|
חשיפה בלעדית בעכונט : שערוריית פרסום פרטי הנהגים
זו ממש שערורייה : אתר לשכת איגוד הרישיונות הארצית - מעניק גישה חופשית לחיפוש במאגרי מידע של בעלי רישיונות הנהיגה תושבי מדינת ישראל. במאגר יוכל כל גולש למצוא את תמונתו המעודכנת ופרטיו האישיים כפי ששמורה במאגר.
מאת : בני כלפון
האישור המיוחד שניתן ל "לשכת איגוד הרישיונות הארצי" (חוק מס' 708מתאריך 5 ביולי 2005) משמעו שכל תושבי מדינת ישראל נדרשים לשמור עותק דיגיטאלי של כל רישיון נהיגה בר תוקף.
המידע של הרישיון חייב להיות מגובה באמצעות "הלשכה לאיגוד הרישיונות הארצית" במטרה ליצור בסיס נתונים אחיד של כל בעלי רישיונות הנהיגה במדינת ישראל.
בתאריך 03/08/2005 חוקקה הכנסת את חוק "זכות הציבור לדעת" וחוק "חופש המידע" המעניק גישה חופשית למידע על רישיונות נהיגה תקפים במדינת ישראל בצורה אלקטרונית ומכאן כל אחד יוכל לצפות בתמונתכם ולעשות בה כל שימוש כרצונו .
באתר ניתן למצוא המלצות של אזרחים שמצאו שימוש מושכל במאגר כגון - אביתר רחמים שכתב "באמצעות השירות הנהדר שלכם גיליתי שמישהו זייף את רישיון הנהיגה שלי, והעניין טופל מייד." או הגב'- רונית כהן שכותבת " הודות לשירות שלכם הצלחתי לאתר את החברה שלי מהתיכון בעוד שבכל שאר השירותים לא הצלחתי, זה הרבה יותר קל לאתר מישהו על פי תמונה מאשר רק לפי שם ושם משפחה." אולם מנגד אפשר לראות גם ציטוט שאותי הקפיץ והרגיז ובהחלט נראה לי כפוגע בחופש הפרט ובו מצוטט חוקר פרטי בשם - רמי רוזן " מאגר הנתונים שלכם הפך לכלי שימושי מאוד עבורי בתור חוקר פרטי."
לדעתי זו ממש שערורייה להשתמש באצטלה של "חופש המידע" ולפזר לכל דיחפין את תמונת האזרח התמים, שנדרש להצטלם בתחנת צילום מורשת ע"י משרד התחבור .האזרח הישראלי בתמימותו מבין שהתצלום נועד לצורך זיהויו ברישיון הנהיגה ותו לא.
הסכנה בחשיפת תמונות "בעלי רישיונות הנהיגה" היא, שישנם עשרות שימושים (לא תמימים) המסכנים את חופש הפרט של המצולמים. מסיבות מובנות , לא אפרטם בשורות אלו כדי לא לתת רעיונות זדוניים לכל מיני מרעין בשין.
לאלו מבנכם שיכנסו לחפש את תמונותיהם במאגר http://www.oniton.com/license/index.html צפויה הפתעה .
_________________ גבריאל גרסייה : "החיים אינם מה שחיית, אלא מה שאתה זוכר והאופן שאתה זוכר אותם כדי לספרם".
|
|