חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 יוני 2025, 12:52

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: "תיאודור הרצל" -ספינה תקועה בעכו
הודעהפורסם: 20 ספטמבר 2005, 16:51 
משתמש מתקדם מעל 250 הודעות בעכונט
משתמש מתקדם מעל 250 הודעות בעכונט

אוניית "תיאודור הרצל" הישנה

ככל שידוע לי, כשהגיע אוניה זו לחוף עכו, נאמר שהובאה לכאן כי החוף רדוד ונוח, כדי לפרקה לחומר גלם.

ואכן, חתכו השלד, עד קו המים, להוציא את החלק הנמוך של החרטום. נאמר אז, שזהו השלד של "תיאודור הרצל" הישנה. זה ריגש אותי, משום שכשעלינו ארצה, אחרי ובסמוך להקמת המדינה, עשינו זאת בשני שלבים.

בשלב ראשון: אבי שילם לבעל ספינה שיבריח אותנו לארץ – באופן לא חוקי – כשאבי נשאר בחו"ל, מתוך כוונה להבריח לארץ מכונות לייצור מוצרי פלסטיק. אימי שהייתה אז בחודש 9 להריונה, 2 אחי ואנוכי, טולטלנו בספינת העץ. הייתה סערה וגשמים ואם לא די בכך, הספינה החלה לדלוף בקרקעיתה. אל כל זה הצטרפה ספינת חיל הים הטורקי שהחלה לירות לעברנו בלב ים.

בכל הקלחת והמהומה הזאת, אימי ילדה את אחי יצחק. הוא נקרא "יצחק" לא משום שהייתה סיבה לצחוק – אלא ע"ש סבי ז"ל.

בסופו של דבר, לא ברור איך ולמה, "תיאודור הרצל" הישנה באה לקראתנו
בלב ים - היא נראתה ענקית ממקום עומדנו על סיפון ספינת העץ – ואנו עלינו במדרגות למעלה אל האוניה שבאה להצילנו.

על "תיאודור הרצל" הישנה, ע"פ הזכור לי, היו מיטות זו מעל זו – בקומות – ואם זכרוני אינו מטעה אותי, הקרינו גם סרט בשחור לבן – הייתה התרגשות גדולה.

ואם אכן זו "תיאודור הרצל" הישנה שהובאה לעכו – אכן עולם קטן ונסגר מעגל.

ישראל בן-עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ הודעה אחת ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: