חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 יוני 2025, 02:37

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: רוקדות את החיים - נשים רוקדות כדי להבריא מסרטן שד
הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2011, 01:44 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

רוקדות את החיים - נשים רוקדות כדי להבריא מסרטן שד בבית חולים

מזה 4 שנים מפעילה חווה שורני-פלדמן, מבית חולים נהריה סדנה מיוחדת לריפוי חולות סרטן – בריקוד. הסדנא, שזכתה לביקורות טובות מאוד הוכיחה את יכולתה לעזור לנשים שחלו בסרטן להשתקם ולחזור לתפקוד. כעת, קיים בית החולים בשיתוף האגודה למלחמה בסרטן ובאדיבות חברת התרופות רוש – מושיטה יד, כנס מחזור מרגש בו נפגשו כל הנשים שהשתתפו בסדנא לאורך השנים – ורקדו.

המכון האונקולוגי בבית חולים נהריה מקיים זה כבר 4 שנים סדנת ריפוי ושיקום בתנועה למטופלות המחלימות מסרטן שד. למעשה מדובר בקבוצת נשים שאובחנו בשנתיים האחרונות כחולות בסרטן שד, נותחו וטופלו בכימותרפיה כחלק מהטיפול הנועד לריפוי ממחלתן זו. אך טיפול זה מלווה גם בתופעות לוואי לא מבוטלות. ההשלכות הפיסיולוגיות והפסיכולוגיות של הטיפול, והרגשת הפחד והבלבול השפיעה רבות על שיקומן של הנשים.

בדיוק בשביל זה הקימה חווה שורני-פלדמן בעזרתה של העובדת הסוציאלית של בית החולים אלכסדנרה בלין וד"ר הדסה גולדברג מנהלת המכון האונקולוגי סדנא מיוחדת לריפוי בריקוד. חווה, חולת סרטן בעצמה סיפרה כי "במהלך שהותי בטיפולים, שוחחתי עם מטופלות אחרות שהיו במצבי וחשתי את הבדידות וחוסר האונים שבמצבן ואת הניעות שלהן בין תקווה לייאוש לאחר גילוי המחלה, החלטתי לנסות ולשלב את הטיפול בתנועה בהליך הטיפולי האישי שעברתי, במקביל לטיפול המקובל. פעילות מסוג זה מקנה טכניקות של תנועה והרפיה, ונועדה לשפר את היכולת הגופנית, לחזק את הרוח, להשתחרר ממתחים ולחצים ולהעצים את הכוח הפנימי בהתמודדות עם המחלה".

במפגש משתתפות 9-12 נשים אשר מקבלות הפנייה לטיפול מהצוות הרפואי ומהעובדות הסוציאליות של המכון האונקולוגי. "כל פעם שאני מגיעה לסדנא הזו אני מרגישה שאני לא לבד, ויש עוד נשים שעוברות את מה שאני עוברת." סיפרה לובנה אליאס אחת מהמשתתפות בסדנא והוסיפה "אני נהנית מהריקוד ומהתנועה ושמחה להרגיש חלק מקבוצת תמיכה טיפולית."

הסדנאות מתקיימות פעם בשבוע למשך חמישה שבועות, כאשר כל מפגש נמשך שעתים.
השבוע ביום רביעי, נערך כנס מיוחד מאוד אשר כלל את כלל משתתפות הסדנא לאורך 4 שנות הפעילות.

בכנס התקיימה הרצאה מפי ד"ר גולדברג הדסה, מנהלת המכון האונקולוגי בביה"ח הגליל המערבי, בנושא "מעבר מפרויקט ריפוי בתנועה למחקר ובחזרה". כמו כן הרצתה ד"ר דליה נבות-מלצר, רופאת משפחה וספורט, על הקשר שבין פעילות גופנית והחלמה מסרטן.

חשוב לציין כי לאחרונה, זכה פרויקט הריפוי בתנועה, במקום הראשון בתחרות ארצית של חברת התרופות רוש בשיתוף עם עיתון דה מרקר. הפרס, מימון סדנאות נוספות למטופלי סרטן במכון האונקולוגי בנהריה בשווי 10,000 ₪ הוענק על היותו הפרויקט המשמעותי ביותר. בתחרות השתתפו חמישה-עשר בתי חולים מרחבי הארץ.

בנוסף יש להזכיר כי האגודה למלחמה בסרטן העניקה מימון למחקר הבודק את השפעת ההשתתפות בסדנא על תפקוד המחלימות שהשתתפו בו.

תמונות בטעינה

תמונה

תמונה

תמונה

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: