צדק ולא צרות עין.
מר שמעון לנקרי יכל גם השנה לבצע את המימונה ביבתו כפי שאני נוהג מדי שנה, ביתי פתוח לכולם וההוצאות יוצאות מחשבוני הפרטי. אך לא ייתכן שעלות מימונה אחת בביתו של ראש העיר עולה למשלם המסים בעכו כ - 40,000 ש"ח בשנה לא כולל הוצאות נוספות כגון אבטחה, פיקוח עירוני, חשמלאים ועוד.
לדעתי, בסכום זה ניתן להאכיל את כל תושבי העיר תל אביב במופלטות.
אציין מספר עובדות: לא כל תושבי העיר עכו תומכים בשמעון לנקרי וחלקם הגדול מעוניין לחגוג את המימונה אך לא בביתו הפרטי של ראש העיר. בית ראש העיר אינו בית ממלכתי כמו ביתם של ראש הממשלה ונשיא המדינה. לא ידוע לי על תקדים בארץ בו ראש עיר מבצע מימונה על חשבון הציבור בביתו הפרטי. בנוסף, כספי המימונה ב -4 השנים האחרונות יצאו מקופת העירייה ללא קיום וועדה או החלטת מועצה בנושא, דבר שלדעתי מנוגד לחוק.
אני אכן משמש במועצה כאופוזיציונר ללנקרי. לדעתי, צריך ואף חייב להיות לפחות חבר מועצה אחד בעיר שמסוגל לבקר את ראש העיר ועבודת העירייה ללא פחד. ביקורת זה דבר מקובל בכל העולם. אינני אנטי באופן אוטומטי וכל הצעותיי עד היום היו לטובת הכלל. אני חושב שזו זכותי המלאה להביע את דעתי ולא מדובר בצרות עין כפי שאמר לנקרי בראיון אלא דאגה לטובת הציבור בעכו ושמירה על קיום נוהל תקין. קיום הממונה בביתו הפרטי של ראש העיר מהווה פתח לשחיתות וחשד לשוחד פוליטי ועל כן השנה, כל תושבי העיר עכו, גם אלה שלא בחרו בו בבחירות האחרונות, יוכלו להינות מהמימונה ולחגוג את צאת חג הפסח.
בכבוד רב ובברכת חג שמח, שלמה פדידה - חבר מועצת העיר.
|
|