|
ראש העיר, שמעון לנקרי, הביע שביעות רצון ניכרת מהנתונים המעודדים שבשנים האחרונות מסתמנת מגמה ברורה של הגירה חיובית לעכו. לנקרי: "אני מזמין את תושבי העיר להיות שותפים לתהליך ההתחדשות בעיר .
בתאריך 25-7-2007 , פרסמנו לראשונה בעכונט את הנתונים הסטטיסטיים של משרד הפנים למחצית הראשונה של שנת 2007 והיום אנו מביאים את התייחסותו של ראש העיר שמעון לנקרי לנתונים ,של הגירה חיובית לעיר עכו.
לנקרי מדגיש את הנתון המעניין שמתקבל מפילוח הנתונים לנכנסים, על פי ישוב הוא, שהתושבים הנכנסים מגיעים בד"כ מישובים חזקים בארץ. מקרב הנכנסים לעיר 55 תושבים הגיעו לעיר מחיפה והקריות, 23 תושבים מנהרייה ו-6 תושבים מכרמיאל, ערים סמוכות וחזקות על פי כל קנה מידה, יתר התושבים הגיע לעיר מפיזור ארצי נרחב מאילת ועד קצרין.
ראש העיר, שמעון לנקרי, הביע שביעות רצון ניכרת מהנתונים המעודדים, הנובעים ישירות מעבודתם המאומצת של עובדי העירייה והנהלתה בקדנציה האחרונה, תוך הפעלת תכניות אסטרטגיות ותוכניות פעולה הנגזרות מכך, שהעלו לעין ערוך את איכות החיים של תושבי העיר.
תנופת הפיתוח האדירה המתקיימת בעכו וההשקעות העצומות שגייס ראש העיר ממשרדי הממשלה ,מקרנות ותורמים פרטיים, מניבים את פירותיהם. אין ספק שארגונים וגופים אשר עובדים בשיתוף עם העירייה השכילו להכיר את החוזקים והיכולות של ראש העיר, הנהלתה ועובדיה להרים פרויקטים איכותיים בעיר. היום יודעים משרדי הממשלה, הנהלות הקרנות והעמותות כי השקעה בעכו בהכרח מביאה לתוצאות הנראות בשטח.
בתוך כך, התחייב ראש העיר, שמעון לנקרי, כי ימשיך לפעול למען התושבים ולקדם נושאים הקשורים לחינוך ולפיתוח סביבתי, הקמת פארקים ומתקני משחקים לרווחת התושבים ויצירת שיפור משמעותי באיכות החיים.
ראש העיר מודה לתושבי העיר אשר החליטו להתחבר למגמת השיפור והשינוי. היום ניתן להבחין בצורה ברורה כי בכל מקום בו השקיעה העירייה בפיתוח סביבתי ובפרויקטים חדשים למען התושבים יודעים רוב תושבי האזור להעריך את ההשקעה ולשמור על הניקיון ועל הפיתוח בשכונתם. יתירה מכך ניכרת מגמה של פיתוח בבתים ובגינות הפרטיות. יוזמה המקבלת גושפנקא מהעירייה, באמצעות תחרויות למיניהן כדוגמת תחרות הבית הנאה ותחרות המקלט הנאה, בשיתוף תרבות הדיור.
ראש העיר ציין "אני מזמין את תושבי העיר להיות שותפים לתהליך ההתחדשות בעיר ולהמשיך ולהשקיע גם בפיתוח הסביבה הפרטית. אני מאמין כי רק יחד נצליח להוביל את עירנו קדימה. אני בטוח כי למעורבות ולאכפתיות של התושבים יש חלק ניכר במגמת השיפור הניכרת היום, בכל פינה בעיר".