התיאוריה של ג'וליאני אכן צודקת, ואכן אתה צודק - יש בעייה קשה באכיפת החוק בעכו. זה מתחיל בקטן ועולה לגדול. אני מסכים איתך שאכן יש צורך בכוחות של יס"מ ומג"ב לפחות בצורה זמנית לתגבור הסדר בעיר.
אני רוצה לספר לכם משהו -
לפני הבחירות נכחתי באירוחים רבים של חברי כנסת בעיר. אם אני זוכר נכון , זה היה כאשר ח"כ אפריים סנה התארח בסניף מפלגת העבודה בעכו - קמה לה אישה מבוגרת (קשישה מותר להגיד אפילו) וטענה כי פעמים רבות כשעברה במדרחוב העירוני ילדים קטנים התנקלו לה גנבו כסף אם הייתה משתמשת בשירותי הכספומט או את התיק , דחפו והפילו אותה לרצפת הרחוב ועוד... היא גם לא היחידה.
יוסי גרינברג ידידנו כתב כאן בפורום על חוויה לא נעימה שעבר בעיר העתיקה כאשר מספר תושבי העיר גרמו לו לתחושה של אימה.
יש בעכו כמו בערים רבות בישראל בעיה קשה של ביטחון אישי.
אני מאמין שאומנם יתכן ופריסה רחבה של שיטור תגרום אולי לנזק תדמיתי מסויים במשך זמן, אך לפחות תבטיח את ביטחונם האישי של תושבי עכו - ולכן אני בעד מהלך כזה.
יעל שאלה - בחיפה ישנם גם מקרים של דקירות (ואני יוסיף גם מקרה של יריות לעבר מועדון בטיילת חוף הכרמל) צודקת יעל.
כאן מגיעה בעייה נוספת בעכו - תדמית העיר. כשבודקים נתונים לעומק מסתבר שאחוז הלא יהודים בעכו ובחיפה דומה או שנאמר קרוב. יחד עם זאת לחיפה יש תדמית של עיר גדולה, של עיר מפותחת, של מטרופולין בסדר גודל ישראלי. אחת מארבעת הערים המרכזיות בישראל - ירושלים, תל אביב, באר שבע וחיפה.
התדמית של חיפה טובה יותר משל עכו - וזאת בעיה אחרת שיש לטפל בה.
ללא כל קשר יגיעו תושבים חדשים לעיר - אך אם באמת ברצוננו לגרום לכך שיגיעו רבים טובים וחזקים (מהאוכלוסיה שדירוגה הסוציו-אקונומי גבוה ) עלינו להתמודד ולפתור את בעיות הבטחון האישי, התדמית , התעסוקה , ואת תרבות הפנאי והבילוי בעיר. יעקב מראה אולי את החצי הריק של הכוס - אך המטרה שלו היא למלא גם את החצי הזה כמה שאפשר...
תחשבו על זה ככה,
_________________ ערן שכטר מנהל פורום צעירים באתר עכו_נט
 שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר
|