חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 יוני 2025, 14:26

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: רותי שלי-מכתבי משה דיין מכלא עכו
הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2005, 16:50 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

רותי שלי-מכתבי משה דיין מכלא עכו
מחבר :דיין רות תמונה
הוצאה לאור: זמורה
נושא: זיכרונות

[]מכתבי אהבה של אנשים אחרים מרתקים אותנו תמיד ומסיבות רבות. הם מגיעים אלינו אי-משם
וממרחק של זמן, ועשויים להיות מאלפים גם כשהכותבים המתייסרים באהבתם הם אנשים מן השורה. כאשר
מדובר באנשים ידועים, לא זו בלבד שמכתבים כאלה ניחנים בכוח המשיכה של הזוהר והקסום, אלא שהם
גם מאירים את הממד ההיסטורי של התקופה כמו גם את הממד הפסיכולוגי של הדמויות.קובץ המכתבים
רותי שלי מכיל מכתבי אהבה שנכתבו לפני כשישים ושתיים שנה. הכותב הוא משה דיין, הנמענת - רעייתו, רות דיין.
הוא איש ה"הגנה", אסיר היושב בכלא עכו, מלא געגועים למשפחתו הקטנה וחרד לגורלה; היא; צעירה מטופלת
בתינוקת בת שמונה חודשים, יעל (יוליק), הנאלצת לשאת בנטל לבדה ("נשקי את יוליק הרבה גם במקומי.
זכרי שאת צריכה לנשק אותה תמיד כפליים…", מבקש משה באחד ממכתביו) ומגייסת את כל
כוחותיה הנפשיים כדי לחלץ את שניהם מן הצרה הזאת.המכתבים מאפשרים לקורא בהם הצצה לעולמו
הפנימי של משה דיין, וחושפים פן לא ידוע באישיותו של הלוחם והמדינאי, שכל חייו נמנע מלחשוף את רגשותיו
בפומבי. מן המכתבים מצטיירת ועולה דמותו של צעיר אידיאליסט, בעל דעות מוצקות והשקפת עולם
מגובשת, פטריוט נלהב, אדם צמא-ידע ואוהב ספר, מלא רוך וחום, רגיש ודואג, אבא דאגן ובעל אהוב,
רומנטיקן ללא תקנה.רותי שלי כולל, בנוסף למכתביו של משה דיין, גם קטעים מיומנה של רות דיין,
שבו כתבה מעת לעת, מבוא היסטורי מאת ד"ר מוטי גולני ודברי סיום של יעל דיין, בתם של משה ורות.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Bot ו 13 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: