חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 יוני 2025, 12:31

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ראשי ערים , לנקרי , אלדר, זועמים על אהוד ברק ועתרו לבג"
הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2007, 01:02 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

ראשי ערים , לנקרי , אלדר, זועמים על אהוד ברק ועתרו לבג"ץ

ברק לראשי המועצות: קו העימות בצפון לא יורחב . שר הביטחון נפגש עם ראשי פורום קו העימות ואמר להם כי לא ירחיב את קו העימות לכל היישובים שנפגעו במלחמת לבנון השנייה. ראשי היישובים שנשארים מחוץ לקו - ובהם מקומות שנפגעו קשה בקיץ שעבר- זועמים וכבר עתרו לבג"ץ בעניין

ראש עיריית עכו, שמעון לנקרי. : "לו שר הביטחון היה מכהן כבר בתקופת מלחמת לבנון השנייה, היה יודע בדיוק אילו יישובים נהפכו חלק מקו העימות. אנחנו מתנגדים לעמדה שהביע ברק ובשלה עתרנו לבג"צ", לדברי לנקרי , הגלגל לא יחזור לאחור, והמצב ששרר בצפון במלחמה האחרונה צפוי לחזור על עצמו גם במקרה של מלחמה נוספת.

ראשי פורום יישובי קו העימות בצפון קיימו , פגישת היכרות מחודשת עם שר הביטחון, אהוד ברק, בלשכתו בתל-אביב. ראשי היישובים שטחו את צורכי הביטחון ביישובים בפני ברק, שהצהיר כי הוא תומך בהשארת המצב הקיים, לפיו רק היישובים הסמוכים לגבול ייחשבו קו עימות. לעומת זאת, ראשי היישובים המרוחקים יותר מהגבול זועמים על הצהרתו של ברק.

בפגישה השתתפו ראשי רשויות מקריית-שמונה, מעלות, שלומי והמועצות האזוריות בצפון, שדנו עם ברק בסוגיות תקציביות וביטחוניות. בהתייחסו לדרישת ראשי הפורום שלא להרחיב את קו העימות ולשמור על המצב הקיים - שלפיו רק רשויות שסבלו מנפילת קטיושות עוד לפני מלחמת לבנון השנייה ימשיכו להיחשב קו עימות - אמר שר הביטחון כי הוא תומך בעמדה זו, ומתנגד להרחבת קו העימות כך שיכלול גם את חיפה והצפון כולו.

בהתייחסו למצב בצפון כיום אמר ברק כי נכון לעכשיו שקט, "אך כפי שאומרים בתנועת הצופים, עלינו להיות במצב של 'היה נכון'". ראשי היישובים אמרו כי שר הביטחון הדגיש את חשיבות המפגשים וכי הם יימשכו גם בעתיד מדי תקופה.
ראשי יישובים אחרים בצפון לא הופתעו מהדברים שנאמרו בפגישה של ברק עם עמיתיהם. לדבריהם, בשל העמדה שעליה הצהיר ברק, הם עתרו לבג"ץ כנגד הממשלה כדי שתנמק מדוע אינה מרחיבה את הגדרת קו העימות גם ליישובים מרוחקים יותר מהגבול.

ראש עיריית כרמיאל, עדי אלדר, ציין כי הגדרת קו העימות במרחק של שבעה קילומטרים מגבול הצפון - עבר זמנה. "במלחמת לבנון השנייה תושבי כרמיאל ספגו יותר מ-200 קטיושות, 30 בתים בעיר נהרסו ועוד מאות ניזוקו, והסבל כאן לא היה פחות מזה שבנהריה, מעלות או כל עיר אחרת בצפון", אמר אלדר. "זה חוסר לויאליות מצד ראשי הרשויות בקו העימות שרוצים לשמור לעצמם את ההטבות שלהן זכו במהלך השנים".

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2007, 13:22 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לדעתי טוב מאוד שראשי הערים עתרו לבג"ץ ועל זה יהיו ודאי שיאמרו
שאהוד ברק שביקש לצאת לדרכו הפוליטית מחדש חוזר על טעויותיו
מן העבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2007, 13:51 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ועכשו אני רוצה לראות את כל הלוביסטים חברי מפלגתו של ברק בישובים הללו כל אלה שנתנו ונותנים לו תמיכה .עכשו זה המבחן של כל המערכניקים לקום כאיש אחד ולומר ,עד כאן, שהרי הביטחון חוצה את גבולות המפלגות ואני מאמין שיש להם כוח לשנות את החלטתו של ראש מפלגתם . מה גם שהוא רוצה להיום ראש ממשלה וללא תמיכתם הוא לא יכול להיות .
לדעתי פה ירה ברק בשתי רגליו בפיקה .
חכו חכו עוד מעט יקום האיש הזה יערוך כנסי בחירות בערי הצפון .ופה נראה אותם האם הם נאמנים לישובם או למפלגתם.?או האם הבטחון חשוב או הכסף חשוב.שכביכול ייחסך מהמיגון שאנו זקוקים לו.

טוב עשו שהגישו בג"ץ על מנת לכופף החלטה שכזו.

עזרא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 אוגוסט 2007, 14:04 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

עזרא ואהוד שלום רב

אתם צודקים בהחלט , אהוד ברק "שביקש לצאת לדרכו הפוליטית מחדש עם שינוי של הבנה ורגישות , חוזר על טעויותיו מן העבר" - " וירה ברק בשתי רגליו בפיקה ".

כאשר אהוד ברק היה ראש הממשלה , הוא לא התעניין בעיר עכו בכלל , הוא כמו ביבי .
, הנושא החברתי לא מדבר אליהם .
ברק הוא איש של הרדיוס העשיר בצפון תל אבי ואין רגישות לערי הפיתוח בכלל .
לא מזמן אחד מהרדיוס שלו השווה אותו לדוד בן גוריון , לא פחות ולא יותר , זאת העלבת דוד בן גוריון ממש .

מה שמפריע לי במיוחד זה שרוב מתפקדי ומצביעי מפלגת העבודה בעכו, נתנו את הרוב בהתמודדות האחרונה שהייתה מול עמי איילון .
הם הביאו את ניצחנו שיעלה לנו ביוקר , הם יחד עם הזיופים של מספר כפרים , על התחקיר של ידיעות אחרונות שהושתק בשבוע האחרון .

שאלתי אחד מפעילים המתלהבים של ברק ביום הפריימריס בעכו , האים הוא לא זוכר את ברק כראש ממשלה מה הוא לא עשה למען עכו ? והוא ענה לי שאהוד ברק הוא אדם אחר, יותר רגיש ומתחשב ומבין היום

נו ?
הנה מה שקיבלנו !

Akkonet
akkonet@gmail.com

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 11 אוגוסט 2007, 20:23 
עכונט כדרך חיים

החלטתו של ברק לא להרחיב את קו העימות ולא לכלול את עכו בישובי קו העימות היא מצערת ומביישת!!!
במלחמה קו העימות הורחב עד לעיר חיפה ועכו ספגה מכה אנושה מאוד במלחמה!!!
מקווה שהעתירה הכל-כך צודקת לבג"ץ שבה גם שותף ראש העיר שלנו,תישא פרי ותביא צדק בכך שגם עכו וערים וישובים אחרים עד לקו חיפה יכנסו לישובי קו העימות!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2007, 08:48 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אלברט ידידי !
למה להכניס לכאן פוליטיקה ?
הרי שנינו כחברי מפלגת העבודה וחברי רוב מוסדות המפלגה
(מרכז, ועידה , סניף ) יודעים שההצבעה לראשות מפלגת העבודה בעכו
הייתה סקטוריאלית ולא בהכרח מי יותר טוב לעכו ,
כי זה בכלל לא היה משנה מי היה נבחר ,
הוא ממילא לא היה עושה דבר למען עירנו עכו.
גם המועמד שלך עמיר פרץ לא עשה דבר למען עכו
ולא המועמד שלי אהוד ברק לא עשה ולא יעשה דבר למען עכו.
(על עמי איילון קשה להביע דיעה כי הוא עדיין לא שירת בתפקיד ביצועי )
ולמען האמת שום פוליטיקאי משום מפלגה לא עשה כמעט דבר למען העיר
מלבד כמה יוצאים מן הכלל.
הסיבה היחידה שאני תמכתי בברק (שלא נמנתי בעבר על אוהדיו ) היא ,
שהוא האיש המתאים ביותר לשמש בימים טרופים אלה כשר הבטחון לאור נסיונו הרב
המינסטריאלי והן כראש ממשלה ורמטכ"ל בעבר.
אני בהחלט מצפה מראשי מפלגת העבודה בעכו לנסות להפעיל לחץ על ברק על מנת לעזור לראש העיר בהשגת המטרה.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2007, 10:08 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

יוסי, סליחה שאני מתערב אבל מכיוון שפניתך לאלברט היא דרך הפורום
ולא באופן אישי (דרך מערכת המסרים). אני רוצה לומר לך שאני מסכים
איתך גם אני מתרחק מהפוליטיקה כמו מאש, לא פעם כמענייני דת אבל
הצרה היא שמעת לעת עפים מהמדורה הזו דברים בוערים שאנחנו לא
יכולים להיות אדישים כלפיהם. במקרה הזה מדובר בהחלטה של ברק
שנובעת מתוך אטימות ועלולה להשפיע על חיינו. אם לא נתערב (כמובן
בדרך דמוקרטית) ונשמיע את דעותינו לא רק שיקבלו את זה כאות
להסכמה מצדנו אלא שיחשבו אותנו לכאלה שלא מבינים הרבה ומוכנים
לקבל כל החלטה שתבוא מלמעלה. גם אני כמו אלברט מזועזע מההשוואה
בין בן-גוריון לבין ברק, ולא פחות מזה אחרי אמירות שכאלה לנסות ולהחזיר
את מפלגת העבודה לימיה הטובים, כשברור שזה כמעט ובלתי אפשרי כל
עוד עומדים בראשה כאלה כמו ברק. אני לא יודע מי יכול להיות מועמד טוב
יותר ממנו, אבל אני רואה שהזלזול באותם מצביעי המפלגה באותם ישובים
שלא רוצים להכיר בהם כחלק מקו העימות היא כבר בצורה שמתנהלים בה
המטות, וכל עוד הם מתיימרים להוות חלופה למפלגת הימין זה חבל מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2007, 11:00 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

יוסי ידידי שלום רב

בשלוש שנים האחרונות מהקמת עכונט , היו מספר מערכות בחירות ולא כתבתי בכלל בכל הנושא הפוליטי , לא כתבתי לא נגד ולא בעד אף מועמד ולא בנושא הסקטורים השונים וחיבורם המלאכותי ולא על האינטרסים האישיים שהיו , בלי לקחת בחשבון את האינטרס החברתי של הלאומי והעכואי .

הפעם מדובר בדבר שהוא יותר חשוב מפוליטיקה , מדובר בהחלטה של ברק שמזיקה לעיר היקרה לנו עכו זה הנושא על סדר היום , אז מה לשתוק שברק מזיק לעיר שלנו רק בגלל שלא תמכתי בו , זה מעבר ליכולתי . גם אם היה מדובר חלילה בהחלטה של עמיר פרץ נגד עכו הייתי מותח ביקורת , כי עכו שלנו היא יותר חשובה מכל המנהיגים מכל המפלגות .

אני מסכים עם אהוד בן פורת שרואה את הזלזול של ברק באותם מצביעי המפלגה ובאותם פעילים מעכו שהפכו עולמות והעדיפו את ברק על עמי איילון .

הבעתי את דעתי כאן , על החלטתו של ברק , כידי שהחברים של ברק מעכו שפעלו לניצחונו , ישפיעו עליו לשנות את דעתו , זאת המטרה היחידה והחשובה ולא הניגוח פוליטי ואני בטוח שגם אתה רוצה שתהיה השפעה לטובת עכו של אותם אנשים .

Akkonet
akkonet@gmail.com

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2007, 12:38 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ואני אומר לכם עם היד על הלב קומו תעשו צעד אמיץ ולויאלי לעיר והוא דבר אחד.

לסגור את הסניף לתת לברק את המפתחות ולומר לו שיחפש לו פריירים אחרים שיתמכו במפלגתו.

ואם הסניף העכואי ייסגר וסניף נהריה ייסגר וסניף כרמיאל ייסגר ואם סניף הקריות ייסגר ואם סניף חיפה יאיים להיסגר ואם שאר הסניפים הצפוניים ייסגרו תאמינו לי שבבום אחד החלטתו של ברק טיפול עוד לפני שתצוף מעל פני המים .

אבלללללללללללל אין לכם אומץ .

נראה אותכם מכנסים את כל ראשי הסניפים בצפון ומראים לברק שיש כוח לעם יותר מלפוליטיקאים כי הם חיים ממכם ועל גבכם.

עזרא העצבני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2007, 18:12 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

עזקא ידידי !
רק לידיעתך הרבה סגירת הסניפים תעניין את ברק "כקליפת השום "
גם ככה אחי אליעזר (כמזכיר הסניף ) מחזיק את הסניף בעכו "ממש בשיניים "
ללא תקציבים מהתרומות של החברים.
לעצם העניין אני אכן תומך בכך שראשי מפלגת העבודה בגליל המערבי התאגדו
למען המטרה ויבקשו מברק "לשלם את החשבון " על התמיכה הגורפת שקיבל מאיתנו .
גם אני כחברי אלברט חשובה לי עכו פי אלף מכל מפלגה זו או אחרת ,
המפלגה היא לא מטרה עבורי , אלא אמצעי להשגת מטרות .
אני באופן אישי ירדתי כמעט לגמרי מהנושא הפוליטי דווקא בגלל האכזבה הרבה
אני מקווה שחברי להנהגת המפלגה בעכו אכן יעשו מעשה בנדון.
וזה ברור לי מאליו שאין שום שייכות לאיש העומד בראש המערכת (אהוד ברק )
כי גם כל איש אחר היה נוהג כך כי הם הפוליטיקאים רק זקוקים לנו ולקולותינו
ביום הבחירות
למחרת הם שוכחים מקיומנו.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2007, 20:47 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

יוסי ידידי
אני אישית "שבעתי "מלהיות חבר מפלגה.
היתפקדתי הורידו כספים ופתאום עצרתי עמדתי ושאלתי את עצמי היי רגע אחד למה אתה משלם? בעבור מה אתה משלם ? מה אתה מקבל בתמורה? ומסתבר שנהייתי פרייר כמו אלפים אחרים שחושבים שהם יכולים לשנות דרך .
לא ,שילמתי בעבור התה והקפה שהם שותים בעבור כל מיני פעולות שהם מבצעים במימון שלי ושלנו.
לכן משכתי את ידי והפסקתי להיות הפרייר שממן את הרצים למינהם.

אני חוזר ואומר חייבים כבר כאן ועכשו להרעיד את עמות הסיפין בנושא חשוב מאין כמותו וזה המיגון האזרחי.

קראתי בעיתון שהקרן לידידות הולכת לתרום כספים רבים או אז למה שברק לא ייתפוס טרמפ על זה?

תיזרקו את מפתחות המפלגה ולא רק כי אם לפרסם ברבים.

מאידך אני שואל את עצמי מה יעשו כל העסקנים המשועממים? בדומה למרקו פאר של פעם דה קסטרו וחבריו ועוד ועוד כאלה שמשחקים להיות קרובים של מי שלא רואה אותנו כי אנו הפריפריה.

עזרא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2007, 13:06 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

עכו, כרמיאל וטבריה לבג"ץ: לתת לתושבינו הנחות מס

שלוש הרשויות טוענות כי העומס הביטחוני עליהן זהה לעומס על יישובי הגבול, ואין סיבה להפלותן

הערים עכו, כרמיאל וטבריה עתרו השבוע לבג"ץ בתביעה לחייב את הממשלה ומשרד האוצר להעניק לשלוש הרשויות ולתושביהן את ההטבות המוענקות לתושבי קו העימות בצפון, כולל הנחות במס הכנסה.

בעתירה נטען כי המכנה המשותף למרבית היישובים שזוכים היום להנחות במס והטבות נוספות הוא היותם יישובי "קו עימות", הרחוקים עד תשעה קילומטר מגבול הצפון, וזאת מתוקף החלטת ממשלה היסטורית לסייע לתושבים לשאת בעומס הביטחוני המוטל עליהם. ואולם לטענת העותרים, כיום אין להגדרה זו משמעות משפטית (שכן החלטת הממשלה פקעה), ואף לא משמעות ביטחונית.

שלוש העיריות טוענות, כי העיריות אף מציינות כי מלחמת לבנון השנייה בקיץ שעבר, שבה נורו רקטות לכל צפון הארץ, הוכיחה כי "אין עוד כל ספק", שהעומס הביטחוני המוטל על עכו, כרמיאל וטבריה זהה לזה שמוטל על היישובים הסמוכים לגבול. שלוש העיריות אף מציינות את הממשלה בספטמבר אשתקד לחיזוק הצפון, הכוללת את כל צפון הארץ, לרבות נפת חיפה.

שלוש העיריות טוענות, שהטבות המס ליישובים הסמוכים לגבול גורמות להן ל"הגירה שלילית לטובת ישובים סמוכים, פיחות ניכר עד הפסקה מוחלטת בבנייה למגורים, וקושי בהבאת יוזמות תיירותיות ותעסוקתיות". בפורום ישובי קו העימות בצפון תבעו בשבוע שעבר משר הביטחון שלא להרחיב את הגדרת יישובי קו העימות הזכאים לסיוע. יו"ר הפורום וראש עיריית מעלות תרשיחא, שלמה בוחבוט, אמר כי הסוגיה אינה ביטחונית טהורה. "ככל שאתה רחוק מהמרכז, היחס אליך הוא יותר כאל פריפריה רחוקה". לדבריו, מתן הטבות זהות גם ליישובים הרחוקים מהגבול יפגע ביישובי הגבול. "אנחנו בעד שכרמיאל וטבריה ועכו יזכו להטבות אולם צריך לשמור גם על חוזקו של קו העימות, וחוץ מההנחות במס לא נותר לנו כלום", אמר בוחבוט.

מאת ג'קי חורי
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/893433.html

Akkonet
akkonet@gmail.com

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים