אתמול התרגשתי מהטקס המעניין והיפה , כאשר הזכירו את תנועת " דרור " בה הייתי כנער וזכור איך דיברנו ודאגנו למפעל הציוני וזה בא כמורשת החינוך של הכמיהה לציון שקיבלתי ממשפחתי .
בטקס אתמול בערב ובזמן עריכת השידור , אמרתי לעצמי ,כל הכבוד לתנועה הזאת שמחזיקה את עצמה וממשיכה , למרות הטלטלות שעברנו בארץ .
עכשיו בא דור חדש עם עוצמה וממשיך את המפעל החינוך לילדי עכו בשנת 2007 , זה מדהים ומרגש
כל הכבוד לראש העיר שמעון לנקרי ולישראל בן עזרא ,שהקימו את הקיבוץ העירוני בעכו ועכשיו רואים את פירותיו
איך היה הגיוס שלי בתנועת דרור , מתוך האתר האישי שלי :
כנער בין 15 וחצי בבית ספר אורט קזבלנקה וחבר ראה שיש לי דעות נחרצות למען ישראל , הציע לי בסוד להתגייס לתנועה .
כאשר הייתה חופשת סוף השבוע באורט , הגענו לבית ומשם ירדנו למקלט , היה חשוך ומפחיד ובכל זאת הפגנתי אומץ , נדלקו נרות ומולי היו 2 אנשים עם מסכות בד ורואים רק את העניים שלהם ,
עשו לי תחקיר על הנכונות שלי להתגייס לתנועה ציונית מחתרתית ואחרי כן נשבעתי על התנ"ך שאשמור סוד בשם דגל ישראל ודגל הפלמ"ח שנראו על הקיר .
אחרי הטקס העברנו לדירה תמימה בה היו אמצעי זהירות כאילו תמימים ושם קיבלנו חינוך ציוני ובמיוחד על תנועת דרור של אחדות העבודה .
היו לנו מפגשים של חברי התנועה ביער בין העיר קזבלנקה ורבאט , שם שרנו את התקווה והתחלנו לקבל הכשרה להקמת גרעין נוער ציוני .
במשך הזמן מוניתי לקצין בטחון שדואג להתנהגות , החלפת סיסמאות וסימנים וכו , היה מעניין וכדאי גם כיום לפעול בתנועה .
http://www.anam.technion.ac.il/ziud/lev ... age_12.htm