חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 ספטמבר 2025, 23:11

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דניאלה מיכאלי, המנהלת האמנותית החדשה של הפסטיבל,
הודעהפורסם: 17 אוקטובר 2005, 12:02 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

פסטיבל עכו לא צריך להיות בהכרח תחנה

בדרך למרכז, בדרך לתהילה",

"פסטיבל עכו לא צריך להיות בהכרח תחנה בדרך למרכז, בדרך לתהילה", אומרת דניאלה מיכאלי, המנהלת האמנותית החדשה של הפסטיבל, שייפתח מחרתיים

בשנתו ה-26, אחרי שעבר מהפכים ששינו אותו לבלי הכר, השאלה המתבקשת היא אם הפסטיבל לתיאטרון אחר בעכו יחזור לעצמו, אל המלה הכתובה ואל הדרמה, שמהן התרחק בשנים האחרונות.

דניאלה מיכאלי, המנהלת האמנותית החדשה של הפסטיבל, משיבה: "זו לא הסיסמה שלי, אני לא רוצה שהפסטיבל יחזור לשום מקום, אלא יילך ויתפתח קדימה. המנהל האמנותי הקודם, עתי ציטרון, עשה דבר נכון בכך שפתח את הגבולות ועורר שאלות. אני חושבת שפסטיבל עכו חייב להיות פסטיבל שמגדיר עצמו מחדש בכל פעם. ברגע שתימצא נוסחה קבועה, זה עלול ליצור סטגנציה. אחרי הכל, פסטיבל עכו אינו סתם פסטיבל לתיאטרון פרינג', אלא עליו לבדוק מחדש את גבולות התיאטרון ואת שפת התיאטרון, וזה עמד בבסיס החיפוש שלי ושל הוועדה האמנותית".

זו הגדרה כוללנית. מה משמעותה?

"הכוונה היא שאיני מוותרת על הכלים והשפה של
דניאלה מיכאלי: "הצלחה של הצגה לא נמדדת באורך חייה אחרי הפסטיבל"

התיאטרון המסורתי במובן של דרמטורגיה ומשחק. אני לא מסתפקת בדימוי הוויזואלי ועם זאת אינני רוצה לוותר על הדו-שיח שנוצר בין תיאטרון לבין סוגי מדיה אחרים. בפסטיבל הזה יש בהחלט נוכחות למלה הכתובה, אך המטרה היתה לבחור את היצירות והיוצרים מתחומי אמנות שונים, כשכל אחד מברר או מנסה לזקק, לעתים בעזרתנו, את השפה הבימתית שלו, אם היא מילולית, מוסיקלית או כל שפה אחרת. בכל מקרה, לא הייתי שמחה להגדיר את ההצגות כהצגות המבוססות על טקסט, אבל בחלקן הגדול הטקסט הוא נקודת מוצא, או שהוא נוכח".

כובעים רבים חובשת מיכאלי, שעבדה במרבית התיאטרונים הרפרטואריים בארץ וגם באופרה הישראלית. היא שחקנית, כוריאוגרפית, במאית, פנטומימאית. הקשר שלה עם הפסטיבל בעכו החל לפני שני עשורים, בהצגת היחיד "ססיליה, כריסטינה, קורנליה וכל השאר", שהתבססה על שיריה של יונה וולך וזכתה לתגובות אוהדות מאוד.

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ואורח אחד

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: