הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18873 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
ח"כ זקור:אני מאשים את משטרת ישראל שאישרו את המצעד בירושלים
ח"כ עבאס זכור ממפלגת רע"מ-תע"ל לא מבין מדוע חברי הכנסת והשרים הדתיים מש"ס לא מפעילים לחץ על הממשלה שתמנע את קיום מצעד התועבה.
"אני מאשים את ממשלת ישראל ומשטרת ישראל שאישרו את המצעד הזה ומפחד מאסון שיהיה במצעד. למה מאשרים לדבר כזה בירושלים? כאילו אתה מביא את הדלק והאש ליד הדלק, מה יהיה?" "אני מבקש מחברי כנסת מש"ס במיוחד שיאיימו כי הם יפרשו מהקואליציה אם הממשלה לא תעשה את כל המאמץ שלה למנוע מצעד כזה. אנחנו בקשר עם כל הדתיים, ערבים ויהודים, אבל אני נדהם מהעמדה של הדתיים מש"ס במיוחד. הם בממשלה ויש להם שכל, איך הם שותקים ומקבלים את אישור המצעד?", אמר ח"כ עבאס זכור, מראשי התנועה האיסלאמית בישראל, לערוץ 7
זכור טוען כי העובדה שקיום המצעד בירושלים מתוכנן ליום שישי הקדוש למוסלמים מזמן תקריות אלימות. "ביום שישי עשרות אלפים מתפללים בירושלים וביום כזה אפילו יותר אנשים מתפללים. אני מתנגד למצעד כזה בכל מקום אבל במיוחד בירושלים זה הכי מסוכן. הם עושים משהו נגד הדת בעיר הדת, עיר הקודש, מה אתה מתאר לעצמך שיהיה? אנשים לא מחכים לנאום מהשייח' המופתי או מהחכם והרב והכומר שיגיד לאנשים איך להתנגד, האנשים יתנגדו באופן ספונטני בכל האמצעים".
"היום הייתי בקשר עם המופתי של אל קודס, דיברנו בטלפון שביום שישי הקרוב תוקדש דרשת יום השישי במסגד אל אקצה למצב הזה. הוא יידע את האנשים מה הולך להיות בירושלים. הוא יגיד להם שזה משהו שיש עליו חראם", סיפר והדגיש כי הוא קורא להתנגד לקיום המצעד בכל האמצעים החוקיים בלבד וירימו את קולם בהתנגדות. "אני לא יודע עד עכשיו מה יהיה אבל ברור לי שזה לא יעבור כרגיל".
לדבריו, ממשלת ישראל והמשטרה ישאו באחריות לאסון שיקרה במידה ובסופו של דבר יתקיים במצעד בירושלים. "אני מאשים את ממשלת ישראל ומשטרת ישראל שאישרו את המצעד הזה ומפחד מאסון שיהיה במצעד. למה מאשרים לדבר כזה בירושלים? כאילו אתה מביא את הדלק והאש ליד הדלק, מה יהיה?" מדובר במצעד של חולים "אני לא קורא למצעד הזה מצעד גאווה, אני חושב שמדובר במחלה של חולים", אמר זכור שטוען כי על מארגני המצעד להסתיר את מחלתם ולא לפרסם אותה ברבים. "ירושלים היא עיר הקודש של כל הדתות והם רוצים לעשות את המצעד שלהם בכוח דווקא בירושלים כאילו זה להגיד שהם דווקא נמצאים פה עם המחלה שלהם. אני חושב שזו מחלה וחולה צריך טיפול. אצלנו בערבית אומרים שאם מישהו חלה במחלה, במיוחד כזאת, עליו להסתיר אותה ולא לפרסם אותה", אמר.
איציק וולף
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/155932