חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 27 אפריל 2026, 12:54

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 3 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: רצים בצמרת: הקלישאות של עולם הכדורגל הישראלי
הודעהפורסם: 18 מרץ 2007, 21:19 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

רצים בצמרת: הקלישאות של עולם הכדורגל הישראלי

"מי שלא מבקיע, סופג" - אז איכפת לכם לספור לנו את ההחמצות שהיו לנו כאילו הם שערים שהבקענו? 25 הקלישאות שכל כדורגלן ישראלי מכיר בעל פה

מקצוענים אמיתיים

א. "משחקים משבת לשבת" - ובין שבת לשבת מחפשים תירוצים לשבת.

ב. "שיחקנו כמו גברים" - במילים אחרות, בלי הרבה שכל, בהרבה כוח. או לחלופין, גירבצנו 90 דקות.

ג. "כל המדינה ראתה שהגיע לי פנדל" - טוב לא כל המדינה, גם לא כל העיר, מקסימום שכונה אחת שהתכנסה יחד בדירה של הפראייר, שהסכים לשלם על המשחק.

ד. "אני מקבל את מה שהמאמן קובע" - ומי האידיוט שנתן לו לקבוע?

ה. "אנחנו מקצוענים ויודעים להתנהג כמו מקצוענים" - לכן אנחנו יוצאים לבלות לפני משחקים, יוצאים עם דוגמניות, ומקצוענים בתירוצים.

ו. "אני לא בא לנקום, אני אתן את המשחק הרגיל שלי" - ואני אראה למאמן שזרק אותי לאיזה חור בצפון או לחלופין, אראה לו למה הוא צדק שזרק אותי מהקבוצה.

ז. "אני חושב שיש לי מקום בנבחרת" - ואחרי שאמרתי את זה, אני יכול להמשיך לחכות שיזמינו אותי לסגל.

ח. "אלוהים היה איתנו היום" - כי אלוהים מעדיף לעזור לשחקני כדורגל בבלומפילד ולא לילדים הרעבים באפריקה.

ט. "אנחנו לא בלחץ" - וזו הסיבה שאנחנו משחקים עם 5 שחקני הגנה. או לחלופין (עבור שחקני בית"ר ירושלים) למה שנהיה בלחץ? הלחץ היחידי שלנו זה שארקדי יזרוק אותנו מהקבוצה ונחזור להרוויח משכורת רגילה.

י. "אני יכול לשחק בכל תפקיד שהמאמן יגיד לי" - אבל אם הוא יגיד לי לשחק בהגנה, אני אעשה לו שביתה איטלקית.

י"א. "השופט לקח לנו את המשחק" - מה רציתם שאני אגיד, שהפסדנו כי היינו גרועים?

י"ב. "אנחנו מספיק טובים לנצח כל קבוצה בליגה"- פרט לקבוצה לה הפסדנו היום.

י"ג. "התנהגות כזאת לא מתאימה לליגת העל" - כי כולם יודעים שההבדל בין ליגת העל לליגה הלאומית, הוא בהתנהגות של האנשים המנהלים את הליגה. בשביל לדייק, ההבדל הוא רק בשם ובעובדה שבליגה הלאומית נוסעים לנצרת ובליגת העל לא יתנו לנצרת לשחק בנצרת.

י"ד. "הקהל תמך בנו כל הדרך"- פרט לרגעים בהם הוא קילל את המאמן, זרק עלינו בקבוקים ונהם כלפי השחקן המוסלמי שלנו.

ט"ו. "שער לא מחויב המציאות" - שחושבים על זה פילוסופית, שום דבר לא מחויב במציאות, במיוחד ששחקן הגנה עושה את העבודה שלו ולא נותן שיבקיעו לקבוצה שלו שער.

ט"ז. "מי שלא מבקיע, סופג" - אז איכפת לכם לספור לנו את ההחמצות שהיו לנו כאילו הם שערים שהבקענו?

י"ז. "אין לי מושג למה אני לא בסגל לשבת" - זה שאני מבלה עד מאוחר בלילה, לא אומר שלא אוכל לרוץ כמה דקות בשבת.

י"ח. "יש לנו את הזרים הכי טובים בארץ" - כל כך טובים שאנחנו שוקלים לתת עבודה בתור חקלאים, עובדי מטבח, אחים סיעודיים, כל דבר שזרים עובדים בארץ.

י"ט. "שילמנו לו עד השקל האחרון" - אחרי שהטלנו עליו קנסות, גילינו שהוא חייב לנו ולא אנחנו לו.

כ. "באיגוד השופטים רוצים לפרק את הקבוצה" - כי הרי כולם יודעים שפ"ת/אשדוד/בני יהודה, מאיימות על הכדורגל ומהוות סכנה לענף.

כ"א. "הוכחנו שאנחנו ראויים לאליפות" - או לירידה, תלוי איך מסתכלים על זה.

כ"ב. "אין טעם לדבר על אליפות" - כי כמה מטומטמים אנחנו יכולים להיות אם נדבר עליה? זאת הרי לא המטרה בכדורגל תחרותי.

כ"ג. "היתה אווירה כמו באירופה" - באמת ערוץ הספורט, גרם לנו להרגיש שאנחנו באירופה.

כ"ד. "זה משחק נבחרת, והוא מחייב" - כל כך מחייב, שאנחנו מבקשים מענק כפול, כי בכל זאת המעמד מחייב.

כ"ה. "היו חסרים לנו כמה שחקנים" - ואם הם היו משחקים, היינו מסבירים שהם הסיבה להפסד שלנו.

ואחת לסיום:

"אנחנו רצים חזק בצמרת" - העובדה שמדובר במחזור ראשון לא מונעת מאיתנו לחשוב שאנחנו יכולים להיות אלופים.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 מרץ 2007, 16:05 
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט

אהבתי מאוד

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: