עיריית עכו חויבה, לשלם 8000 ₪ , לילדה קטנה ששברה את מרפקה , לאחר שנתקעה בחור בגן משחקים
עיריית עכו חויבה ע"י השופט ג'מיל נאסר מבית משפט השלום בעכו , לשלם 8000 ₪ , לילדה קטנה ששברה את מרפקה , לאחר שנתקעה בחור הממוקם בחלק התחתון של המגלשה ברחוב אחד העם בעכו . , האירוע היה בחודש מאי 2003 , כאשר הילדה הייתה בת 6 .שהוצגה במשפט ע"י עורך דין עוסמאן
להלן פסק דין מאתר בית המשפט
התובעת קטינה ילידת 1997 נפגעה ביום 3/5/03 בסמוך לשעה 18:00 עת גלשה במגלשה אשר נמצאת בגן השעשועים הסמוך לביתה ברח' אחד העם בעכו. הקטינה גלשה על אותה מגלשה ונתקעה בחור הממוקם בחלק התחתון של המגלשה, נפלה ושברה מרפק יד ימין.
ב"כ הצדדים הסכימו לטעון בתיק זה על פי סעיף 79 א' לחוק בתי המשפט ולהסמיך את בית המשפט לפסוק על דרך הפשרה. במסגרת זו הגישו ב"כ הצדדים, לבקשתם, סיכומי טענות בכתב.
קראתי בעיון את סיכומי טענות הצדדים. נתתי דעתי לכל הטענות הן במישור של עצם התרחשות התאונה, הן במישור של האחריות הנזיקית והאשם התורם, הן במישור של היריבות המשפטית בין התובעת לנתבעות, היריבות המשפטית בין הנתבעות לצדדי ג' והן במישור של הפיצוי הראוי.
לאחר שנתתי את דעתי לכל טענות הצדדים, וכן עיינתי בכתבי הטענות ובמסמכים שהוגשו לתיק בית המשפט, ובמסגרת הדיונית המוסכמת, אני מחליט כדלקמן:
א. אני מחייב את הנתבעות הדדית לשלם לתובעת באמצעות בא כוחה סך של 8,000 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בשיעור 15% + מע"מ. כמו כן, תשלמנה הנתבעות לתובעת החזר אגרת משפט בצירוף הפרשים כחוק.
ב. אני מחייב את צד ג' מס' 1 לשפות את הנתבעות בשיעור 20% מסכום החיוב הכולל שנפסק נגד הנתבעות לזכות התובעת, כאמור בסעיף א' לעיל.
ג. אני דוחה את הודעת צד ג' נגד צדדי ג' 2+3.
ד. ניתן בזה פטור מיתרת אגרה, לנוכח ההסכמה הדיונית.
ה. החיובים שפסקתי ישולמו תוך 30 יום מהיום, אחרת ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל
http://info1.court.gov.il/Prod03/ManamH ... penElement