקו כסף

הטענה שלי שהממשלה צריכה ליזום כי ישנם אזרחים שראויים לכך

חבל שראש רשות צריך לבקש כדי לקבל
ואם בערים אחרות אושרו כל הבקשות ובערים אחרות לא בקשו אז לא קבלו זה מראה עד כמה אנחנו "רצים לכיוון בלתי מוסרי ואולי חוקי"

תאר לעצמך שיש לך ארבעה ילדים שניים מבקשים ושניים לא מבקשים
איך תתנהג תתן רק למי שמבקש?

הרי האזרחים כולם שווים במדינה זו מדוע כך צריכים להיות פני הדברים?

אני מאמין שגם אצלנו ישנו תיק מסודר לשיפור פני העיר כך שאל תתמם לא רק בעיר האחרת!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: