חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 ספטמבר 2025, 15:18

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אתמול הלך לעולמו המשורר, יעקב בסר
הודעהפורסם: 24 דצמבר 2006, 23:59 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

תמונה

http://e.walla.co.il/?w=/214/1029150

עכשיו רק קראתי שבשנה האחרונה הוא סבל ממחלת הסרטן, ואתמול הוא הלך לעולמו. אני מבקש לכתוב כמה מילים לזכרו. יעקב ערך כשלושים שנה את "עיתון 77" ואף ערך סדנאות שירה בהם התגלו לא מעט כשרונות כתיבה. היה לי הכבוד לקחת חלק בסדנה שלו בבית רוטשילד (ליד האודיטוריום) בחיפה עוד כשלא ידעתי שמה שאני כותב מדי פעם לעצמי יכול להיחשב לשירה. דרך זה התוודעתי לסגנון ההייקו, והוא ראה בשירים שלי משהו מהמשורר היווני קוואפיס.

שנים חלמתי להוציא לאור את שיריי ותודות למפגשים איתו שרק חיזקו אותי הדרך להוצאתם לאור היתה קצרה. באילוצי זמן שלא היה לי, אז בתקופה ההיא עבדתי בספריה של ביה"ס אורט דרסקי נאלצתי להפסיק את השתתפותי בסדנא שלו. יעקב חשב שהסיבה היתה בגלל שלא מצא חן בעיניי האווירה שהיתה בסדנא בגלל כאלה שלא ידעו לקחת את ההערות שלו שלפעמים היו קשות כביקורת בונה, וזה יאמר כמובן רק לזכותו כי זה נבע מזה שהכנות היתה מאוד חשובה לו.

אין מה לומר הוא היה בן-אדם מיוחד וכך גם שירתו, יהי זכרוך ברוך !!

הנה אחד משיריו הקצרים שנקרא: "אינני יכול לספר":

ציטוט:
אמי מופיעה לעתים בחלומי
להגיד לי מילים שאינני יכול לספר
מילים יפות שאשתוק בבושת פנים
וכשאומר אותן לעצמי כמובן
ברגעים של חולשה
אראה שבהבל פי
הפכתי את אמי למילה
אפלה, ממיתה ומחייכת.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 דצמבר 2006, 09:33 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לא נעים לכתוב הודעה אחר הודעה ועוד באותו שבוע על מישהו שהלך, אבל השבוע איבדנו כמה חשובים מתחום התרבות. אני לא מתכוון לג'יימס בראון שגם אותו חשוב להזכיר, אלא לכמה משלנו. :cry:

תמונה

אתמול נודע לי שהלך לעולמו אחד המתופפים הגדולים שהיו לנו אי-פעם, ז'אן ז'אק גולדברג. הוא חי בשנים האחרונות בקו שבין בריסל לצרפת. אחרי שהכיר את אשתו שבאה משם ואני לעולם לא אשכח שהוא סיפר שהוא הכיר מטעות במספר. התרבות שם לא היתה זרה לו. הוא אהב אותה, לי אישית יצא להכיר דרכו יצא את השירים היפים של נינו פרר ("מירזה", "הטלפון" ועוד...). ז'אן ז'אק ידע לשיר כמה מהם, אבל הוא התפרסם יותר כמתופף שליווה את רמי פורטיס, אהוד בנאי ועוד כמה אמנים מהשורה הראשונה.

הוא היה חבר בלהקת "הקליק" שהחברים בחרו לאחד אותה לפני כמה שנים. הם היו מזוהים עם הליפסטיק השחור על שפתיהם, אופנה שהפכה מאוחר יותר לחלק מאופנת שיינקין. היו להם כמה שירים טובים, שהגדול שביניהם הוא "אל תדליקו לי נר", שהפך להימנון ללא מעט צעירים. סליחה על ההשוואה, אבל לא פחות ממה ש"החומה" של פינק פלויד הפכה להיות רק כמובן בקנה מידה שונים. אני לעולם לא אשכח את הפעם הראשונה שיצא לי לראות אותו על התופים. זה היה באופרת הרוק "מאמי" שאהוד בנאי לקח בה חלק עם חבריו "הפליטים" (כך הם נקראו, כי הם יצאו מכמה להקות). המופע היה באודיטוריום בעיר שלנו, והוא היה אירוע הפתיחה של פסטיבל תיאטרון אחר ב-1988.

מאז ועד היום, גם אחרי שכבר יצא לי לשמוע עליו פחות הוא נשאר בתודעה שלי. אחרת לא יכולתי לכתוב את הדברים האלה, שהם רק תמצית מחייו של מי שכאמור היה אחד המתופפים הגדולים שלנו ואיש מקסים, גם מי שהכיר אותו באופן אישי יעיד על כך. ההלוויה שלו תערך בקיבוץ לוחמי הגטאות ואני מקווה שיבואו כמה ממעריציו גם בעיר שלנו, כי הוא ראוי להערכה על תרומתו. יהי זכרו ברוך !!

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3345910,00.html

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 3 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: