חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 27 אפריל 2026, 12:35

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ הודעה אחת ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: לא סופרים אותם.
הודעהפורסם: 30 ינואר 2007, 18:12 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לא סופרים אותם.

קבוצות הליגה הלאומית כועסות על הוצאתן מטופס הטוטו בעקבות החשדות להטיית משחקים בקבוצות אומרים שההחלטה הדביקה להם כתם ושבטוטו נהגו בפזיזות לפני שבדקו דברים.

קבוצות הליגה הלאומית שהיא הליגה השנייה בכדורגל הישראלי פיארו במשך שנים ארוכות את טפסי הטוטו ובשבועות האחרונים הקבוצות כבר לא מופיעות בטופס זה מאחר שמישהו חשב שהוצאות הקבוצות מטופס הטוטו יפתור את נושא הטיות המשחקים בכדורגל הישראלי. בעקבות פרשת אושרי לוי והפועל כפר סבא, בעקבות גל המעצרים של שחקנים בהפועל באר שבע בחשד לקבלת שוחד מעבריינים ולאחר החקירות ובדיקת הפוליגרף של שחקני נצרת עילית כנראה החליט מי שהחליט שהליגה הלאומית נגועה בשחיתות. אחרת קשה להבין מדוע הוחלא להוציא את קבוצות הליגה הלאומית מהטוטו.
"הצעד הבא יהיה שיפסיקו להעביר לנו הקצבות כי הרי אנחנו לא בטופס". מודאג גורם בכיר בקבוצת צמרת מהלאומית.
אבל רוב אנשי הליגה הלאומית יודעים שצעד כזה הוא בלתי אפשרי ומודאגים יותר מהפגיעה התדמתית. יש הטוענים שעצד זה מדביק כתם על כולם ואומרים שההחלטה של הטוטו היתה פזיזה ולא אחראית.
מנכ"ל הפועל קרית שמונה יוסי אדרי אומר שעושים עוול גדול לקבוצות הליגה הלאומית:" עוד לא הוכיחו כלום רצו לשפוט אותנו זה מעליב ופוגע. זה לא מכובד ולא נכון לעשות את זה. הקבוצות מייצגות עשרות ואולי מאות אלפי אנשים ובהחלטה של הטוטו כאילו אומרים שהם אומרים כולכם חשודים, אנחנו לא מתעסקים איתכם יותר. חושדים שאם לא יהמרו על הליגה הלאומית הבעיה תיפתר ואני לא בטוח שזה נכון".
"זה מאוד מפריע" מסכים שמעון הדרי מאמן אחי נצרת:" אם הליגה הזאת לא נראית כשרה לאנשים שיבטלו אותה, שיהפכו אותה לליגה חובבנית. במילים אחרות אומרים שלא מאמינים לשחקנים בליגה הזאת ולכל מה שקורה בה . זה הפירוש שלי להוצאה של כל הקבוצות מטופס הטוטו. מאחורי ההוצאה הזאת עומד חוסר אמון וזה גורם לאנשים לחשוב שזו ליגה הזו לא אמינה. אני מציע שפוט יבטלו את הבקרה התקציבית ויהפכו את הליגה לחובבנית או שיהפכו אותה לליגת מילואים של ליגת העל". מסכם הדרי בציניות מרירה.
מנהל הפועל עכו דוניה שיינהולץ:"חבל שמקפחים את הליגה הלאומית בטופס הטוטו בגלל קבוצה כזו או אחרת. אני מאמין שזה יהיה רק עניין של זמן שהטוטו יחזור גם לליגה הלאומי. אחרי שכל הפרשיות שהיו לאחרונה ירגעו אז לא תהיה להם ברירה והם יחזירו את קבוצות הליגה הלאומית לטופס".
"מעצם זה שמוציאים את כל הליגה מהטוטו כאילו אומרים שכולם לא ישרים". טוען גם מאזן גנאיים , יו"ר בני סכנין, "אני חושב שבמועצת ההימורים יעשו טוב אם יחזירו את כל הליגות הבכירת לטופס כי אנחנו חלק בלתי נפרד. לא יכולים להפריד כאילו בליגה הלאומית לא ישרים ובליגת העל בסדר גמור. הפרשה דווקא נחשפה בליגת העל בלי לנקוב בשמות. מדוע נותנים עדיפות לליגת העל על הליגות הלאומית והארצית ? אני מרגיש פגוע. לא נוח כאילו מדביקים תווית של לא ישרים על כל הליגה. אם יש אשמים ואני לא שופט ולא שוטר צריך להעניש את השחקנים ואת הקבוצה ולא להכליל את כל הליגה. לא לתת עונש קולקטיבי כאילו כולם אשמים . ההתאחדות ביקשה ממשטרת ישראל להעביר לידיה את חומר החקירה אחרי שהם יקבלו את ההממצאים. אנחנו לא נשתוק אפילו לשנייה עד שיחזירו אותנו לטופס הטוטו. אני מקווה שזה יהיה השבוע האחרון ואם לא נעשה הכל כדי לשנות את זה".
יש אנשים בלאומית שנפגעים בעיקר מהסמליות:"הפגיעה היא בעיקר תדמיתית,. סבור יניב כהן מנכ"ל נצרת עילית. "למועדון כמו נצרת עילית שיש לו תקציב מאוד גדול עם מחלקת נוער שבה 800 ילדים לא מתאים שיחשבו מה שחושבים ובעקבות זה יוציאו אותו מהטוטו. לא חשבו מספיק לעומק לגבי ההשלכות של ההחלטה הגורפת הזאת. אני מניח שעכשיו כשהמשטרה לקחה את העניינים לידיים הם יידעו יפה מאוד לעשות את ההפרדה בין האשמים לחפים מפשע".

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ הודעה אחת ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: