איציק נכבדי אני קורא את מה שאתה כותב , וגם אני כמוך מלא רגשות מעורבים. מצד אחד אני מצדד בהתנתקות כי אני חושב שזה עשוי להואיל לנו , מאידך ליבי ליבי על אותם מתיישבים נפלאים שנעקרים מביתם. לשאלותיך : 1. ממשלות ישראל לדורותיהם הושיבו אותם שם מאחר והם חשבו שהם יהיו חייץ בין רצועת עזה לקו הירוק וע"י כך תימנע התפשטות ערביי עזה קרוב לערינו , ואם תשים לב חלק מהישובים נתקעו "כתריז " במובלעות ערביות. 2. אכן כן הם שירתו את האינטרסים כאשר בחלקים מסויימים האינטרס היה הדדי לאלה שחיפשו איכות חיים גבוהה במחיר נמוך. מאידך חייבים להבין שבמדינה דמוקרטית "הריבון " קרי ממשלה, כנסת רשאי לשנות החלטות כאשר הוא חושב שזה עשוי לשרת את האיטרסים של העם. 3. הילדים לצערנו הם אלה אשר ישאו בזיכרונם יותר מכל את טראומת " הגירוש " ילד אינו מבין פוליטיקה ושום הסברים לא יעזרו לו להבין מדוע נעקר מביתו. 4. אני רוצה להוסיף נושא שממש מרתיח אותי , אנו רואים מזה מספר חודשים תשדיר שירות של מינהלת סל"ע בו הם אומרים שהכינו תשובות לכל המפונים זה פשוט ש ק ר !!! אלפי מתיישבים לא יודעים היכן הם יגורו מחר והיכן ילמדו ילדיהם. למרות הזמן הארוך מאז הקמת המנהלת הם פשוט לא התכוננו כראוי. 5. איני בטוח שיהיה להתנתקות פירות מדיניים , מה שכן זה נותן לנו "לגיטימציה " ברחבי העולם ובנוסף ישחרר אלפי חיילים לביצוע משימות נוספות. 6. ודרך אגב איציק ידידי הדו קיום בעכו זה "קומופל'ז" על פני השטח הכל נראה טוב אולם "מתחת לשטיח" הכל מסריח ורקוב , ובטח שזה לא יכול להוות דוגמא לדו קיום בעזה. יותר מדי רגשות לאומניים קיימים שם ולא נראה לי אפשרות לדו קיום גם בעוד שנות דור , המקסימום שייתכן באזור זה הוא הפסקת לחימה (לא שלום )
_________________ יוסי גרינברג עכואי שאיכפת לו מייחל ומצפה לעכו אחרת " במקום שיש רצון - ישנה גם דרך " נצח ישראל לא ישקר
|