אחים שלי ,
השנה מלבד ההיצטרפות שלנו היום באופן עצמאי לנקיון בשכונות
אנו עדיין דבקים בעניין כי לא יום אחד יפתור את הבעיה ולכן אנו בנוסף גם מתמקדים בשאר ימי השנה ,
כבר השנה לפני המלחמה יזמנו יום נקיון שהתא הירוק וחיילי שמרת בהתאם לזמן שלהם -הנה תזכורת....
הולכים על חוף נקי בעכו - יחד עם חיילי בסיס שומרת
עדכון שידור TV
http://www.akkonet.co.il/newsPictures/hof-tsoni.html
50 חיילים וחיילות מבסיס שומרת השכן יחד עם פעילי התא הירוק בחוף הירוק בעכו צפון.
ביוזמת התא הירוק עכו וחיילי בסיס שומרת ובשיתוף החברה להגנת הטבע ועמותת צלול נערך היום מבצע ניקיון החוף הצפוני. כ- 50 חיילים וחיילות יחד עם כ- 20 תושבי העיר, פעילי העמותות, הגיעו הבוקר אל החוף להעשיר את ידיעותיהם בנושא איכות הסביבה ולנקות את החוף.

היום החל בברכת המשנה למנכ"ל העירייה, מאיר אוטמזגין, שהודה למשתתפים על הגעתם ועל כך שהם אימצו את הנושא הסביבתי לליבם.

לאחר מכן נהנו המשתתפים משיעור יוגה, אותו העבירה נציגת התא הירוק- גב' לואיזה ברגמן

ומדיון בנושא זמני התכלות חומרים בטבע, בהנחיית קצינת החינוך מבסיס שומרת. ההשתתפות בדיון זיכתה את חיילי הבסיס ב"נקודות ירוקות". החיילים התחלקו לחמש חוליות, החוליה אשר הרוויחה את מס' הנקודות הירוקות הגדול ביותר, זכתה ב"אפטר" ממפקד המחנה.

במסגרת ניקיון החוף ערכו המנקים הפרדת פסולת: בקבוקי ליטר וחצי, שנאספו הועברו למיכלי האצירה המפוזרים בעיר, ע"י תאגיד המחזור.

אילן סוויסה, מנהל התא הירוק: "מבצע ניקיון זה נערך בשל התרבות מותם של בעלי חיים מאכילת ניילונים וזבל המגיע לים. מטרתנו להקטין את הפגיעה בטבע".

ראש העיר עכו, שמעון לנקרי: "אני שמח לראות כי ממבצע למבצע יותר ויותר משתתפים מגלים אכפתיות, מגיעים ונותנים יד לשמירה על הסביבה. אני פונה, בהזדמנות זו, לתושבי העיר, להצטרף למאבקנו נגד הזיהום הסביבתי, בחופים ובמפרץ עכו. לשמור על חופים נקיים בעכו, כי זו העיר שלנו".

במהלך מבצע הניקיון החתימו נציגי עמותת צלול, את כל המשתתפים על העצומה של צלול ועיריית עכו: "מי הקורבן הבא?", נגד הפיכת מפרץ עכו לגיגית השפכים של מפעלי הצפון ושפכי הקישון. העצומה קוראת לשר לאיכות הסביבה להפסיק לאלתר את פעילות מסוף אל"א המזרים שפכים למפרץ עכו.

עוד נכתב בעצומה: "מפרץ עכו הוא נכס ציבורי הראוי לפיתוח תיירותי, שיט ורחצה. אנו מתחייבים להיאבק על בריאותינו ועל איכות חיינו. לא ניתן להפוך את מפרץ עכו לגיגית השפכים של מפעלי הצפון".

ולחיילים היתה זו חוויה נפלאה....מלווה בהווי ושירה ...שאלו אותם