חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 19:13

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 7 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שידורTV : מישיבת מועצת העיר עכו , הקמת המועצה הדתית בעכו
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 11:31 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

שידורTV : מישיבת מועצת העיר עכו בנושא סירוב ועדי ההורים היהודיים לפעיל את מפעל ההזנה בעכו
והנושא השני הוא אישור מועצה דתית חדשה בעכו

http://www.akkonet.co.il/newsPictures/moaatset-haiir-11-12-06.html
ביום שני 11 בדצמבר 2006 , הייתה ישיבת מועצת העיר עכו , היו נושאים שגרתיים וויכוחים על הפרוטוקולים השונים , אך היה דיון על 2 נושאים חשובים לתושבי עכו , מפעל ההזנה והקמת מועצה דתית - בשידור יובהר הכל .
צילום אהוד בן פורת - עריכה , אלברט לוי - שידור של 10 דקות
תודה לאהוד בן פורת על הצילום

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 17:09 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

עכשיו כבר כולם יודעים שבכל מקום ותמיד הדיווח הראשון הוא עכו נט

כל הכבוד לעורך האתר אלברט לוי שעושה ימים ולילות למען האתר ולצוות.

גם הצילומים היפים של השידורים מוסיפים ומגיע מילה טובה לאהוד בן פורת שמשיקע ומצלם יוצא מן הכלל - ישר כח

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 19:15 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

ואני כל כך מאושר שסוף סוף ראינו משהו הכי אמיתי בעיר וזה ישיבת מועצת העיר וכרגע בכלל לא משנה מה הסוגיות אלה עצם הבאת הישיבה ממש לפתחנו .

אלברטו אני רוצה לומר לך מילה אחת שפו .כמובן גם לאהוד בן פורת שסייע לך .
כולי תיקוה שגם בהמשך יאמצו את נוכחות המצלמות כדרך קבע.

עזרא

כנראה שמה טוב לכנסת טוב גםם לישיבת מועצת עכו ממש כל הכבוד.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 21:46 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

חברים, תודה רבה על הקרדיט. אני שמח שניתנת לי ההזדמנות בזכות אלברט להביא עם המצלמה שלי את כל הדברים הנפלאים הנעשים בעיר שלנו. זו פעם ראשונה שאני נוכח בישיבת מועצה. אם הייתי צריך לומר מה הישיבה הזאת הזכירה לי הייתי אומר שאת הכנסת, אבל כמובן בקטן יותר. ברור לי שבפוליטיקה יש תמיד את הצד שהוא בעד ויש את הצד שהוא בא כנגד, אבל אני האמת לא יודע איך אפשר לומר דברים רעים על ראש העיר, לנקרי. נורא צרם לי הקטע הזה שכאילו מחפשים בכוח למצוא את הדברים שהוא לא בסדר בהם. כל הדברים שנאמרו שם לא ישנו את דעתי עליו, ולא איכפת לי לחזור ולומר את מה שאמרתי כבר מספר פעמים בעבר.

שמעון לנקרי, גם אחרי שיסיים את תפקידו ואני מאחל שיזכה למלא אותו עד שהוא יעבור לעסוק בדברים אחרים שהוא יימצא לנכון לעשות. אני רואה את תפקידו כראש עיר רק כתחילת הדרך ואולי פעם גם הוא יגיע לכנסת. הוא ייזכר כראש העיר הראשון שהיתה לי סימפטיה אליו, עוד לפני שהחל את תפקידו זה. כעיר שחייתי בה ושנים לא דיברה אליי, הוא הביא לזה שהעיר פתאום תדבר אליי עד כדי שאמצא לנכון להתנדב בכל מיני גופים שקיימים בה. לא פלא שבתקופה הזו בזכותו יש ללא מעט מהתושבים בעיר אופטימיות יותר ממה שהיה קודם.

לגבי עניין המועצה הדתית, בלי לפגוע בכבודו של רב העיר יוסף ישר שהלוואי שרבנים רבים היו לוקחים דוגמא ממנו. אני מקווה שהיא לא תקום. מסיבה פשוטה והיא שאני לא יודע אם היא כלכך חיונית לנו. מה אנחנו בדיוק נשיג בזכותה שאין לנו היום? נדמה שלא אטעה אם אומר שבעבר כבר היה בעיר שלנו מועצה כזו ואם מצאו לנכון לפרק אותה, כנראה שהיתה סיבה מספיק טובה לעשות את זה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 דצמבר 2006, 12:04 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

נציגי ש"ס בעכו מתנגדים למינוי אשה למועצה הדתית

נציגי ש"ס במועצת העיר עכו הודיעו השבוע כי יתנגדו להצבת אשה במועצה הדתית בעיר. זאת, לאחר שנציגי העבודה במועצת העיר אמרו כי ישקלו לשבץ דתייה במקום שהוקצה לנציג האופוזיציה במועצה הדתית.

במועצה הדתית של עכו שמונה חברים, מהם ארבעה שמומלצים על ידי השר הממונה על שירותי הדת (וטעונים אישור של מועצת העיר) וארבעה שממונים לפי מפתח סיעתי. ביום שני אישרה מליאת מועצת העיר את שמותיהם של מומלצי השר. כעת נדרשת המועצה לאשר את מינוים של ארבעה נציגים נוספים במועצה הדתית: נציג לסיעת ראש העיר, נציג לסיעת ש"ס, נציג לסיעת העולים החדשים ונציג לאופוזיציה.

משה דוידוביץ, חבר מועצת העיר מטעם העבודה שנמצאת באופוזיציה, אמר כי סיעתו שוקלת להציב אשה שומרת מצוות בתור נציגתה המועצה הדתית. לדבריו, "הגיע הזמן שבשנות האלפיים נכיר בעובדה, שנשים שוות בין שווים וראויות לכל משרה ותפקיד במדינת ישראל". חברו לסיעה, עו"ד אלי סבן, אמר לעיתון "צפון1", ש"גם במקרא היו נשים מנהיגות, שהביעו בצורה נבונה וטובה את עמדת הציבור. אין סיבה שבימינו זה לא יקרה".

אולם, הרעיון נתקל בהתנגדות עזה מצד נציגי ש"ס במועצת העיר. יו"ר המפלגה בעכו וחבר מועצת העיר, עמי אילוז, אמר שמינוי אשה למועצה הדתית הוא דבר שלא ייעשה. לדבריו, "זה לא מתאים, לא יאה ולא נאה. מעשה כזה רק עלול לגרום למשבר קואליציוני ברמה הארצית". הוא הוסיף, כי הדבר עלול לגרור תסיסה בקרב הציבור הדתי בעיר. "אני מאמין שגם הרב עובדיה יוסף יאמר את דברו בסוגיה", אמר.

בסוף שנות ה-80 הורה בג"ץ לאפשר שיתוף נשים במועצות דתיות. לאה שקדיאל מירוחם היתה האשה הראשונה שמונתה לחברת מועצה דתית בעקבות הפסיקה.

מאת ג'קי חורי אתר הארץ
http://www.haaretz.co.il/

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: מוצה דתית , למה ?
הודעהפורסם: 15 דצמבר 2006, 12:52 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

איני מבין מדוע יש צורך בהקמת מועצה דתית כאשר רוב חבריה הם
מינויים פוליטיים בלתי מקצועיים ולרוב חלקם הגדול אינם תושבי העיר.
לאורך השנים בעכו המועצה הדתית נוהלה לרוב ע"י אנשים לא כשרוניים
(היו גם יוצאים מן הכלל )
אשר הכניסו אותה לגרעונות ענקיים עקב ניהול לקוי ובלתי מקצועי.
זכורות לי המלחמות בין המחנות השונים במועצה שהובילו אותה לשביתות
ומתן שרות לקוי לאזרח.
ללא ספק שהעיר זקוקה לשירותי דת , אבל מאחר והמשאבים הכספיים
למועצה דתית מגיעים מהרשות העירונית ומשרד הדתות
אני חושב שהכי טוב זה להקים מחלקת שרותי דת בעיריה שתהיה מפוקחת ע"י הנהלת העיריה והמבקר שלה .
יש למנות אנשים עם כישורי ניהול בעלי השכלה מתאימה
וכך יקבלו תושבי העיר שרותי דת אמיתיים ולא ינתנו "כיבודים " לכל מיני מקורבים
והמבין יבין.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 דצמבר 2006, 14:15 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אולי דבריי לא ימצאו חן בעיניי כמה, אבל אני מוכרח לומר אותם. השבוע, כשהייתי נוכח בישיבת המועצה ועניין של המועצה הדתית הועלה לא ידעתי אם לצחוק או לבכות. אני לא רואה שיש מקום לאירגון כזה בעיר שנמצאת בתנופה.

עכשיו אחרי שאני קורא את דבריו של ג'קי חורי אני בטוח בעמדתי ולא רק זה אלא שהעניין לא שווה סיקור. מיותר לומר את זה, אבל כנראה שיש כאלה שלא מכירים בעובדה הזו שבעולם הנאור כוחה של האישה רק עולה. הדת היהודית ממשיכה בשלה בעניין של שובניסטיות. השאלה עד מתי :?: אני לא רוצה חלילה לפגוע בקהל חובשי הכיפות, אבל פרט לעובדה שהגיע הזמן שיפסיקו לפנות לאלוהים שבשמיים כשהוא נמצא על-ידם בדמותה של האישה (יהיו כמה שיראו אותי תמהוני בקטע הזה, אבל כפמניסט אני באמת מאמין בזה). :idea: הגיע גם הזמן לזה שיפסיקו לחיות תחת דיקטטורה שמוכתבת להם.

לרבים מאיתנו יש עוד כוח שיפוט לשפוט בעצמנו מה טוב לנו ומה לא, והגיע הזמן להוציא את הדת מהפוליטיקה. לא כולם רוצים לחיות בדרך שלהם ומוטב שלא יתבדלו מאיתנו, כי הם בסך הכל פוגעים רק בעצמם. זה לא סוד אם אומר שאחת הבעיות של עכו, שמעט מהצעירים ממשיכים לחיות בה ואם מישהו חולם שבזכות המועצה הדתית יחסן את הבעיה הזו ואת זו שיש עם בני המיעוט אני אומר לכם מראש שהדבר הזה לא קשור לפתרון הבעיות הללו ובכלל, אלא יביא לבעיה נוספת שבסופו של דבר נצטרך לדעת איך לפתור גם אותה. :!:

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 7 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: