|
מנהל בית החולים הציל תושבת עכו שביקשה להתאבד
תושייתו של ד"ר משה דניאל, המנהל בפועל של בית החולים לגליל המערבי, הצילה את חייה של מטופלת שביקשה לשים קץ לחייה. האישה (70), תושבת עכו, הובהלה הבוקר לחדר המיון של בית החולים נהריה, כשהיא סובלת מדימומים פנימיים קשים כתוצאה מחתכים עמוקים בבטן. מתברר, כי בעקבות סכסוך שכנים, החליטה האישה לשים קץ לחייה, נטלה סכין מטבח חדה ודקרה את עצמה באזור הבטן.
היא הובהלה על ידי מד"א במצב בינוני עד קשה לקבלת טיפול בבית החולים נהריה. צוות חדר המיון שקיבל אותה, ניסה להעניק לה טיפול ראשוני דחוף, אולם נתקל בסירוב תקיף מצד האישה שהבהירה כי ברצונה למות, ואף סירבה לקבל עירוי.
"נמאס לי מהחיים האלה. אני לא רוצה שום טיפול. תנו לי למות בשקט", הדגישה. המקרה דווח למנהל בית החולים בפועל ד"ר דניאל, שרץ מיד למיון על מנת לשכנע אותה לקבל טיפול. ד"ר עו"ד צבי סגל, מנהל היחידה לניהול סיכונים בבית החולים נהריה, מסביר כי צוות בית החולים עמד בפני דילמה לא פשוטה, מאחר ועל פי חוק, אסור להכניס אדם לניתוח ללא הסכמתו או נציג ממונה מטעמו.
ד"ר דניאל, ידע כי הוא מנהל מרוץ נגד הזמן, שכן במצבה כל רגע הוא קריטי והחשש הגדול היה שמצבה התדרדר ויוביל לכדי סכנת חיים. ד"ר דניאל, הרגיע את האישה ובתום שיחה איתה שכנע אותה שתיאות להסכים ולקבל טיפול רפואי.
ד"ר דניאל גם הבטיח לה, כי בתום הטיפול הרפואי, היא תזכה לתמיכה, לסיוע ולטיפול מטעם השירות הסוציאלי של בית החולים.
בסופה של שיחה, הסכימה האישה לבקשתו של ד"ר דניאל והועברה מיידית לחדר הניתוח, שם הצליחו הרופאים לייצב את מצבה ולהציל את חייה.
מבית החולים נמסר, כי קצב ההתאוששות של האישה משביע רצון והיא תשהה בימים הקרובים במחלקה הכירורגית להמשך טיפול והשגחה.