חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 יוני 2025, 01:03

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 166 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2006, 13:12 
משתמש התקדם מעל 350 הודעות

עזרא מדבר

והיום ממש לפני שלושים ושלוש שנים התחלתי להקים משפחה בישראל.
בתאריך 27.08.73 "התחלתי" עם עלמת חן קטנה וצנומה שמתאימה לי ראשית במידות הגופניות ולאחר הכרות של מספר שבועות של יציאה משותפת מסתבר שיש גם התאמה מנטלית .
וכבר לאחר שלושה חודשים בערך נפלה בליבי ההחלטה הגורלית בחיי שהנה אני יוצא בחברות ובזוגיות שנבנת אט אט עם מי שתיהיה רעיתי לימים ואם ילדי וסבתה לנכדי.
וכך בינתיים היינו נפגשים יום יום ומהדקים את הקשר ביננו .והנה באה לצערינו מלחמת יום כיפור שקטעה את המפגשים היומיומיים והגעגועים עלו וגברו.
וכמובן שבימים ההם מי חשב בכלל על הפלאפונים ועל טלפון בזק בכלל היה קשה
להשיג ואם מצאתי טלפון הוא היה על מתקן נייד שהוא היה עצמו כפלא.
התור לפני הטלפון תמיד היה ארוך אבל בסופו של יום הישתלם משום שמהעבר השני הייתי שומע את קולה הענוג של חברתי ליליאנה . אך איזה כייף וכמובן שהיה זו שמסרה ד"ש לכל המשפחה ודאגה שכולם ידעו שאני בסדר.
אבללללל התיקשורת היומית היתה גלויות ומכתבים שהייתי שולח מכל מקום שהייתי בו אם זה מרמת הגולן או מסיני .
והנה יום אחד שאלתי את לילי חברתי האם קיבלה דואר ונעניתי בשלילה .עומד ונפעם ושואל את עצמי .וואללה איך יכול להיות? שהדאר לא הגיע? טוב עברו וחלפו אלה מספר ימים חזרתי וישר נסעתי לבית חברתי בקריות ואז היתבררה לי טעותי .פשוט טעיתי בכתובת וכל ששגיתי בו היה מספר הבית במקום לכתוב 67 כתבתי 76 ואז אחת מתיבות המכתבים היתה מלאה במכתבים שגם הדוור וגם השכנים לא ידעו את פשר שם הנמען והכתובת שלא תאמה עד שהגעתי וחיפשתי את הטעות .וכמובן עליתי על הטעות וכל שיצא לנו זה לקרוא יחדו מה שכתבתי לחברתי.
עברה שנה מיום הכרות ועמדנו מתחת לחופה בברית הנישואין שהיתה בחיפה.
משמעו של דבר שבתאריך 05.08.06 מלאו לנו 32 שנות נישואין כאשר הישגינו המשפחתיים הם ארבע ילדים +ארבע נכדים +שני חתנים+כלה אחת .
וכך ברוך השם אנו שומרים על גחלת משפחת גנני .

עזרא
איךךךךךךךךךךך

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2006, 02:41 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

עזרא מדבר

ובכן הסקופיה שיש לי להערב.
כידוע אני עובד בחברה לפיתוח עכו העתיקה שבין היתר משכירה את החללים או חצר המצודה או את המדשאה בגני הפסטיבל לאירועים חגיגיים חתונות חפלות וכו'.
או אז הוזמנתי להערב לחתונת ביתה של אחת העובדות שלנו שנערכה במדשאה שבגני הפסטיבל .
והנה בכניסה הבליחו האורת מסביב לעצים כיאה לגן אירועים לאחר שילשול המעטפה בתיבה המעטפות לחיצת הידיים והנשיקות המסורתיות וכמובן הצילום אני ממשיך לפסוע לעבר המדשאה והנה מצד ימין משקות לדפוק את הראש והתחלתי כמובן איך לא בפונ'ג מכסיקני שרק השם שלו אלוהים יודע מה שמו כבר סיבב לי את הראש יעני משקה טבול בתוך קערית קוביות קרח צבעו ירוק כאילו דחפו לו נענע או משהו בצבע זהה ולשאלתי . המשקה הוא על בסיס טקילה נאמר לי..
לאחר לגימה בריאה כזו שלוגמים בבת אחת לא עברו אלה דקה או שתיים הרגשתי את הלמות המשקה שדופק בראש.(עלי לציין שאיני חסיד למשקה חריף למעט סוג אחד והוא ויסקי ג'ק דניאלס אמריקאי ששותה בערבי החורף או במסיבות אישיות).
ובכן לאחר שהיתמקמנו מספר חברים סביב השולחן העגול הנה היתקרבה מלצרית עם תרקובת קלה למען שננשנש קצת עם הסלטים שעל השולחן.
ופתאום, אני מרגיש על לחי שמאל טיפ טיפה של משהו רטוב היסתובבתי לשכני לשולחן ושאלתי אותו למה אתה יורק עלי מה עשיתי לך והוא בהישתוממות אומר לי תגיד עזרא אתה בסדר מי ירק עליך בכלל ?והנה גם בלחי השניה אני מרגיש עוד טיפה רטובה ופונה לשכני מימין כי חשבתי יעני רוצים להיתלוצץ איתי מה גם שהנישנושים היו חמים ומריחים טוב וחבל לבזבז זמן שמע יתקררו.
ו פ ת א ו ם וואחד ענן פתח את פיו וירק עלינו מים מהשמים משמע מה שאמרו החזאים פגע בול הקיצר גשם חזק חלש כזה לא ביג דיל . מסביב החלו האנשים לחפש מחסה מהגשם (נשים לאחר ביקור אצל הספריות יעני פריזורות הלכו להן) ואנו שמסובים מסביב לשולחן לא מוותרים ממשיכים לשבת עד שמסיימים את כל הנישנושים החמים ופתאום נזכרים שמעבר לגשם גם אנו בכלל נירטבים . הקטע היה שכל מה שהיה על השולחנות היה טבול במי גשם יעני הוריד את המילחות והיה טוב לבסוף .
לאחר כרבע שעה חזרנו לשולחנות ישבנו על כסאות רטובים כי במילה אנו כבר ככאלה אז למי איכפת רטוב או לח. החופה היתקיימה במועד ללא גשם ברוך השם.
ואז כמו בכל מקום הגיעו המנות העיקריות יושבים בניחותה אוכלים מדברים ושותים ושוב הסיפור חזר על עצמו טיפה פה וטיפה שם ולאט לאט היתחזקו הטיפות ואנחנו כבר כרסנו מלאה אז מה כבר לעשות והשעה כמעט אחת עשרה המשכנו לשבת וצוחקים חבל על הזמן קראנו למלצרית שתביא קפה אספרסו והיא שואלת האם ברצינות בקשתינו ולאחר אישורינו לחיוב לא היתה לה ברירה חזרה אם מגש שעליו קפה קטן וחם ורק לאחר לגימת הקפה בגשם קמנו אמרו שלום ונסענו כל איש לביתו.
ואכן ערב שכזה באמת שלא ישכח.

מפה אני שולח ברכות לבני הזוג.

לילה טוב עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: שנה טובה ...
הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2006, 06:44 
עכונט כדרך חיים

לעזרא ...

תמונה

שנה טובה ... שנת בריאות , נחת ובטחון
שנמשיך לקרא את סיפורך המעניינים והמרתקים הכתובים ..
בצורה שרק אתה ...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 ספטמבר 2006, 09:40 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

תודה איציק לפירגונך
ואכן אני מאחל לך ולבני משפחתך שנה טובה שנה שקטה שנה של בריאות
ונאחל שבשנה הקרובה גם תעתיק את מקום מגוריך חזרה לעכו
שכל כך אתה אוהב אותה.
עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2006, 06:07 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אומנם הגיל עושה את שלו אבל תאריכים בדרך כלל הולכים עם הגיל והם תאריכי ברזל כמו יום הולדת בר מצוה תאריך גיוס לצבא וכו' וכו'.
והיום בדיוק 27.09.70 זה היום שעלינו לאוטובוסים( 10אוטובוסים לערך) מבסיס הטירונים שלנו שבמחנה 80 ממש בשלהי טירונות הנח"ל כל הגדוד לביצורים בקו ברלב שעל גדות תעלת סואץ.כמובן שלא הופתענו בירידה הזו כי המפקדים הכינו אותנו לשם כך ואנו מנגד היתארגנו איש איש וצרורותיו וגם צרור אחד מהקיבוץ .שהרי הייתי בגרעין נח"ל שמיועד לקיבוץ גשר בעמק הירדן.
והנה אנו יושבים באוטובוסים והשיירה עושה את פעמיה לעבר היעד.וכמו בכל טיול של בית ספר אנו שרים ומתבדחים יורדים אחד על השני ופתאום מישהו המציא תוך כדי איזה לחן בגנות האמא של המפקד. ואנו כבר נמצאים בשטח המדברי של סיני .המפקד חמור הסבר הורה לנהג למצוא איזו סובה שיעצור ולא יפריע לתנועה שאחריו .לאחר עצירת האוטובוס עצרו כל שיירת האוטובוסים בצד על השול הצהוב ועלינו פקד המפקד לרדת עם כל הציוד חגור ,קפל"ד,תדל. נשק.ואתי חפירה.ולהיסתדר בשלשות ליד דופן האוטובוס .כמובן כמו טירונים (כינוי פוגע מצונזר ) היינו מבוהלים והמפקד לא מוציא מילה מעבר לפקודות הדרושות .אני אישית היסתכלתי ימינה שמאלה ראיתי את שאר שיירת האוטובוסים אבל מישם לא יוצאים חיילים כי אם רק משלנו.
והנה הגיעו שאגותיו של המפקד שרצה להכניס לנוח משמעת ולהראות לנו שאת אמא שלו לא מלכלכים ולא מקללים . ראשית קיבלנו פקודה לעקוף את האוטובוסים בריצה כגוש אחד וכך עשינו ובגלל שני חיילים ששרכו מאחור עשינו את הריצה הזו שוב וכך ארבע חמש פעמים. לבסוף תורגלנו בשוחות אישיות .כל חייל הוציא את האת המתקפלת שהיתה צמודה לחגור מאחורנית וחפרנו שוחות עם עומק דרוש ותיקני.
בגמר החפירות כאשר אנו מזיעים אומר המפקד שכולנו נישכב בתוך השוכות וכך הבגדים ספגו את החול הצהוב של סיני החמה.
כל כך מבוהלים אני זוכר שלבקש או לדבר עם השכן שלידך היית מלחשש מפחד המפקד האכזר. הדיסטנס היה עצום גדול ונורא.

והנה אנו מגיעים למוצב . מוצב מיני קטן וחמוד בסך הכל מקום של 20 איש .
נכנסנו ושם חיכה לנו המפקד (מ"פ נמר הסבר בהמשך) .היתארגנו נשלחנו לאחר כבוד למקלחות . ושיחת פתיחה .שם מספר המפקד על המקום ועל הסכנות שיש בזמן השהייה ותוך כדי כאילו להמחיש לנו הופגזנו מצד המצרי במספר פגזים שנחתו בסביבה .לאחר ההפגזה שוב ניתכנסנו ודבר ראשון המפקד היתנצל ואמר שהוא לא היתכוון כאילו הוא הזמין את ההפגזה.
וכך היינו בתעלה שלושה חודשים שכמובן הזמן ירד קצת מתוכנית האימונים של הטירונות משום חשיבות העבודות שביצענו שם .ביום ביצורים בלילה שמירות וכך חוזר חלילה.

מ"פ נמר= אלו מפקדים בדרגות סגן/סרן רק בני קיבוצים שבאו לעזור לצה"ל על מנת שיפקדו על קו המשלטים והמוצבים שלאורך התעלה. כל אחד מהם בא לשלושה חודשים ב ה י ת נ ד ב ו ת .

יש לציין שבאותה תקופה הייתי בבית פעם אחד לאחר חודש וחצי וכבר שחזרתי פיספסתי את ההסעה ונאלצתי לרדת עם הלמברטה שלי .

הספר מה זה תיקשורת כשרציתי להיתקשו לדבר עם הורי.
הטלפון הוא טלפון מנואלה בסיבוב אחד הגעתי לבלוזה היתחננתי למרכזנית שתעביר אותי לרפידים .מרפידים תעשה טובה שחעביר אותי לאוגדה בעזה .מעזה תעשי טובה תעבירי אותי לפיקוד דרום. מפיקוד דרום תעשי טובה תעבירי לי את מצ"א צפון . מצ"א צפון תעשי טובה תקשרי אותי הביתה .לאחר כל התלאות הללו כמובן שכל רגע היתה עולה איזו מרכזנית לאורך הדרך והיתה שואלת?בדברים? וכך הסיוט לדבר עם ההורים שלרוב השיחה גם היתה מנוהלת באמצאות מתווכים כי אחרת מי יכול היה לדבר חופשי. אם היתמזל המזל והיה בדרך איזו מרכזנית נחמדה היא היתה מתווכת והשיחה בדרך כלל היתה כך.

אני. שלום אמא .
המרכזנית. היתה אומרת הבן שלך אומר שלום.
אני .אמא מה חדש בבית?
המרכזנית הבן שלך שואל מה חדש בבית?
אמא שלי. אין חדש הכל בסדר מיתגעגעים אליך.
המרכזנית .אמא שלך אומרת שהם מיתגעגעים אליך.
וכך בסך הכל מספר דקות וכמובן שלום שלום ותודה למרכזנית .

ופה מי ששירת בתעלה זוכר את הימים האלה .לא הייתי אומר שאלו ימי כייף אלה תקופה שבה חיינו .

כרגע בזמן כתיבת שורות אלו הדמעות מציפות את עיני מהזכרונות

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2006, 15:59 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

פינה יפה מאווד ותמשיך כך ...
אוהבים אותך בעכו נט ומחכים לשמוע את דברייך היפים עזרא

אווהבים אותתך !!! :) :) :)

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: נוסטלגיה
הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2006, 16:09 

עזרא עשית לי את היום הזכרת לי נשכחות.אומנם התגייסתי אחריך בשנה. אך

אני זוכר את אותם חוויות . ובטח את הקטעים האחרונים על טלפוני המנואלה.

הנקראים מחוללים וכן השגת שיחה על ידי התקשרות למרכזניות של מ"צא לשם

קבלת קו חיוג והשיחות המוגבלות בזמן והמקוטעות. אכן חוויות.

עזרא תמיד שמח לקרא כתבותיך :oops: :oops: :oops: :oops:

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: לעזרא היקר...
הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2006, 20:12 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

שלום וברכה עזרא ושנה טובה וחג שמח לך ולמשפחתך...:)

עזרא שיחקת אותה בפינה מקסימה המשך כך :wink:

ישר כוח... :)

ממני דנה :roll:

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2006, 21:03 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לכל מנוע צריך חומר בעירה ואתם קוראי. החומר שלי שמבעיר אותי לכתוב .
מה גם שהכל ממש יוצא מתוך מעמקי זכרונותי שאט אט רק הנוסטלגיה אליהם גורמת לי לזעה קרה .
איך אומרים במחוזותינו "יהחסרה".

אגיד לכם משהו שקרה לי הבוקר שממש ניבהלתי כתבתי את מה שכתבתי ולאחר ששלחתי קראתי שוב לראות איך יצא ופתאום אני מגלה שני תיקונים שרק אלוהים יודע איך הגיעו וכולי רועד ולא מבין ואין אף חבר שמחובר לפורום מה גם שהיחידים שיכולים לתקן הם שחר ואלברט לוי שהם ישנים להם חבל על הזמן מה זה ישנים ?נוחרים.בשעה שכזו..
ובכן אתן הסבר . בשורה אחת כתוב ע"י הצנזור "לא חכם" ואני בכלל היתכוונתי למפקד שפרצופו חמוץ וקשוח ולא הכוונה לחיה על ארבע שאם אכתוב שוב את שמה שוב הצנזור ישנה אותה מה גם שרק בעברית יש מילה כתובה זהה ומשמעות שונה ועל זה כולנו מסכימים. ובכן עם נכתוב את המילה ההיפך מאתון שהיא נקבה הזכר בכתיבה וצמוד אליו "סבר" נקבל רציני וקשוח אך כשכתבתי את המילה הנכונה יצא כאילו זו מילת גנאי. וברירת המחדל של הכתיבה בפורום ישר מצנזרת .
ובשורה נוספת כתוב "כינוי פוגע מצונזר" שכל כוונתי היתה שאנו החיילים כמו "מטורפים באנגלית" אך במידה וארשום שוב את המילה שוב היא תצונזר .

ועכשו איך אני יודע את כל זה ? כי ביררתי עם אלברט לוי מי הקוסם שתיקן לי בשעת בוקר כל כך מוקדמת.
עד כאן ללמדינו שכל מילת גנאי שהמחשב קורא הוא מתקן אותה ובכך שומר על פורום נקי.
וזה עוד אחד מנפלאותיו של אלברט לוי.

שלכם עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: עזרא
הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2006, 22:42 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

עזרא הפינה / בלוג מאוד אהוב לצערי יוצא לי מעט להספיק לקרוא פה את הפינה שיוצא לי. תמשיך לעניין אותנו

שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: הפינה של עזרא
הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2006, 00:12 
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט

פינה מאוד מעניינית ובהצלחה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2006, 01:49 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

עזרא מדבר

ושוב קצת נוסטלגיה של העבר הרחוק והקסום שלצערי הימים של "אז" לא יחזרו אבל להיזכר נעים .

המפתח
סתם חפץ קטן שאין איש שלא מחזיק אותו צמוד צמוד במחזיק או בארנק או בכיס מוסתר או בכלל על הצוואר והוא מפתח.פשוט נכון ? איך שאני מתגעגע לזמנים שבכלל מי ראה או החזיק מפתח ביד ? נולדתי וגדלתי בחיפה ברחוב דניאל בהדר הכרמל (לימים היתה תחנת אוטובוס לעכו ממש מפתח ביתי מעל מסעדה מזרחית 1001 ובכלל מי חשב אז בימים ההם שיבוא יום ואגור בעכו?) יציאה מהבית היתה הדלת ננעלת למעשה עם איזו אבן שתעצור את הדלת מלהיפתח בגלל החתולים ותו לא. וכשאנו בבית איזה נעל או כסא או כל חפץ קצת יציב היה שומר את הדלת יעני סגורה . אך איזה ימים היו לנו של הכל פתוח ואין בעיות. על גנבים בכלל מי שמע עליהם .ריחות התבשילים הענוגים שהיו מדיפים מכל עבר ביחוד בימי שישי חבל על הזמן .חבל הכביסה היה מתוח מעל הרחוב לבית המקביל עם גלגליות כך שהורי והשכנה ממול היו שותפים לכבלים הללו ולעולם לא תעשה אמא שלי כביסה ביום שהשכנה תעשה כביסה כל כך מזכיר את המחזה "בוסתן ספרדי" ממש אחד לאחד.
ומה היתה עושה המשפחה שצריכים כולם לצאת לאיזו מסיבה משפחתית חתונה וכו' למשל? פשוט אומרים לשכנים שאנו יוצאים כולנו ביחד וכל שמירתה היתה למעשה להשגיח שאיזה בעל חי חתול כלב לא יכנס .זהו רק לשם כך .אבל נעילה לא היתה וכל זה נכון עד שנת 1967 מלחמת ששת הימים אבי ז"ל גויס למלחמה ואני הבן הבכור רק בן 16 יעני הגבר הגדול שנשאר בבית והשגחתי על פתח הבית כיסיתי את החלונות בנייר בריסטול שחור (זוכרים?)(עוד זכרון היה אז שביקשו מבני הנוער לצבוע את פנסי המכוניות בצבע מים כחול ולהשאיר איזה פס קטן אופקי למען יבצץ משם האור החלוש עבור הנהג והנהגים שיראו אותו) כי ככה אמרו ברדיו רצתי לקנות בריח כזה שמסיתים ימינה שמאלה אותו והתקנתי בדלת הראשית בחלקו הפנימי כמובן.
אימי שתחיי אספה אותי ואת אחי ואחותי ויחד איתה היתארגנו בחדר אחד ורק הרדיו עבד ונתן לנו אינפורמציה על קורות המצב הביטחוני וכך עד סוף המלחמה ושאבא הגיע ברוך השם בריא ושלם מהמלחמה והנה התחיל המצב להישתנות פתאום אבי קנה מנעול ייל התקין אותו על דלת הכניסה הראשית ונתן גם מפתחות לשכנים שהרי גרנו בבית ערבי אחד גדול מספר שכנים. וזהו מאז אני זוכר איך המפתח נכנס כגורם חשוב בחיים משמעו של עינין הוא שהמפתח מסמל למעשה את חוסר האימון וההיסתגרות מפני זרים מה שלא הכרנו לפני .
כל יציאה היתה מלווה בשאלות מסביב לחפץ הקטן הזה קשרת את המפתח? שמור על המפתח שלא יפול חלילה .ומי שזוכר היינו קושרים עם חוט מסביב לצוואר כאילו איזה עדי זהב הוא והיו מקרים שבכלל לא הייתי מוריד אותו ממני כי עם מצמיד את הראש לפתחו של המנעול וכך ביד מקופפת מסובב את המנעול.

השינוי שבגינו אבי התקין מנעול היה בגלל מילותיהם של הערבים שעבדו במסעדה שמתחתינו 1001 כאשר באחד מימי המלחמה אמר לאימי שירדה למכלת אחד מהם שעוד מספר ימים כאשר הערבים ינצחו במלחמה הבית יהיה שלו ולא לפני שישחט אותנו .ואני חבל על הזמן כל הזמן צמוד לסכין מטבח ענקית רק שיכנס מישהו ..כן היה פתאום פחד אין מה לעשות .
אבי כמובן קיבל את המידע רק לאחר שחזר הביתה מהמלחמה אותו ערבי אושפז יותר מחצי שנה מעצמות שבורות אבל על מנעול למעשה אימי לא ויתרה ומאז אני
מכיר מהו מפתח

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2006, 01:56 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

עזרא מדבר

אכן ראיתי את תמונתי בברברה
פשוט זה להראות דבר אחד ותאמינו לי אם אני יכול כל אחד יכול השקעה קטנה מצידי למען הרגשת הנתינה שאין לה אח ורע.

על מנת להיתנדב למתנ"א כל אשר צריך לעשות זה לפנות למשטרת התנועה בצפון זה בזבולון לשאול מתי נפתח קורס שלב א' להגיע ללימודים בעשרה מפגשים של שעתיים פעם בשבוע לאחר מיכן עוברים מבחן מקבלים מדים ויוצאים לעבוד כשוטר עם ניידת במרחב צפון כמובן במרחב שאנו חיים בו .

ואם בעבודתי הזו מנעתי תאונה אחת מעצם היותי על הכביש דיינו.
רק אלוהים בשמים יודע אם אכן מנעתי.

בואו להיתנדב

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 אוקטובר 2006, 16:24 

עזרא מדבר

ואיזו שאלה נפוצה יש לאחר יום הכיפורים ?נווווו צמת? איך היה הצום?
ואני שואל מה החרטה הזו מה? למה אם אני צם או לא (חלילה) זה צריך בכלל לענין מישהו?
במקום זה אני שואל נו ביקשת סליחה ? מההוא שם במרומים מהמשפחה או מהחברים זו שאלה ולא שאלת הצום המסורתית שתמיד בכל השנים נשאלת לדעתי צריך לשנות אותה או בכלל לא לשאול.
ובכן מה שכן .צריך להערך לחג שבפיתחנו הלו הוא חג הסוכות שבו נשב נברך ואם אפשר גם נלון כך תישרה עלינו הברכה ושניזכה לאריכות ימים ולשנים טובות .
כל כך כייף לבנות סוכה בכלל ובפרט עם הנכדים שכל רגע שואלים מה עוד סבא ? איזה כלי ? וכמובן ללוות את בנית הסוכה בשירה פטיש מסמר ניקח מהר סוכה נבנה בנים ובנות לה לה לה לה לה וגו'. ואחר כך לשבת ולשרשר שרשראות מניירות של עיתונים ציבעוניים (כמו למשל שער של שבועון לאשה) ודבק עושים מקמח ומים למען ללמד את הינוקות איך היינו מדביקים פעם . אפשר עם שדכן ורצוי .להכניס שרשרת מנורות להוסיף תמונות בדפנות הסוכה והכי כייף לשבת כולם ביחד לברך לאכול ולשיר .

מאחל לכולם חג שמח ומאושר

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2006, 16:13 

עזרא מדבר לקראת הפסטיבל שנפתח הערב

הפנינה היחידה שאני יכול לתת היא
שאני קורע את התחת

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 166 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  הבא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: