חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 02:22

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 22 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עדכון - שידור TV : הפגנת עכואים וירוקים נגד הזרמת התמלחות למ
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 14:00 
עכונט כדרך חיים

עדכון - שידור TV : הפגנת עכואים וירוקים נגד הזרמת התמלחות למפרץ עכו

http://www.akkonet.co.il/newsPictures/sviva-masof-tv-4-1-07.html
תמונה
אחים שלי ,
עוד הישג ירוק בעכו
בית המשפט מחק את עתירת מסוף אל"ה להפעיל מסוף במפרץ עכו.

בית המשפט המחוזי בחיפה החליט למחוק את עתירתה של חברת מסוף אל"ה,
שדרשה לחייב את עיריית עכו להעניק לה רישיון עסק להפעלת המסוף במפרץ העיר.
בכך קיבל בית המשפט את עמדת עיריית עכו ופעילים סביבתיים מהתא הירוק בעכו ומעמותת "צלול".
בעירייה שבים ומדגישים כי חברת אל"ה מזרימה למי מפרץ עכו שפכים תעשייתיים בכמות בלתי מוגבלת, ומזהמת את הים.

נערך לאחרונה על ידי greenilan בתאריך 06 ינואר 2007, 19:40, נערך פעם אחת בסך הכל.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 15:03 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

כל הכבוד לאילן ולכל הפעילים על המאבק המוצלח .

במשך שנים היו גורמים בעלי ממון שהשתמשו בשטחים של עכו לצריכים תעשייתיים ועשו כסף רב על חשבון איכות הסביבה שלנו בעכו ועל חשבון בריאות העכאים שעבדו במפעלם , אומנם הייתה להם פרנסה טובה אבל בסופו של דבר היו עכואים רבים שנפגעו בריאותית .

אני מכיר את הסיפור מקרוב של גבר חסון ביותר שעבד בקרית הפלדה והיה לו כוח להזיז חבית של 200 ק"ג ממקומה והיום הוא לא יכול להזיז את עצמו .
מה שכואב הוא , שהיו עכואים שלא הבינו , מה יכול להיות הנזק לחיים של האנשים והם שיתפו פעולה עם באותם מפעלים מזמים שמוכרים לכולם .

עכשיו כולם צריכים להבין שמפעלים מזהמים הם נגד העתיד שלנו בעכו וצריך לעשות מאבקים ללא פשרות כפי שאנו עושים יחד עם החברים בקיבוצים השכנים שלנו .
שוב כל הכבוד ואני שמח מהתוצאות בשלב זה .

מחר בבקר ( יום שישי ) יהיה שידור בעכונט מההפגנה מול בית המשפט .

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 16:32 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

ניצחון גדול לעיריית עכו ועמותת "צלול" בעתירה ביהמ"ש המחוזי

ביהמ"ש המחוזי בחיפה קיבל היום את עמדת עכו ועמותת "צלול" שהוצגה ע"י עו"ד אורן טננבוים ודנה שוורץ, ומחק את עתירתה של חברת אל"א לחייב את עיריית עכו במתן רישיון עסק, תוך קביעה כי על חברת אל"א להתחיל בהליכים מחודשים להקמת טרמינל ראוי

רקע:

מסוף התמלחות אל"א, הנמצא במפרץ עכו, הוקם לפני כ-5 שנים ולא פעל מרגע הקמתו. בעקבות החלטת הועדה למתן היתרים, שהתקבלה בפברואר 2006, בה התירה למפעל "מילובן" להזרים שפכיו לים דרך מסוף תמלחות אל"א ישירות למפרץ עכו, החל המסוף לפעול לראשונה, עובדה אשר דרבנה מפעלים נוספים באזור, כדוגמת "דלתא","מילובן", "זוגלובק", "מילועוף" ו"עוף הגליל" לעשות בו שימוש. לאחרונה גם הותר לחברת אל"א להזרים את שפכיו של כל מי שיחפוץ בכך ובלבד שיש בידיו היתר. המשמעות היא הזרמת שפכים תעשייתיים בכמות בלתי מוגבלת למימיו של מפרץ עכו.

מעמותת "צלול" נמסר כי מסוף אל"א נולד בחטא בניסיון של התעשייה ובעלי המפעלים לעקוף את חוקי המדינה ואמנת ברצלונה, ולזהם את הים התיכון תוך סכנת בריאותם של תושבי הצפון. ביהמ"ש קיבל את עמדת עיריית עכו ו"צלול" ובכך סלל את הדרך להמשך פעילות עיריית עכו ועמותת "צלול" לסגירת המסוף לאלתר.

דברי מנכ"ל עמותת "צלול", עו"ד יריב אברמוביץ':"התעשייה בישראל בכלל ובצפון בפרט חייבת להבין כי הים הוא לא הפיתרון לשפכיה, וכי עליה לפעול ולאמץ טכנולוגיות מתקדמות שתטפלנה בשפכים בחצר המפעלים ולא על חשבון בריאות הציבור."

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי: "בית המשפט קבע כי העתירה נמחקה ובכך הוא נתן לנו - לעיריית עכו, בסיוע עמותת "צלול", הזדמנות להציל את מפרץ עכו מהזרמת שפכים מזוהמים לים. בושה למדינת ישראל שרשות מקומית פועלת למען הסביבה בניגוד גמור לפעילותו של המשרד, אשר מתוקף תפקידו, אמון על ההגנה הסביבתית. כפי האמרה "לא ינום ולא ישן שומר ישראל"- לא ננוח ולא נשקוט עד שמסוף אל"א ייסגר ויוצא מהעיר".

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 16:47 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

תמונה

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 17:32 
כל הכבוד לאילן שלנו איש התא הירוק, כל הכבוד לצלול אכן הצלתם עוד טיפה בים תבורכו על כך
עיריית עכו תעשו טובה תפסיקו לנסות לגזור קופונים על גבם של כאלו שבאמת עובדים ונלחמים קשה. זה לא חכמה להגיע לקו הסיום ולהגיד גם אני ניצחתי כאשר לא רצת את כל המסלול . לכן לא ברור לי מדוע עיריית עכו מנסה לגזור קופון שלא שייך לה.
D.N.A

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 18:39 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

הפעם d/n/a יקירי פספסת ובגדול....
כאחד שנכח בהפגנה ובמהלך הדיון בבית המשפט
ראה ושמע את כל ההתרחשויות בזמן הדיון ואת האמירות החד משמעותיות והנחרצות של ראש העיר שלנו שהתעקש להשמיע את דעתו בזמן הדיון.
הרגשתי מנהיגות אמיתית של אדם העומד על דעתו ויודע את נטל האחריות
המוטלת על כתפיו לשמור על ים נקי מזיהומים תעשיתיים הפוגעים במיוחד
בתושבי העיר עכו אותם הוא מייצג.
האבסורט הוא שהפרקליט מטעם המדינה עו"ד עמית קורן הטיל ספק באחריות
ראש העיר והרשות המקומית לגבי המתרחש בים שהוא כביכול לא בשטח השיפוט של העירייה ובאחראיות המדינה.
ראש העיר לנקרי הצליח בדיון לשכנע את השופט שבית המשפט צריך וחייב לא
לתת רשיון למפעל שלא עומד בקריטריונים הבסיסיים להזרמת שפכים שהמשרד לאיכות הסביבה עצמו קבע אותם.
ומכאן אמירתך ריקה מתוכן

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 19:29 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

dna היקר שלום רב

תראה מה שאתה עושה , אתה אומר דברים שלא בדקת ולבסוף הגולשים מקבלים מידע אמין שמחזק את מי שטענת נגדו .
הנה הגיע בני כלפון מבית המשפט ומגלה דברים שלא היו כתובים ואף אחד לא ידע על כך , שראש העיר לנקרי עשה מאמץ והגיע בעצמו לדיון , נחוש יותר מתמיד , ללא פחד והצליח , ( זה בדיוק המצב ההפוך ממה שהיה בעבר ,שראש העיר, אז שידר פחד כי כך הוא הרגיש , שאין לנו ברירה אחרת מול המדינה ומול הלובי החזק וחייבים לאפשר הזרמה לים עם מגבלות לפחות , כי אחרת יהיה יותר גרוע מזה , זאת הייתה האווירה שלא הבנתי אותה אז וגם היום ) .

ומה שיצא מהתגובה שלך שחזקת את שלא רצית לברך .
החברים בעכונט שכותבים משבחים כל מי שעושה למען העיר היקרה לנו מבלי לעשות חשבונות של כעס על איש זה או אחר , זה השיקול שאנחנו עושים בעכונט .

כל תושב ללא כל הבדל שיעשה מעשה ,קטן כגדול למען העיר והתושבים מקבל פרגון גדול מכולם .
אני ממליץ לך לאמץ את הקו הצודק של רוב החברים כאן

Akkonet
akkonet@gmail.com

נערך לאחרונה על ידי אלברט לוי בתאריך 04 ינואר 2007, 19:48, נערך פעם אחת בסך הכל.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 19:29 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

ושוב אילן השלטים שלך ניצחו בכתבות ynet

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3348310,00.html

תמונה
והפעם ידידנו המזוקן שמעון לביא שהצטרף לכוחות הירוקים

מתוך ynet
ציטוט:
עיריית עכו, יחד עם הגופים הירוקים ועמותת 'צלול', טוענים שמדובר למעשה בשפכים שאין להשליכם לים. בעמותה טוענים כי בבדיקות פתע שעשו למיכליות בדרכן למפעל התגלו ערכים גבוהים בהרבה מהמותר של חומרים כימיים המוזרמים לים. מסיבה זו - החליטה עיריית עכו שלא להעניק רישיון עסק למסוף, הנמצא בתחומה. אל"א עתרה לבית המשפט המחוזי בחיפה לעניינים מינהליים. בבקשה לחייב את העירייה להעניק לה רישיון עסק.

סגן נשיא בית המשפט המחוזי, גדעון גינת, ציין במהלך הדיון כי למעשה לא הסתיימו ההליכים בוועדה המקומית לבנייה בעכו, שאמורה לאשר את אכלוס המתקן, וכן לא תועדה ההחלטה שלא לתת למתקן רישיון עסק. במהלך הדיון חזרו הצדדים על טענותיהם: ראש עיריית עכו, שמעון לנקרי, ציין כי מדובר בשפכים רעילים. "50 שנה המפעלים זיהמו את מפרץ עכו בחסות המדינה. אני בא ואומר עד כאן, אין יותר הזרמות", אמר לנקרי בדיון.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 20:48 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

והפעם dna דנא אכלת צפרדע צר לי לומר לך שלשבת מאחורחי מקלדת לירות וירטואלית זה הכי קל אבל לא הכי נכון.

עשה כפי יכולתך כבר קבלת המלצה .
מספר דברים לי להבהרה.
ראש העיר הוא עם גנים של מרוקאי שלא עושה חשבון והלוואי וכך ימשיך למען העיר עכו.
בני כלפון חברינו היקר עובד בעיריה וחי את הקורה בעיר אולי בין הכי נושמים.

אילן מהתא הירוק זהו יצור שלא תראה כדוגמתו בשום מקום אדם שכל כולו לב ורק נתינה והכי חשוב לו איכות הסביבה והאמן לי שלא למטרת "שלח לחמך" כי עם לשם שמים בלבד.(ביננו גם עולה לו לא מעט כסף שיוצא מכיסו ע"ח ילדיו ).
וישנם עוד חברים שחושבים רק איך לעשות שעכו תיראה אחרת .

אני אישית מצר על כך שהיתה לי נבצרות מיום ההפגנה כי לא הייתי בעכו אלה רחוק ממנה. וכואב לי שלא נסעתי לחיפה היום בגלל אילוצי מקום עבודתי.

לכן דנא תתחיל לחשוב חיובי יהיה יותר קל לך.

עזרא

לחברי חברי עכונט בגדול ולגרעין של התא הירוק אני אוה............ב אותכם

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 21:09 
חברים שלום
עזרא יקירי קודם אני לא אוהב צפרדעים ובדרך כלל אני גם שומר כשרות
לגבי אילן היקר אני רק יכול להצטרף לדבריך ואף שיבחתי אותו בהודעה הקודמת שלי . וזה שראש העיר הגיע לבית המשפט (מה שנקרא לפינלה) רק מחזק את דעתי שהוא הגיע לגזור קופון על תוצאה והימור שהוא כמעט בטוח. אחרי ההשקעה והמאבק ארוך הטווך של צלול והתא הירוק והקמפיין הנהדר שהם עשו פתאום ראה ראש העיר וחבריו הזדמנות פז לקבל מה שנקרא "קרדיט" מיידי על נושא איכות הסביבה וקפץ על העגלה כשהבין שאוטוטו היא מגיע לקו הגמר.
אז הנה לכם פאן אחר להבנה אחרת .
לגבי בני כלפון היקר, שהוא באמת איש יקר. אני יוצא מנקודת הנחה שאכן מר לנקרי ראש עירנו אכן נלחם מתחילת הדרך אוקיי אז צדק מר כלפון . אך מה אם יש אמת בדברים שאני אומר? אזי יוכל מר כלפון היקר לבקר את ראש העיר? סביר להניח שלא עקב מקום עבודתו . ושלא תבינו אותצי לא נכון, גם אם אני הייתי עובד היכן שהוא עובד לא הייתי מעיז לבקר את ראש העיר כפי שאני מבקר אותו כעת גם בתור ענונימיות
שיהיה לכם ערב טוב
בברכה
D.N.A

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 21:43 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

איך לא????
אתה מושך אותי ולא איכפת לי להיגרר .
דנא תשמע גם בצבא חיילים מבצעים משימה קשה ומורכבת ומי שמקבל את הקרדיט זה המפקד. גם במקום עבודתי עשיתי משהו הרואי חבל על הזמן מפאת צניעותי לא אומר מה עשיתי מי שקיבל את הטפיחה על השכם היה המנכ"ל שלי .
אך איך שאני מכיר את לנקרי אולי נכון שהוא לא התחיל בנושא כי הוא לא היה ראש עיר אבל כראש עיר כן איכפת לו ותה יודע למה? ראשית כי הוא יודע שבכוחו להשפיע כבעל עמדה של ראש עיר ושנית גם הוא ובני ביתו משתכשכים בים הזה וגם לו זה מפריע וכואב ונעזוב את תפקידו כרגע .אתה עם היה לך כוח למנוע זיהום ולו בעבור בני ביתך לא היית נלחם ?
במקרה זה אני אתן נמשל ראש העיר משול לנהג אוטובוס (מה שהייתי בעבר ).
ברגע שנהג אוטובוס ראשית שומר על חיו באופן אוטומטי כל הנוסעים גם נשמרים כך ראש העיר מה שהוא רוצה לו אישית כמובן רק טוב זה מושלך לכלל התושבים.
מקווה הפעם שהתחלת להפנים ולהבין שלא צריך לתקוף ולירות על כל מטרה כי בסופו של עינין יגמרו הכדורים..

עזרא

נ.ב אשאל אותך שאלה קטנה ותענה לי בבקשה.מי התחיל לחץ ויזם את רעיון ההנחה מס ?

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: והעקר
הודעהפורסם: 04 ינואר 2007, 22:18 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

"והעקר והעקר לא לפחד לא לפחד כלל", אמר רבי נחמן מברסלב שכידוע שהה כמב ימים בבית הרב חיים פרחי בעכו בשנת 1799.

ההצלחה במאבק על שמירת איכות הסביבה [ולא חשוב מי עשה מה..] ,מוכיחה שאין לפחד מלהאבק על ענינים חשובים הקשורים בעירנו עכו המדהימה
.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 ינואר 2007, 00:43 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

עדכון - שידור TV : הפגנת עכואים וירוקים נגד הזרמת התמלחות למפרץ עכו

http://www.akkonet.co.il/newsPictures/sviva-masof-tv-4-1-07.html

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 ינואר 2007, 11:17 
ראשית אני מצטרף לקריאותו והודעותו של ניסים היקר.
לך עזרא יקירי, אין ספק שהמאבק הוא חשוב ועל כך אין ויכוח ואם ראש העיר היה נרתם ולא לוקח את כל הקרדיט לעצמו זה היה נראה אחרת.
אני לא זוכר שצלול והתא הירוק המליכו את שמעון לנקרי למפקד שלהם. הם אכן נתנו לו מקום להצטרף למאבק אבל אני לא חושב שהם ציפו שלאחר שהם נאבקו שנים בדבר הגיע ראש העיר עם יועץ התקשורת שלו וגנב להם את כל הקרדיט וההצגה.
לכן משל המנכ"ל שלך אינו רלוונטי לסיפור כאן .
לגבי נושא ההנחה במ"ס. עד כמה שידוע לי (אולי אני טועה) מי שהתחיל את סיפור המאבק על ההנחה במס זה הפורום למען עכו בראשות ישראל בן עזרא. עיריית עכו בתקופת דה קסטרו לא גנבה את הקרדיט על כך
עובדה שאני יודע שמי שהתחיל את המאבק זה לא עיריית עכו .
D.N.A

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 ינואר 2007, 13:28 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לדנא ,יפה 12 נקודות על בקיאותך בנושא ההנחה לגבי מי שהתחיל.
ראש העיר אומנם היה דה קסטרו אבל הוא בכלל לא היה מעורב ולכן לא משך אליו את הקרדיט.
ההנחה הגיע בזמנו של שמריהו בירן שכן לקח לעצמו את הקרדיט כמוהו גם ח"כ אזולאי ולא מגיע להם אלה רק קצת בעבור משקלם הפוליטי וזהו.נקודה..
בוא ותשאל את ישראל בן עזרא יוזם הרעיון האם מפריע לו? ויגיד לך בפשטות לא.לא מפריע לי .
איני רואה או מרגיש שלנקרי עכשו ילך בראש חוצות ויואמר ניצחתי את אל"ה.
ראש העיר יואמר קרוב לוודאי שהוא עזר לירוקים וצלול במאבקם הצודק.
ובטוחני שגם אתה דנא והיה והיה לך משקל פוליטי גם אתה היית נרתם למאבק זה.

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 22 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה