חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 יוני 2025, 02:21

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עכו -ירושלים-רבי יחיאל
הודעהפורסם: 17 אפריל 2005, 08:20 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

מתח תמידי קיים בקביעות ביחס שבין עכו לירושלים לטוב ולמוטב.
בשבת הגדול תשס"ה במקור ראשון כותב אריאל רוזנברג:"השנים האחרונות קשות ...לירושלים...ההגירה השלילית והתשתיות המתפוררות הפכו את בירת ישראל לעיר בעלת עתיד קודר." למרות זאת מפתיע שר הבינוי והשכון, יצחק הרצוג באומרו:"להפסיק את ההתבכיינות שמאפיינת את התדמית של ירושלים. יש עוגנים חיוביים....." לענ"ד דבריו נכונים גם ביחס לעכו.

רבי יחיאל מפריז מי שלמרות נצחונו בויכוח מול המומר דונין לא הצליח, למנוע את שרפת התלמוד ב1242, עולה לארץ ישראל ובוחר להקים את ישיבת פריז במודע בעכו ולא בירושלים, כדי לחזקה ,כפי שכתב בפרוט ובעומק ד"ר נפתלי אילתי בתוך שנה בשנה תשל"ח-רבי יחיאל מפריז והישיבה בעכו-.רבי יחיאל מבקש להדגיש את העובדה שעכו ארץ ישראל וודאית ואף נקבר בה. מחליף אותו בראשות ישיבת דה פריז בעכו הרמב"ן בשנת 1267.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: ניסים היקר ... ממשיך אתה להפתיע אותי לחסוף את
הודעהפורסם: 17 אפריל 2005, 12:15 
עכונט כדרך חיים

ניסים היקר ... ממשיך אתה להפתיע אותי לחסוף את אי ידיעותיי על עברה של עכו ... בקטע היהודי ..
גדלתי בעכו וניסיתי לשאוב כל פיסת מידע על עיר ילדותי ..
כל שלמדתי הוא על ההסטוריה העשירה של עכו ..
ומלבד שר אוצר יהודי של העריץ אל ג'אזר בשם חיים פרחי ...
מעולם לא הוזכרו סממני יהדות נוספים ...
שנים נהגתי לטייל בעתיקות עכו ורק בשנה האחרונה קראתי כי
רבנים גדולים עברו בנמל עכו ..
כעת אתה מפתיעה אותי בגלוייך החדשיים ...
לא יעלה על הדעת שאיש יקר לשורשי היהדות כרמב"ן פעל בעכו ..
נפטר בעכו ... ונקבר בעכו ..
ואף אחד לא הסביר לי זאת ב - 41 שנות חיי מתוכם מעל 20 שנה במוסדות חינוך והשכלה כאלה ואחרות ...
ואל תנסה להאשימני כי לא התעניינתי ... כי לא נכון הדבר ... כל פיסת מידע על עכו שתיתי בצמא ...
מדוע ידיעות אלה לא הוזכרו בבתי הכנסת ... אני נהגתי להתפלל אצל הצדיק ציון באדש בבית הכנסת אור תורה ... משם משפחתך מבין אני כי בן עדתנו אתה ...ואולי אף מכיר אני אותך מאותו בית הכנסת ...

מדוע לא מלמדים זאת בבתי הספר ?

האם יש ספרים בנושא ??

אודה לך מאד אם תציין את מקום פועלו של הרמב"ן בעכו .. ישיבת דה פריז ..
היכן מקומה בעכו ...?

כל מידע על שורשי יהדות עכו מעניין אותי ועל כן אודה לך אם תמשיך לציין זאת כאן ... אני שואב מידע זה בצמא ...

מודה לך מאד
ומאחל לך ולכל בית ישראל חג פסח כשר ושמח

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: