חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 יוני 2025, 11:26

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הליצן ליאור טל מעכו והספר החדש על "גולי מצחיקולי ויום ההולדת
הודעהפורסם: 30 מאי 2010, 23:23 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

הליצן ליאור טל מעכו והספר החדש על "גולי מצחיקולי ויום ההולדת"

שבוע הספר:"גולי מצחיקולי ויום ההולדת" - ספר חדש של ארז ראש (קיבוץ עין המפרץ) המבוסס על דמותו האמיתית של השחקן-ליצן ליאור טל (עכו) וגם טיפים לבחירה נכונה של ספרי ילדים

בשבוע הספר הקרוב יראה אור ספר הילדים שגיבורו גולי מצחיקולי. אחרי שהפך לכוכב ילדים מצליח, ו
, עומדת דמותו של הליצן ליאור טל, במרכז ספרו החדש של ארז ראש. ערב ההשקה, נפגשנו לשיחה אישית כדי לשמוע על האיש מאחורי הסיפור, הלבטים שקדמו להכנת הספר ועל הפגישה עם סופרת הילדים הנודעת סמדר שיר. וגם טיפים מאת ארז ראש, לבחירה נכונה של ספרי ילדים.

נפגשתי עם ליאור טל אחרי הופעה מרגשת מול עשרות ילדים שמחים, המשתפים פעולה עם שלל תפקידיו של ליאור וצוחקים בקולי קולות לשמע בדיחותיו והדמויות הרבות שהציג לפניהם כדי לשמוע על ספר חדש בכיכובו. "היה חשוב לי שזה יהיה ספר עם מסר חינוכי ברור אומר ליאור ומוסיף: "ספר ילדים איכותי חייב קודם כל למצוא חן בעיני המבוגר. עניין ,רגישות, מוסר השכל וחכמת חיים הם קריטריונים חשובים . כשרוכשים ספר חייבים לנסות לשער מה תהיה תרומתו לילד? יש "להיכנס לנעליו" ולחיות את הספר מתוך עולמו של הילד. גם חשוב לבדוק שאוצר המילים מוכר לו. ספר דידקטי הוא זה המכשיר את הילד להתמודד עם מצבים שונים בחיים."

אותי עניין להכיר את האיש שמאחורי הליצן. אז מי אתה בעצם ליאור? שחקן? ליצן? או גיבור ספרותי?
בחצי חיוך עם עניים זורחות ענה לי ליאור כי המכנה המשותף לכל אלו היא אהבתו האמיתית לילדים ולכן בחר לעסוק בחיים בתחום שיביא שמחה ואושר לזאטוטים.

הוא נולד בעכו לפני 35 שנה . היום הוא נשוי לטליה, אב לעידן בן השבע ולנהוראי בן החצי שנה. כילד היה סגור ומופנם, לא בדיוק מהסוג המקובל. "בגיל 6 הזמנתי חברים ליום הולדתי, אך לצערי, רק מעט ילדים באו. די התאכזבתי. אמרתי לאמא שלי שכשאהיה גדול, אבוא לימי הולדת של כולם ואשמח אותם".

בגיל 11 החל ללמוד תיאטרון בקיבוץ רמת יוחנן. שנתיים מאוחר יותר הופיע בבר מצווה של חבר. "אני לא אשכח את היום הזה, כשלבשתי בחוף הים את בגדי הליצן עם הקביים, לא היה מאושר ממני." אח"כ גם לימד את כל החברים ליצנות רחוב והליכה על קביים והפך פופולארי. משם הדרך להצלחה היתה קצרה. טל חבר לידיד בן גילו, שלומי כהן, ויחד הופיעו כצמד תאומי גוליבר במסיבות ימי הולדת לילדים. השמועה על הזוג המוכשר עשתה לה כנפיים ומפיק תל אביבי גייס אותם לשורותיו. יחד חרשו את הארץ בקבלות פנים של ארועים ושמחות. לצה"ל התגייס לתפקיד קרבי, וכשפשט את מדי הזית החליף אותם בחליפת צבעונית של ליצן.

תמונה

מהו סוד ההצלחה שלך?
"אדם חייב לאהוב את מה שהוא עושה, ואני מאוד אוהב את מה שאני עושה. המגע שלי עם הילדים מסב לי אושר עצום"
איך היה המפגש עם סמדר שיר?
"זה היה מרגש מאוד משום שסמדר היתה גיבורת ילדות שלי וכשניתנה לי ההזדמנות לפגוש אותה במציאות זו היתה הגשמת חלום"
האם הקראת לילדיך את הסיפור? כיצד הם הגיבו?
"הקטן בן חצי שנה, אבל בני הבכור בן השבע היה מרותק לסיפור ואף ביקש שאקרא בו כשוב ושוב לפני השינה"
מה בספר?
הספר "גולי מצחיקולי ויום ההולדת" מתאר הרפתקה קסומה וחברות אמת המתרחשת ב"כוכב הנפלאות".
תחילת המעשה, בכוונתו הטובה של לימפי (חברו הטוב של גולי) להכין לו מסיבת הפתעה לכבוד יום ההולדת של גולי.
לשם כך, הוא נעזר בסולמו האישי של גולי כדי לקשט בבלונים את קרחת היער.
כשגולי מתעורר בבוקר, כל עולמו נזעק כאשר הוא מגלה שסולמו נעלם ממקומו.
מבלי לברר תחילה מדוע ולמה, הוא מתרוצץ בכעס בכדי להשיב לעצמו את האבידה.
לפתע, הוא מבחין בסולם כשחברו לימפי עומד עליו.
מבלי לחשוב ולתת את הדעת, הוא שומט את הסולם מרגליו וחברו נופל ארצה. לימפי נעלב ומחליט להיעלם.
לפתע, מתגלה לעיניו של גולי פתק עם רשימת המטלות, שהכין לימפי לעצמו לקראת יום ההולדת.
גולי מתעשת, מבין שתגובתו היתה פזיזה ונמהרת ובכך פגע בחברו הטוב.
מכאן מתחיל ראשיתו של מסע חרטה בניסיון להשיב לו את החברות שאבדה.
הסיום מפתיע, מרגש ומקפל בתוכו מרשם לאחווה ורעות אמיתית.

תמונה
-------------------------------------
לקראת שבוע הספר : ארז ראש, מי שחתום על כתיבת הספר משיב על שאלות:
כיצד מזהים ספר טוב לילד? כיצד יודעים אם הספר מתאים לרמתו? איך לפתח אהבת קריאה? באיזה פעולות מומלץ ללוות את הקריאה וכמה אפשר לסמוך על הדקדוק והתחביר בספרי הילדים?

איך לבחור ספר טוב?
"בחנות עמוסת ספרים ההתרשמות הראשונית אינה משימה פשוטה. הדרך היעילה ביותר היא הכרות אישית או המלצה מחברים. החשוב מכל הוא שהספר ימצא חן בעיני המבוגר (עניין ,רגישות, מוסר השכל וחכמת חיים הם קריטריונים חשובים). נסו לשער מה יתרום הספר לילד? כיצד הספר יפתח את דמיונו של הילד ויעשיר אותו הן מבחינה שפתית והן מבחינה התפתחותית"
מהו ספר חינוכי?

כשקוראים ספר המיועד לילד נסו, "להיכנס לנעליו" ולחיות את הספר מתוך עולמו. בדקו שאוצר המילים מוכר לו. ספר דידקטי הוא זה המכשיר את הילד להתמודד עם מצבים שונים ומגוונים.

האם להקריא את הטקסט כלשונו או להתאימו להבנת הילד?

פסיכולוגים ומומחים לספרות ילדים, טוענים שאפשר הכול: להוסיף, לאלתר או לקרוא ברהיטות. מנגד יש לשמור על עקביות, חריזה, לשון ספרותית,משפטים שחוזרים על עצמם וכו . פעולות אלה מאפשרות להזדהות עם הסיפור ובעקבותיו ,לפתח מחשבות ,שאלות ותהיות. בין ואלו לאלו מומלץ לפתח דיאלוג על הגיבורים, העלילה והאיורים עפ"י בחירת הילד.

האם ספרים יכולים להזיק?

בהחלט כן, יש ספרים טיפשיים כמו על אהבות ושנאות. כדוגמת ילדים שאוהבים רק מתוק, או ילדים שלא רוצים ללכת לגן וכו, . ספרים מסוג זה עלולים להביא לחיזוק שלילי. המבוגר חייב להיות משוכנע שהתוכן ראו. אחרת אין להכניס תכנים מסוג זה הביתה.

האם ניתן לסמוך על הדקדוק והלשון?

בד"כ כן ,הוצאות הספרים הגדולות והמוכרות חייבות בעורך לשוני והנושא מוקפד. בספרים ללא הוצאה ידועה האיכות הספרותית והאיורים ברמה ירודה.

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: