חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 ספטמבר 2025, 19:53

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הרופאה והטייסת מעכו ,ענאן פלאח בכתבת מבט ביום האשה הבינלאומי
הודעהפורסם: 09 מרץ 2016, 01:20 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

הרופאה והטייסת מעכו , ענאן פלאח בכתבת מבט ביום האשה הבינלאומי 2016

ענאן פלאח (47) , גרושה ואם לילד, מתגוררת היום בעכו. אביה פארס נולד בכפר סמיע, אמה הגיעה מהכפר ראמה. לאחר שהתחתנו עברו לגור בעכו, והיו למשפחה הדרוזית הראשונה שיצאה מתחומי הכפר ההומוגני. בעכו הם גידלו את ענאן וששת אחיה ואחיותיה, וכיוונו אותם לחיים של השכלה ועצמאות.

בתיכון זכתה פלאח לציונים מעולים, מה שלא הבטיח לה דבר מלבד המסלול המקובל בעדה: נישואין עם הארוס שכבר שודך לה, לימודי הוראה ועיסוק במקצוע הזה, רצוי כמה שיותר קרוב לבית. "אבל אני לא רציתי בזה - רציתי ללמוד רפואה ולהתפתח", היא אומרת.

"במשך שנה שלמה ישבתי בבית, ירדתי עשרים קילו מרוב עצב, וניסיתי לשכנע את ההורים להסכים לתוכניות שלי. בסוף הלכתי ללמוד מחשבים בטכניון, אבל כל הזמן הרגשתי שזה לא המקום שלי. אחרי שנה עברתי לירושלים כדי ללמוד רפואת שיניים. זה היה מאוד קשה להורים שלי – גם ההחלטה לגור מחוץ לבית, וגם לימודי הרפואה. לא הייתה להם בעיה עם עצם הלימודים, אלא עם זה שאני עושה משהו נגד הזרם ולא כמו שכל החברה מצפה מאישה לעשות".

היא סיימה את הלימודים באוניברסיטה העברית והייתה לרופאת השיניים הראשונה שהצמיח המגזר. בגיל 25 התחתנה, ומיהרה להוציא רישיון נהיגה; בעדה שלה לא מקובל שרווקה תנהג ברכב. את רישיון הטיס החליטה להוציא בעקבות אחיה, שלמד טיסה וסנט בה שלא תוכל לעשות כמוהו. לאחר שנתיים וחצי של לימודים, גם היא החזיקה ברישיון דומה. "יום אחד נערכה מסיבה לכבוד אבא שלי, ואחד השייח'ים הבכירים של העדה, שהיה אורח שם, ניגש אליי ונתן לי את האישור למהלך שעשיתי: 'נכון שלאחרות אסור לנהוג, אבל לך אני מתיר לנהוג במטוס', הוא אמר וצחק. בכל הכפרים של המגזר היה הד לעובדה שבפעם הראשונה יש בחורה דרוזית שהיא טייסת. כל החיים שמעתי 'לא', ופתאום מדברים עליי בגאווה".

לאחר שהשיגה את הרישיון המיוחל, היא לא הקפידה לחדש אותו. "כבר כמה שנים לא עליתי על מטוס. זו הייתה המחאה שלי אז, השגתי את המטרה ועכשיו היא כבר לא בוערת בי, גם אם אין היום עוד טייסות דרוזיות וערביות".

את המחקר שהקנה לה תואר מאוניברסיטה אמריקנית הקדישה לנושא מגדרי: "בחנתי את מעמד הנשים בבית המשפט - איך מתייחסים אליהן כשהן משמשות כשופטות או עורכות דין, לעומת היחס לגברים בעלי אותו תפקיד. גיליתי למרבה הפלא שתמיד הגבר יזכה לכבוד רב יותר ולהערכה גבוהה יותר. מניחים שהוא יותר טוב מהאישה, והיא זו שצריכה להוכיח שזה לא כך. גם במרפאת השיניים שאני מנהלת בעכו, מטופל שנכנס יפנה מיד לרופא הגבר ולא לאישה, כי ממנו הוא מצפה לקבל מידע מדויק יותר".

לצד ניהול המרפאה שלה היא משמשת היום כמפקחת מטעם משרד הבריאות על מרפאות שיניים, דירקטורית בחברה הכלכלית בעכו, שופטת בוועדת פרס סוקולוב לעיתונות, חברה בארגוני נשים מגזריים ומקומיים והיד עוד נטויה. בין לבין היא הספיקה ללמוד משפטים, ולפני חמש שנים הייתה לעורכת הדין הראשונה שביקשה להתמודד במכרז למינוי שופטים בבתי הדין הדרוזיים בישראל. "האמת היא שלא רציתי כל כך להיות שם, אבל עשיתי זאת כמחאה. בסוף נפסלתי - למה? כי אני אישה, כמובן. היו לי כל התעודות, והייתי עדיפה על פני כל שאר המתמודדים, אבל זה לא היה מקובל שאישה מגישה בכלל מועמדות".

https://www.youtube.com/watch?v=I002dd7pjeE

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: הרופאה והטייסת מעכו ,ענאן פלאח בכתבת מבט ביום האשה הבינל
הודעהפורסם: 09 מרץ 2016, 09:29 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

[size=150][size=200][size=200]אישה מדהימה....והיא דוגמא ומופת למיוחדות של עכו כעיר חמש הדתות....[/size][/size][/size]

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 06 אפריל 2016, 21:16 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

ד"ר ענאן פלאח מעכו ברשימת 14 המדליקי המשואה ביום העצמאות .

ד"ר ענאן פלאח מעכו , פעילה ציבורית בולטת להעצמת נשים בישראל, תושבת עכו בת 48. פלאח היא טייסת אזרחית, עורכת דין, רופאת השיניים הראשונה בארץ מהעדה הדרוזית, ולאחרונה אף הוענק לה תואר פרופסור לחינוך. היא משמשת מפקחת מטעם משרד הבריאות על מרפאות השיניים במגזר הערבי באזור הצפון, ומונתה לדירקטורית ברשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו ובחברה הכלכלית עכו.

על פי הוועדה, "במהלך השנים פועלת פלאח להעצמתן של נשים בקהילה הדרוזית בפרט ובחברה הישראלית בכלל, והיא שילמה על כך מחירים אישיים רבים. פועלה יוצא הדופן מהווה דוגמה להתגברות כוח הרצון, מעורר השראה בקרב נשים רבות מכל מגזריה של החברה הישראלית ופורץ עבורן דרך בתחומים שונים".

תמונה

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 06 אפריל 2016, 21:46 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

יופי.. כבוד גדול לעכו...מעניין שגם בשנה שעברה תלמידה עכואית היתה בין המדליקים...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 12 מאי 2016, 02:42 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

שידור TV : ד"ר ענאן פלאח מעכו הדליקה המשואה ביום העצמאות

ד"ר ענאן פלאח מעכו , הדליקה המשואה ביום העצמאות ה 68 .
ד"ר ענאן היא פעילה ציבורית בולטת להעצמת נשים בישראל, תושבת עכו בת 48. פלאח היא טייסת אזרחית, עורכת דין, רופאת השיניים הראשונה בארץ מהעדה הדרוזית, ולאחרונה אף הוענק לה תואר פרופסור לחינוך. היא משמשת מפקחת מטעם משרד הבריאות על מרפאות השיניים במגזר הערבי באזור הצפון, ומונתה לדירקטורית ברשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו ובחברה הכלכלית עכו.

על פי הוועדה, "במהלך השנים פועלת פלאח להעצמתן של נשים בקהילה הדרוזית בפרט ובחברה הישראלית בכלל, והיא שילמה על כך מחירים אישיים רבים. פועלה יוצא הדופן מהווה דוגמה להתגברות כוח הרצון, מעורר השראה בקרב נשים רבות מכל מגזריה של החברה הישראלית ופורץ עבורן דרך בתחומים שונים".

"ענאן פלאח מחזיקה בתואר דוקטור לרפואת שיניים מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ובתואר במשפטים מהקריה האקדמית אונו. ענאן פלאח היא דוגמה לגבורה אזרחית ומופת לנשים בעדה הדרוזית בפרט ובקרב נשים בכלל. ד"ר ענאן לא נבחרה בשל תאריה - אלא בשל פועלה".

https://www.facebook.com/akkonet/videos ... 502171387/

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 12 מאי 2016, 06:11 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

מאוד מרגש היה ליראות אותה אמש מדליקה את המשואה...כבוד גדול לעכו..עיר חמש הדתות...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: