היה פעם בית קפה בעכו ברחוב וייצמן קרוב לבן עמי שנקרא אקסודוס. אקסודוס הוא למעשה הכינוי של ספר שמות בתרגום היווני של התורה. הוא נקשר עם יציאה של כל עם מעבדות לחרות. גם ממצב נפשי של גלות למצב נפשי של חרות, כלומר שחרור מדעות קדומות וסטראוטיפים. הגלות נקראת בשפת הרס-טאפארי בבל (בבילון) וציון היא ארץ האבות. בבל מסמל את ההשתעבדות לצרכנות עודפת לפיתוי של חיי חומר, שטחיות וריקנות. ציון מסמל את חיי הצניעות, העומק הפנימי והאמונה. האל של בוב מארלי הוא ג'ה וזה למעשה האל העברי המופיע בתנ"ך (י-ה). בתרגום היווני של התורה מופיע האות ג'יי (J) בתור יוד (י) כי ה-J נהגתה יוד ע"י היוונים. אך האנגלים מכנים את זה ג'יי. ולכן ג'רוזלם=ירושלים, ג'ריקו=יריחו וכו'.
אקסודוס-בוב מארלי (בסוגריים שירת הלהקה)
בני אדם ועמים יאבקו בך עד לניצחון (תאמר לי למה) כשאתה רואה ת'אור של ג'ה תן לי לומר לך עם אתה לא טועה (אז, למה?) הכל בסדר אז אנחנו נלך – בסדר – בדרכי הבריאה אנו הדור הזה (אמור לי למה?) (נצעד דרך סבל ומצוקה) נצעד דרך סבל ומצוקה אקסודוס זה בסדר תנועה של אנשי ג'ה או יאה, או או, או יאה, או יאה
יאה יאה יאה טוב אה פתח את העניים והתבונן פנימה האם אתה מרוצה (עם החיים שאתה חי) אנו יודעים לאיפה אנו הולכים אהה אנו יודעים מאיפה אנו באים אנו עוזבים את בבל אנו הולכים לארץ אבותינו
2, 3, 4, אקסודוס: תנועה של אנשי ג'ה, או יאה (תנועה של אנשי ג'ה) שלח לנו עוד אח כמו מושה (תנועה של אנשי ג'ה) מעבר לים האדום (תנועה של אנשי ג'ה) שלח לנו עוד אח כמו מושה (תנועה של אנשי ג'ה) מעבר לים האדום
אקסודוס, בסדר, אוו או או או אקסודוס אקסודוס אקסודוס עכשיו עכשיו עכשיו אקסודוס אקסודוס או או אוא אוא או אקסודוס בסדר אקסודוס יאה
זוזו, זוזו, זוזו, זוזו, זוזו. זוזו, זוזו, זוזו
אה פתח את העניים והתבונן פנימה האם אתה מרוצה (עם החיים שאתה חי) אנו יודעים לאיפה אנו הולכים אהה אנו יודעים מאיפה אנו באים אנו עוזבים את בבל אנו הולכים לארץ אבותינו
זוזו, זוזו, זוזו, זוזו, זוזו. זוזו, זוזו, זוזו
תנועה של אנשי ג'ה תנועה של אנשי ג'ה תנועה של אנשי ג'ה תנועה של אנשי ג'ה
לזוז, לזוז, לזוז, לזוז, לזוז. לזוז, לזוז, לזוז
ג'ה בא לשבור את הדיכוי להמליך את השוויון למחוק את העבריינות לשחרר את האסורים
אקסודוס זה טוב, זה טוב אקסודוס תנועה של אנשי ג'ה, או ייאה אקסודוס תנועה של אנשי ג'ה או, עכשיו, עכשיו, עכשיו תנועה של אנשי ג'ה תנועה של אנשי ג'ה תנועה של אנשי ג'ה תנועה של אנשי ג'ה תנועה של אנשי ג'ה תנועה של אנשי ג'ה
אודי, ללמוד לבד זה גם ויקיפדיה, לא?
|
|