הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18964 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
להלן התייחסות ראש העיר עכו, שמעון לנקרי:
"העיר עכו שעברה זעזוע עמוק לאחר אירועי כיפור 2008 הפיקה לקחים והבינה שהדרך היחידה לשמר את המרקם העדין בין התושבים היהודים לתושבים הערבים היא דרך יצירת אינסוף פעילויות משותפות בין הצדדים החל מגיל הגן ועד מיזמים שלהם שותפים מנהיגי הציבור הפוליטיים ודתיים.
יצרנו מציאות בעיר עכו שבה תושבי העיר הערבים, רובם ככולם רואים עצמם כתושבי העיר עכו, נאמנים לה ולאינטרסים שלה.
המשוואה אותה כולם הבינו מאירועי יום הכיפור היא פשוטה מאוד – לא ליהודים הגרים בעיר ולא לערבים המתגוררים בשכנות יש אינטרס לתת לאירועים חיצוניים קשים, ככל שיהיו להשפיע על מרקם היחסים הפנימי בתוך העיר.
ההבנה של הצדדים, כי שום מחאה מוצדקת ככל שתהיה ואשר באה להביע הזדהות, צער, תסכול או שאיפה לשינוי כזה או אחר, אסור לה להתפתח לוונדליזם, לפוגרומים, לפגיעה ברכוש וחלילה וחס לפגיעה בנפש.
העיר עכו נהנית בשנים האחרונות מצמיחה ושגשוג גדולים מאוד: מדי שנה מבקרים בה יותר מ-2 מיליון מבקרים, שכונות חדשות נבנות, אוכלוסיה חזקה נכנסת לעיר וקרנה של העיר הולך ועולה.
כל פעילות שיש בה אלמנטים העשויים לסכן את ההישגים האלה נבלמת על הסף. אין ספק שההפגנה שנערכה אמש ואשר אורגנה על ידי גורמים קיצוניים מחוץ לעיר עכו בסיטואציה אחרת היתה יכולה להתפתח למימדים אחרים אשר לא רק היו מבעירים את השטח בעיר עכו, אלא היה בהם פוטנציאל להבעיר את הגליל כולו.
התגייסותם החד משמעית של מנהיגי הציבור הערבי במקרה הזה ובראשם השיח' זכור, השיח' עאסי ויו"ר הווקף המוסלמי סלים נג'מי לצד פעילות נמרצת של סגן ראש העיר אדהם ג'מאל ונבחרי ציבור נוספים הם אשר גייסו את תושבי העיר הערבים לעמוד על המשמר במהלך ההפגנה ולהיות אלה שבעצמם ובגופם מנעו את התפשטותה והפיכתה להפגנה אלימה וסוערת.
אין פתרון טוב יותר מהפתרון בו אנשי הקהילה עצמה הם אלה החרדים לגורל העיר והם אלה אשר לוקחים על עצמם אחריות בשעת משבר.
אני גאה לעמוד בראש עיר שבה מנהיגיה הדתיים והפוליטיים, רובם ככולם עושים כל שניתן לפעול לקירוב לבבות ולשמירה על כבוד הדדי ותמיד נמצאים בצד הממתן, המרגיע והמרסן.
הלוואי ותהיה זו גם דרכה של ההנהגה הארצית בשני הצדדים. אין לי ספק כי ראש הממשלה נדרש בימים אלה לנהל את המשבר הנוכחי בשום שכל, כך שמצד אחד הטרור יטופל ביד קשה ובלתי מתפשרת, אך עם זאת לא יגרור את כל מדינת ישראל למאבק רב גזרתי.
אני מבקש לחזק את ידיו של ראש הממשלה, אני סמוך ובטוח כי יידע להתגבר על קולות הקרב הנשמעים לכיוונו מכל עבר וימשיך לנהל בתבונה את תגובתה של מדינת ישראל על הנעשה. מבחינתי האישית נתניהו עושה עד כה את הטוב ביותר שניתן לעשות בשלב זה".