אהוד היקר שבת שלום ,
ראשית אתה צודק שהיה צריך לקבל יותר פרטים , הבעיה הייתה שלוזון לא ענה לי בטלפון ולא יכולתי לקבל יותר פרטים אני לא מפרסם כל דואר בדרך כלל , אם היה כך עכונט לא היה מקבל את האמינות שהוא מקבל , שמעת איך חברי מועצת העיר עכו , אומרים לפרוטוקול שהם קיבלו את המידע מעכונט .
הייתי צריך לשקול , ראשית את מקור המידע , שמעת בישיבת מועצת העיר שראובן לוזון הוא הנציג של הרב הראשי הרב ישר , למועצה הדתית שרוצים להקים וזה מחזק את המקור , דבר שני השבת נכנסת וצריך לעביר מידע מהר ככל האפשר לפני כניסת השבת . לכן ההחלטה שלי לפרסם ואני מעריך שהערוב נפגע בעיר ברגע האחרון לפני השבת ולא הייתה להם אפשרות לתקן . הרי מצווה גדולה על פי ההלכה לתקן מהר ככל האפשר את הערוב ,( במסכת תענית פרק ג כתוב על " אסור לעכב עשיית עירוב " ודבר נוסף שומרי שבת למהדרין נפגעים מכך שלא יכולים לנוע בחופשיות ברחבי העיר עכו .
עכשיו לאלה שלא יודעים מה המשמעות של ההלכה הזאת להלן הסבר קצר : התורה אסרה עשיית מלאכה בשבת, וחז"ל פירטו ומנו ל"ט אבות מלאכה האסורים בשבת. אחד מאבות מלאכה אלה הוא הוצאה מרשות לרשות, למשל העברה מרשות היחיד לרשות הרבים. רוב הדיון במלאכות שבת ובכללן מלאכת הוצאה נכלל במסכת שבת. גם מסכת עירובין במשנה ובגמרא והלכות עירובין אצל הרמב"ם עוסקים בנושאים המשיקים לכך. ההלכה עוסקת בארבע רשויות לשבת. תחומים של רשויות קיימים גם בדיני נזיקין ובדיני טומאה וטהרה, אבל במובן שונה במקצת. על פי התלמוד הבבלי (שבת, צו, ב) מקור הדין הוא בבקשתו של משה מהעם לחדול מלהעביר את תרומותיהם לבניית המשכן מרשות היחיד שלהם לרשות הרבים של המשכן. (שמות, לו, ו) "וַיְצַו משֶׁה וַיַּעֲבִירוּ קוֹל בַּמַּחֲנֶה לֵאמֹר: אִישׁ וְאִשָּׁה אַל יַעֲשׂוּ עוֹד מְלָאכָה לִתְרוּמַת הַקֹּדֶשׁ - וַיִּכָּלֵא הָעָם מֵהָבִיא".
על פי פרשנותו של רש"י, המעשה היה בשבת, ומשה שהיה במחנה לוייה (חצר המשכן) שנחשב כרשות הרבים ביקש מהעם להפסיק להוציא תרומות וחפצים מרשות היחיד שלהם. על פי פירושו של רב האי גאון], המעשה לא היה בשבת, אך העובדה שהפסוק משתמש במילה מלאכה בכדי להגדיר הוצאה, דיַה בכדי להגדירה כאב מלאכה.
נערך לאחרונה על ידי אלברט לוי בתאריך 16 דצמבר 2006, 12:33, נערך פעם אחת בסך הכל.
|