עדכון -
שידור TV : הקונסרבטוריון העירוני נחנך ע"ש משפחת שטראוס
מיכאל שטראוס, אחותו רעיה שטראוס-בן דרור וראש העיר עכו שמעון לנקרי חנכו את היכל הקונסרבטוריון העירוני על שם משפחת שטראוס. הטקס נערך במעמד מנהל הקונסרבטוריון, שמואל כהנא , נכבדים מעכו , אנשי ציבור ועסקים מהארץ .http://www.akkonet.co.il/news_files/con ... 09-tv.htmlאיש העסקים מיכאל שטראוס, אחותו רעיה שטראוס-בן דרור וראש העיר עכו שמעון לנקרי חנכו את היכל הקונסרבטוריון העירוני על שם משפחת שטראוס.
הטקס נערך במעמד מנהל הקונסרבטוריון, שמואל כהנא המוביל את הפרויקט המוסיקלי המוצלח בעיר מאז היווסדו.
באירוע החגיגי שהחל בקבלת פנים שערכה משפחת שטראוס בחצר הקונסרבטוריון השתתפו בין השאר מנכ"ל משרד החינוך ד"ר שמשון שושני, יו"ר קבוצת אי.די.בי נוחי דנקנר, נשיא קשת וחבר הוועד האולימפי, אלכס גלעדי, איש יח"צ רני רהב, יו"ר בנק הפועלים דני דנקנר, ארז ויגודמן ואנשי עסקים נוספים.
בניין הקונסרבטוריון העירוני המפואר נבנה בעלות של כ-15 מיליון ₪ והוא משרת כ-700 מילדי העיר, יהודים וערבים הלומדים מוסיקה. לאחרונה החליטו מיכאל ורעיה שטראוס לרכוש את הזכויות של מפעל הפיס במבנה בסכום של 7.5 מיליון ₪ וזאת כדי להנציח את הוריהם הילדה וד"ר ריכרד שטראוס, שהיו מחלוצי התעשייה בעכו ובנהריה.
לאחר טקס הסרת הלוט הודה ראש העיר עכו, שמעון לנקרי למיכאל שטראוס שמלווה את העיר בשנים האחרונות ומהווה שותף אמיתי לקידום פרויקטים רבים בעכו.
רעיה שטראוס ציינה את הקשר העמוק שיש למשפחתה לעיר עכו שהחל עוד בתקופת הוריה שבחרו להקים את מפעל הגלידה הראשון בעיר.
"לפני שנים אחדות נידבו אותי לסייע לעיר עכו ולא ידעתי לאן אני הולך ", אמר מיכאל שטראוס, "היום יש לי סיפוק רב כשאני יכול לעזור לעיר ואני מאמין שיחד עם ראש העיר והתושבים נצליח לקדם את העיר".
לאחר מכן נערך קונצרט חגיגי עם הרכבי הקונסרבטוריון בניצוחו של הכנר הבינלאומי ג'וליאן רכלין. בהמשך הופיעו גם חברי מקהלת שירן בשירה מרנינה. האירוע נחתם בשיר המרגש "אנא בכח" מפיו של הזמר העכואי אליעד אליהו בליווי נגינה של מורי הקונסרבטוריון.
הקונסרבטוריון ייקרא על שם משפחת שטראוס , לאחר רכישת הזכויות
בישיבת מועצת העיר האחרונה הודיע ראש העיר שמעון לנקרי , שמיכאל שטראוס רכש את הזכויות ממפעל הפיס (בסך של 7 מליון שקל) והקונסרבטוריון החדש ייקרא על שם משפחת שטראוס.
בתאריך 22 ביוני 2009 יהיה טקס הכרזה על השם החדש של הקונסרבטוריון. במקביל העביר מפעל הפיס את הסכום של 7 מיליון ₪ , לטובת הקמת מרכז ספורט אתגרי וכך העיר עכו זוכה בעוד מתקן ספורט .