חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 ספטמבר 2025, 08:47

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 6 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פיקוח הדוק על היעדרויות מורים ומעקב אחר ההספק שלהם
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2009, 22:03 
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3764839,00.html
,
" כשליש מימי הלימוד בבתי הספר אינם מתקיימים מסיבה לא ברורה. שר החינוך סער הבטיח מעקב גם אחרי ביצוע תוכניות הלימודים "

הנה זה מתחיל
מכניסים את המורים ללחץ והם כבר לא ילמדו הם ידחסו חומר לתלמידים כדי לעמוד בהספק שנדרש מהם
כי אם לא יפוטרו
ואז יגיעו המבחנים והנה שוב הציונים יהיו בהתאם כי הרי התלמידים לא למדו אלא הספיקו את החומר

תחשבו על זה!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

נושא ההודעה: Re: פיקוח הדוק על היעדרויות מורים ומעקב אחר ההספק שלהם
הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2009, 02:51 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

אני מסכימה איתך, אבל מצד שני, גם אי אפשר שלא יתנו שום מדד לעבודה שלהם. גם העובד האיכותי ביותר שלא צריך לתת דין וחשבון על עבודתו, ולא משנה עם כמה תחושת שליחות הוא מגיע, ובמיוחד מול צבא של 35 בני נוער בני 15, הוא לא יוכל לשמור על אותה רמת עבודה. חוץ מזה, באמת צריך מדד למי מורה טוב ומי לא מתאים למקצוע. אחרת איך נוכל לשפר את מערכת החינוך...?

וספציפית על ימי ההיעדרות של מורים, זה באמת מוגזם. מין הסתם אין בעיה שמורה יעדר מהעבודה, ואני לא חופרת בסיבות שבגללן הוא יכול או לא יכול להגיע. אבל מין הראוי למצוא מורה מחליף שיוכל להחזיק את הכיתה ולהעביר חומר, ולא איזה בחורה בת 20 (שכבודה במקומו מונח, רק לא בתור מורה ללשון או מתמטיקה), ששולחת את הילדים לחצר...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 25 אוגוסט 2009, 08:48 
יש לנו דרישות מהמורים ובצדק
יחד עם זאת נראה לי שישנה מציאות שחיבים לתת עליה את הדין
מה הוא "כושר הלמידה"של התלמידים?
יהיו המורים הטובים ביותר האם אלו רק יכולים לשפר את השגי התלמידים?

התלמידים כיום

פחות קוראים ספרים
ישנה חשיפה גדולה מאוד למדיה ולאינטרנט שבהם התכנים לכאורה אינם משפרים את רמת החשיבה שלהם
השאיפה להצלחה ומצוינות לאורך זמן ולעתיד מבטיח אינה בהכרח החזון שלהם-ההורים והתלמידים רוצים תוצאות עכשיוו ומה שמעניין ומעסיק כל הזמן זה תחרות ועכשיוו

ישנם כמובן גם עוד "סלעים בדרך" כמו התנהגות והשקעה בחוגי העשרת היידע לאחר שעות הלימודים

אלו הם חלק ממה שאז הופיע אצלנו כעיקר הסממנים להצלחה בלימודים.

מה שאני אומר שלהצלחה צריכים להיות שותפים עוד גורמים ומה שאני רואה שכל הזמן ממציאים שיטות ודרכי פעולה ושוכחים שהתלמידים מגיעים לבית הספר אך לא בהכרח ללמוד

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2009, 01:47 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

טוב, עניין האינטרנט והמידע הזמין זה כבר דיון אחר. הבעיה היא לא במדיה, אלא בתוכן. יש באינטרנט המון מידע, וילד יכול לצאת מדען טילים (בערך) רק מקריאה באינטרנט... אם הוא מעדיף לצ'וטט עם החברים שלו בחלקי הברות זה כבר משהו אחר...

בקשר למורים, אני מאמינה שילדים יודעים לזהות אדם משכמו ומעלה שאין להם מה להרעיף עליו את כל החכמולוגיה שלהם, ואני זוכרת את זה משנות התיכון שלי. המצב עכשיו הרבה יותר קיצוני, כי כל ילד לומד בבית שכולם חייבים לו משהו, ותרבות "המגיע לי" יצאה מכלל שליטה.

אבל שוב, חזרה לנושא השרשור...
זה לא אומר שלא צריך למדוד את השגי התלמידים ולהסיק מכך על כישורי המורים. אני מניחה מין הסתם שזה לא יהיה מדד שעל פי יקבע גורל העסקתו של מורה, אלא אם העניין יהיה באמת מובהק וקיצוני. אם הבנתי נכון, הם מדברים על ימי לימוד, שאכן צריך להשלים, כי תלמיד לא צריך לצאת "מופסד" בגלל סיבות אישיות של מורה. לבית הספר אחריות להשלים את השעות האלו. צריך להפריד כאן בין איכות הוראה לבין מחוייבות המוסד הלימודי.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 30 אוגוסט 2009, 00:32 
עכונט כדרך חיים

למרות שהרבה מאוד תלוי בתלמיד ובהתמדתו,בעיני חשוב מאוד לעקוב אחר המורים וההספק שלהם,ואני הייתי מוסיף גם אחר ההשגיות שלהם ואף לתגמל אותם לפי זה,כפי שעושים במקומות עבודה אחרים-לדוג' מוקדי ש"ל ששם נותנים בונוסים על עמידה ביעדים,כך צריך לתגמל מורים מצטיינים שמביאים להשגיות ולהספק גבוה,ומאידך לתת את הדין למורים שלא מספקים את הסחורה-פשוטו כמשמעו(מצטער שאני משתמש בביטויים קצת קיצוניים...)
מבחינה אישית-אני יכול להעיד מ-12 שנות לימודי שכמעט כל המורים שלימדו אותי היו נהדרים ואחלה ואין כמוהם,ובמיוחד המורה שלי למתימטיקה 5 יח"ל מהתיכון,מנשה,שהיה בזמנו מרכז המקצוע ואחותו כרמלה,מורה למתימטיקה ורכזת מקצוע מכיתה ט' בחטיבה-2 מורים נהדרים שבזכותם גם אני וגם רוב הקבוצה שלנו הוציאה ציונים גבוהים בבגרות 5 יח"ל(90-100).לצערי,ממה ששמעתי שניהם כיום בפנסיה...
היו לי גם 2-3 מורים פחות טובים גם בחטיבה וגם בתיכון,שהיוו בעיה,פשוט כך,לכלל הכיתה וכמעט והובילו אותנו לאי הצלחה במקצוע הנלמד(באחד המקרים בחטיבה זה נפתר פשוט בהחלפת המורה המלמד ואם לא אז הסוף אולי היה ידוע...)מורים כאלו פשוט לא צריכים ללמד כי הם יכולים לפגוע ולהרוס את השגיות התלמיד ואולי אף בהשגיות כיתה שלמה!

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 30 אוגוסט 2009, 08:36 
oritrit כתב:
אם הבנתי נכון, הם מדברים על ימי לימוד, שאכן צריך להשלים, כי תלמיד לא צריך לצאת "מופסד" בגלל סיבות אישיות של מורה

את צודקת בתגובתך
אני קורא ולא מאמין
"כי כיום אין מעקב על היעדרויות מורים מעבודתם."
האם זה יכול לקרות ?
אינני רוצא להכנס לסיבות האשיות של כל מורה ויהיו המוצדקות ביותר .
אבל חיבת להיות בקרה כי נראה שישנה פה חגיגה .הצהרה כזו היא מביכה מאוד.

מורה מחליף אינו אמור להיות קבוע ויש משמעות לכך גם בהבט הבנת החומר הנלמד וגם בהבט הספק החומר.
oritrit כתב:
לבית הספר אחריות להשלים את השעות האלו

ישנם מקרים מרגיזים
לעיתים קורה שיש לתלמידים באמצע היום שעות חופשיות בגלל העדרות של מורה והם אמורים להמתין עד לצהריים כדי ללמוד עוד שיעור או שניים ואז מתחילה החגיגה.

האם להשאר או ללכת האם את מכירה במקרים אלו?

המורה צריך להיות אחראי ולהודיע בזמן שאינו מגיע וכן כפי שכתבת בית הספר חייב להשלים את השעות.

אבל צריך להבין כי גם אנחנו כשהיינו תלמידים לא אהבנו לקבל עוד ועוד שיעורים בגלל העדרותם של מורים
והיום ישנו הבדל קטן שהתלמידים עומדים על שלהם ואומרים בגלוי "אנחנו לא פריירים -למה שנשאר עוד שעות ?בגלל שהמורה מחסיר כל הזמן?"

תחת הכותרת "איך יוצאים מהבוץ" ישנה תזכורת לחגיגה הזו של העדרות מורים.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 6 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: