|
על הצרפתים , על בעלי אמצעים ועל הסבתה מסעודה מעכו כדוגמא
שתי משפחות יהודיות מצרפת, רכשו השבוע שתי יח"ד, 4 חדרים כל אחת בכ-850,000 ₪ כל אחת במגדלי icon-city בעכו
54 משפחות, מרביתן מהקריות, כבר רכשו יחידות דיור . ההיקף הכספי הכולל של המכירות בשלושת החודשים הראשונים של שיווק הפרוייקט, נאמד בכ-50 מיליון ₪. עכשיו יש כסף לקבלן במה להתחיל את הבנייה .
מדובר על 3 מגדלים בני 21 קומות כל אחד: בשניים מהמגדלים ייבנו 92 יחידות דיור בכל אחד ובמגדל השלישי ייבנו 76 יחידות דיור ובסה"כ, כ-260 יחידות דיור. ההיקף הכספי הכולל של המכירות בפרוייקט היוקרתי נאמד בכ-270 מיליון ₪.
בפרויקט מוצעים למכירה מגוון דירות: דירות 4 חדרים, דירות 4.5 חדרים, דירות 5 חדרים, דירות לופט 6 או 7 חדרים, מיני פנטהאוזים בני חמישה או שישה חדרים. מחיר הדירות ינועו החל מ-829 אלף שקל ועד ל־2.3 מיליון שקל לדירת הלופט. ההיקף הכספי הכולל של המכירות בפרוייקט היוקרתי נאמד בכ-270 מיליון ₪. עד כאן החדשות
ועכשיו דעה :
לדעתי זה טוב שבונים בעכו ואנשי הקריות מגיעים לעכו , אך אני לא יכול לשכוח כמו הקבלן שיש מחאה חברתית , צעירים שדורשים צדק חברתי והפרויקט בעכו הוא לא צדק חברתי . הקבלן מתעלם מהמחאות והמחירים הם גבוהים כמו שהיו לפני המחאות , כאילו 350000 מפגינים הם אוויר של המגדלים .
המחירים האלה טובים לצרפתים שיש להם כסף רב ורוצים דירה עם נוף לים , הם אוהבים ים ויכול להיות שהדירות יהיו דירות נופש שחלק מהזמן הם ריקות כמו בערים אחרות . המחירים האלה טובים לאלה שירשו נכסים מהסבתות , סבתות שהיו במקום הנכון ובזמן הנכון לצבור נכסים , אך אותם בני עכו שלא ירשו דבר , לא יכולים להרשות לעצמם דיור במחיר כזה – מאפה יביאו כל כך הרבה כסף . הסבתה מסעודה כדוגמא שהייתה לה דירה קטנה מעמידר בעכו , מיד אחרי שהלכה לעולמה , המנגנון איים על המשפחה והדירה נלקחה , זה לא כמו הקיבוצים והמושבים והאחרים . עמידר מטעם המדינה מכרו את דירות והעלימו כ 2 מיליארד לאוצר שלא בנה דיור ציבורי .
כולם מפריעים לדיור הציבורי , כך שהנכדים של מסעודה נותרו ללא דיור , כי הקבלנים לא רואים אותם ממטר . לצערי הרב , מרדימים את המחאה ואני מקווה שהצעירים ימשיכו במהפכה השקטה ובמידה והשלטונות חושבים למסמס את המחאה , יגיע היום הלא טוב שאני מעדיף שלא יגיע