שלום לכולם,
לא יכלתי למצוא מילה יותר נאותה ממילת הסלנג "פאשלה", אולי בגלל שבאמת לא ניתן להבין את אותן בעיות שאני אציג פה.
זאת השנה השניה (או שמע השלישית... אינני זוכר אם השלישית הייתה חלק מהרצף) שטקס יום הזכרון נפתח בצורה לקויה.
אינני יודע אם יש נוהל רשמי להתנהלות טקס, כגון מתי מעלים ומורידים את הדגל, קדיש וכו',
אבל זאת
השנה השניה ברציפות שעניין העלאת והורדת הדגל איננו מסונכרן כלל עם הצפירה.
כמו בשנה שעברה, הצפירה, המתוזמנת היטב בכל הארץ, החלה תוך כדי העלאת הדגל והחצוצרות.
המקרה, שקרה זאת השנה השניה, מזעזע אותי נוכח ליקוי חמור בניהול הטקס ובפעולה קלילה של תזמון, וכן אי הפקת לקחים מאירועי עבר.
מעבר לכך, נפילת התאורה בנאום ראש-העיר היוותה בעיני בעיה נוספת בניהול הטקס. אך זאת כנראה גם יד הגורל ו/או בעיה טכנית שלא ניתן לצפות, אך לבטח ניתן למנוע אותה בעתיד ע"י הפקת לקחים מקיפה.
ואם חשבתי שכאן, אותן בעיות טקסיות יגמרו, לצערי טעיתי.
בטקס הנערך בבית-הקברות יום למחרת, ושוב פעם בתזמון המאד לקוי בצמוד לצפירה, התגלתה בעיית רמקולים.
לדעתי, גם אם הבעיה הינה טכנית (לא נשלטת) ניתן היה למנוע אותה ע"י בדיקות מעט יותר מקיפות ו/או הצבת מערכת "חירום" למקרה שכזה,
ובכלל כתחקור מאותן בעיות טכניות כמה שעות לפני כן, בטקס המרכזי.
למרות שתמיד ישנו האחראי, זה שאמור לקחת אחריות ולדאוג להפקת לקחים, אינני מחפש את אותו אשם ועל כן אחסוך בשמות.
מה שחשוב לי היה להוציא במעט את התסכול ממה שלדעתי הינו חוסר כבוד למעמד הטקס, ולא פחות.
אני מקווה שאותם אחראים מודעים לכך (הלכה למעשה לא מרגיש כך) ויהיו מספיק אמיצים גם להודות בכך ואולי אפילו למנוע בעיות שכאלה (שוב פעם) בטקסים הבאים.
וקצת אופטימיות,
חג עצמאות שמח