אחד על אחד בעכונט עם יניב מרגוליס
כמו שהבטחנו לכם בעכונט אנו יוצאים באתגר חדש עם ראיונות לשחקנים ואנשי צוות בהפועל עכו. אחרי השחקן ערן גאון, מגיע תורו של מאמן הכושר ועוזר המאמן של הקבוצה יניב מרגוליס
גולשי עכונט היקרים, הרי לפניכם ראיון של מאמן הכושר ועוזר המאמן של הפועל עכו, יניב מרגוליס. מרגוליס עבד בעונה שעברה בהכח והתבאס מהמרחק בין וינטר לביתו, השנה הוא חוזר להפועל עכו (שבה עבד כמה שנים בעבר) משודרג. יניב מרגוליס הוא מאמן כושר כריזמטי שיודע לעבוד היטב עם השחקנים, חשוב לו שבאותה מידה יכבדו את הוראותיו ויתנהגו כמקצוענים, מי שמגיע לאימונים יכול לראות שחלק גדול מהם מועבר באמצעותו. תהנו.
1. יניב, מה גרם לך לחזור להפועל עכו?
"קודם כל זה מועדון שאני מכיר מצויין כי כבר עבדתי בו 5 שנים, אני מכיר את כל המערכת ואת כל האנשים וידעתי שעכו רוצים אותי מאד. וגם זה קרוב לבית, הייתי שנה בליגת העל רחוק מהבית וראיתי בדיוק מה זה, אני חושב שהשנה עכו בונה קבוצה טובה שתמצא עצמה בליגת העל עם מאמן מאד מנוסה וזה מה שגרם לכך שאחזור."
2. לא קשה לך לעבוד בו זמנית גם בהפועל עכו וגם בעירוני נהריה-כדורסל?
"לא, כי כבר התרגלתי לזה. גם שנה שעברה הייתי ככה גם בעירוני נהריה וגם בהכח, אני משרת ב2 הדברים כבר 7-8 שנים, זה קשה אבל אין מה לעשות זו הפרנסה ואין מה לעשות, ואני שמח שזכיתי לעבוד בדברים שאני מאד מאד אוהב, זה חשוב לי."
3. התחלת את הקריירה ככדורגלן, מה גרם לך להפסיק?
"באיזשהו שלב ראיתי שאני לא אתקדם לכלום וגם נפצעתי ברגל, ככל שעברו השנים ראיתי שבסה"כ לא יצא ממני כלום ולכן החלטתי לפרוש, ואז עברתי לויינגייט ונכנס לי הג'וק של המאמן כושר ואז בארץ עשיתי את העתודה שנתנה לי את ההמשך לקריירה ולהתחיל לעבוד כמאמן כושר."
4. מהם הדברים העיקריים שאתה דורש מהשחקנים?
"קודם כל הדברים הכי עיקריים זה קודם כל שתהיה רציניות ומקצוענות. ששחקן יבוא למגרש ויהיה מוכן מבחינת תזונה, שהוא יבוא אחרי שאכל ונח כמו שצריך, יש הרבה דברים אבל זה בגדול. מבחינתי הא"ב של השחקנים זה לשמור על הכללים גם כשהם לא איתי ולא רק שהם איתי, כי מי שלא ישמור על זה יכול להפצע, והם מקבלים ממני תפריט תזונה כי אין לי בקרה עליהם ואם השחקן בא מוכן אז אין את הבעיה של פציעות, וזו מידה של מקצוענות. בפגרה אני לא יכול להשגיח עליהם כי אחרי הכל זה החופש שלהם אבל חשוב ששבוע לפני סוף הפגרה שחקן יודע להכין את עצמו לקראת העונה הארוכה."
5. איזה דברים הוספת או שינית שהגעת השנה להפועל עכו?
"קודם כל צברתי יותר ניסיון כי עם כל הכבוד אין מה להשוות בין ליגת העל לליגה לאומית, כי בליגת העל באופן קבוע מתאמנים 3 פעמים בשבוע בחדר כושר ויוצאים הרבה לבתי מלון. וגם עבדתי עם מאמן שהיה בין השחקנים הגדולים בארץ וזה גם לימד אותי ושידרג אותי ולדעתי הפועל עכו תהנה השנה הרבה עם הכישורים שלי, וגם עם אייל שיש לו מידע אבסולוטי בכדורגל ובכושר גופני ויש לו גם תעודה על אימוני כושר אני בטוח שאיתו אני גם יצליח וילמד ממנו הרבה כי הוא מאמן בכיר מאד."
יניב מרגוליס. "יד ימינו של אייל"
6. איזה סוג של עוזר מאמן צפויים השחקנים לראות בעונה הבאה?
"קודם כל הלוויאליות שלי כלפי אייל וכלפי המערכת היא מעל הכל, אני יד ימינו של אייל ואני אדאג למלא את זה בצורה הכי טובה שיכולה להיות. חשוב לציין שקודם כל אני מאמן כושר אח"כ עוזר מאמן, כמובן שאין לי מטרה לקחת לו את המקום או משהו כזה כי אני לא בנוי למאמן אלא רק למאמן כושר, המטרה שלי היא להיות יד ימינו של אייל בכל זמן נתון, ותמיד שהוא יצטרך אותי בכל זמן ובכל מקום תמיד אני אהיה לרשותו ואני מקווה שנהיה שמחים ומאושרים וגם אם לא אהיה טוב הוא יידע להעיר לי על כך כדי שאשתפר."
7 ספר לנו קצת על הקריירה שלך, ככדורגל וכמאמן
"ככודרגלן לא היתה לי קריירה מוצלחת הייתי עונה בבוגרים וישר פרשתי כי הבנתי שלא אגיע לכלום. כמאמן כושר לדעתי אני בונה לעצמי קריירה בצורה יציבה ולא הגעתי לליגת העל כי לא רציתי לוותר על הכדורסל, אני מעל 5 שנים בליגת העל בכדורסל ומעל 6 שנים בלאומית בכדורגל, עבדתי בק"ש, הכח ועכו ואני מצליח לתמרן בין 2 המועדונים האלה(הפועל עכו-כדורסל ועירוני נהריה-כדורסל). לצערי עוד לא עשיתי בכדורגל אליפות או גביע וזה קצת חסר לי למרות שעליתי מספר פעמים ליגה בכודרגל וכדורסל ועם נהריה הייתי מקום שני אחרי מכבי ת"א ויש לי תיאבון גדול להמשיך ולהתקדם ולשפר את עצמי."
8. לסיום, מה השאיפות שלך?
"קודם כל השאיפה שלי ומהרגע הראשון שישבתי עם ציון ודיברנו השאלה הראשונה שלי היתה הולכים לעלות ליגה? הוא ענה לי: "הולכים להשקיע הרבה כסף" אמרתי לו שהשאיפה הכי גדולה שלי היא הפועל עכו לליגת העל ואני מקווה מאד שבסוף השנה אני יראה שהיא התגשמה, הגיע הזמן שהפועל עכו תעשה קפיצת מדריגה ועם התקציב הזה שנעלה ליגה. ומבחינת הכדורסל בונים קבוצה חזקה בנהריה ואנו רוצים לתת עונה טובה בליגה ולעלות ולהצליח באירופה. צריך כל הזמן לשים את המטרות לעצמך בעיניים כי בסוף רק כך מצליחים."
תודה רבה ליניב מרגוליס!
ובהצלחה!!!
עכונט עשה עד עכשיו ראיונות עם השחקנים המודגשים:
דודו גורש, אסף מנדס,
ישראל דרור, מוטי כלטוב,
אלון זיו, ינאי דרעי,
חמודי בריק,
עידן ויצמן,
נידאל חוג'יראת, ליאור דה כלבו,
ליאור לינדר, מבה אדק, עומאר סאני, שחף שושני,
ערן גאון,
אלכס לויט,