חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 29 ספטמבר 2025, 16:28

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עדכון : וועדי ההורים מתנגדים למפעל הזנה בניגוד לחוק
הודעהפורסם: 21 נובמבר 2006, 11:41 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

עדכונים בנושא בתגובות בהמשך - אלברט

להלן ההודעה הראשונה :

מדוע אין ארוחות חמות בבתי הספר היסודים,בעכו?!!
במעלות,כרמיאל וכ"ד כן יש ארוחות חמות לתלמידי בית הספר היסודים.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: לדעתי זה מחייב פתרון של המדינה מעוגן בחוק
הודעהפורסם: 21 נובמבר 2006, 14:06 
עכונט כדרך חיים

אחים שלי ...
באמת שווה בדיקה -מדוע לא השנה?
למיטב ידיעתי היה בשנה קודמת -צהרנים
אני אישית יודע כאחד שהיה בועד ביה"ס -שקשה מאד לגייס כסף להישתתפות
מצד הורי הילדים שנמצאים במצוקה כלכלית
ואני מדבר על סכום ההישתתפות
ברגע שאין רוב .......זה פשוט נופל וחבל
לדעתי זה אמור ליהיות תקצוב מלא חוקי של המדינה
אבל זה כבר סיפור אחר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 21 נובמבר 2006, 21:49 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

מעניין שדווקא לפני כמה שנים טובות, בתקופה שאחי, אילן ואני היינו תלמידים זה היה נהוג שתלמידים מקבלים ארוחות בבתי-הספר. אם זה בביאליק שבתחום בית הספר היה ביתן שזה היה כל יעודו ועד כמה שידוע לי מדי פעם התלמידים החליפו משמרות בשטיפת כלים ואולי אפילו בהכנת האוכל, לגבי זה אני לא בטוח אבל מה שכן בויצמן, בשיעורי התזונה הזכורים לי אישית לטובה. היינו מביאים מצרכים מהבית והשיעור היה מסתיים בהפסקת עשר כשהיינו אוכלים את מה שהכנו. אי-אפשר לומר שזה לא היה כייף באותה מידה שאי-אפשר לומר שמעולם בבתי-הספר בעיר שלנו לא דאגו לאוכל עבור התלמידים. יכול להיות שהעניין הופסק מחוסר תקציב :cry:

בהחלט שווה לבדוק למה בערים אחרות המסורת הזו נמשכת ואילו רק בעיר שלנו הפסיקו אותה. אולי כבר אין כאלה שגודלים עם החלום להיות טבחים? :lol:

מה שכן לדעתי אי אפשר לדרוש מהתלמידים שיצליחו להתרכז בלימודים כשהבטן שלהם מקרקרת :idea: אם חשוב למישהו בחינוך בעיר שממוצע הציונים יעלה אני מציע שיקח לתשומת לבו לבדוק את הבעיה וינסה למצוא לה פיתרון.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 נובמבר 2006, 15:36 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

כמה שידוע לי עניין ארוחות החמות קשור ברצון העיריה שעליה לתת תקציב עבור ארוחות חמות לילדי בית הספר, בגני חובה שבעיר כן יש ארוחות חמות!!
אזי מה הסיבה שלתלמידים לא יהיה ארוחה? :roll:

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 נובמבר 2006, 00:27 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אני לא חושב שזה נכון למהר להאשים את העיריה,
ועוד לפני שבודקים את השטח. :!:

הנה קישור לכתבה מחדשות (ערוץ) 10, בדיוק בנושא זה
ואולי אפשר למצוא בה תשובה. :idea:

http://news.walla.co.il/?w=//1013961

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 נובמבר 2006, 15:34 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

תחקיר עכונט : ועדי ההורים היסודיים מתנגדים לארוחה חמה לילדים בעכו

בעקבות מה שכתבה האם " ETI17" בפורום בעכונט : " מדוע אין ארוחות חמות בבתי הספר היסודיים,בעכו?!! במעלות,כרמיאל וכ"ד כן יש ארוחות חמות לתלמידי בית הספר היסודיים" . " עניין ארוחות החמות קשור ברצון העיריה שעליה לתת תקציב עבור ארוחות חמות לילדי בית הספר, בגני חובה שבעיר כן יש ארוחות חמות!! אזי מה הסיבה שלתלמידים לא יהיה ארוחה?

בדקנו את הנושא עם מנהלת מינהל החינוך בעיריית עכו , נורית בן שושן והתברר שוועדי ההורים של בתי הספר היסודיים בעכו , שלחו מכתב וביקשו לא להפעיל את מפעל ההזנה / את הארוחות החמות בבתי הספר היסודיים בעכו .

בכל אופן מי שאחראי למפעל ההזנה זה עיריית עכו ולא הנהגת וועדי ההורים שקיבלו החלטה שלא מובנת לרבים . שאלתי : "מה היו הנימוקים במכתבם של וועדי ההורים?" והתשובה הייתה שועדי ההורים , מעדיפים שהילדים יחזרו הביתה בשעה 14:30 במקום 15:30 .

שאלתי את ראש העיר שמעון לנקרי : " מדוע לא קיים מפעל הזנה בעכו כפי שיש בכרמיאל , האם מצבם של תושבי עכו טוב יותר מתושבי כרמיאל ?!".

לנקרי : " יו"ר ועדי ההורים שלחו לי מכתב עם חתימותיהם וביקשו ממני לא להפעיל את מפעל ההזנה לבתי הספר היסודיים ואני מתוך שיתוף פעולה עם ועדי ההורים , העברתי לשרת החינוך יולי תמיר את בקשתם . לשאלתי : " האם קיים תקציב לסבסוד מפעל ההזנה ? " השיב ראש העיר שאין בעיה, הנה לראיה ועדי ההורים של הגנים ביקשו להפעיל את ההזנה בגני החובה והתחלנו להפעיל את זה . במידה ותגיע בקשה אחרת מוועדי ההורים נתארגן לכך ."

הבנתי ממספר הורים שהיה ניסיון לא טוב בשנה שעברה עם מפעל ההזנה והילדים חזרו מאוחר מבית הספר והם מעדיפים את הארוחה של הבית החם ושאלתי היא מה עם הילדים שאין להם ארוחה חמה ואין להם ברירה אחרת ?

ראש העיר לנקרי : " אמרתי לוועדי ההורים , במידה ויהיה צורך בחלוקת כריכים לילדים נזקקים , נארגן את זה בהקדם . "

השנה התקבלה החלטה בועדת החינוך של הכנסת ונקבע , שנטל התשלום על ההורים, יהיה לפי ההכנסה החודשית לנפש במשפחת התלמיד וברור למי משתלם שיהיה מפעל הזנה ולמי לא .

להמחשת מצבם של משפחות קשות יום , מצאתי ברשת האינטרנט סיפורה של משפחתה של ש' מכרמיאל, אם חד הורית לשני ילדים הלומדים בכיתות ו' וא' בבית ספר יסודי. האם מספרת ש' כי בתה הבכורה חולה בסוכרת נעורים, וכי ללא מפעל ההזנה תתקשה לשמור על מצבה הבריאותי. "אני חיה מקצבאות של הביטוח הלאומי, אני לא יכולה לתת לילדה שלי יותר מפרוסת לחם עם גבינה. בלי הארוחה, הילדה חוזרת מבית הספר חלשה ועייפה. היא חייבת אוכל מאוזן ובריא כדי להתחזק".

"להכין ארוחות חמות זה קשה לי מבחינה כלכלית, וגם הטיפולים הרפואיים של הילדה עולים הרבה כסף. בגלל המצב שלנו. בלי הארוחות האלה אני לא אוכל לדאוג שילדיי יהיו חזקים. מה נותנת להם פרוסה? זה לא נותן להם כלום".

שאלתי את מנהלת בית ספר שז"ר , דליה פיירמן , איך התקבלה ההחלטה להתנגד למפעל ההזנה בהתאם להחלטת משרד החינוך והיא אמרה לי : "שהיו אספות של ועדי ההורים כיתתיים והם קיבלו החלטה דמוקרטית שלא להפעיל את מפעל ההזנה השנה " " כן וועדי כיתות ולא הצבעת כל ההורים " .

מנהלת אחרת אמרה לי : " האמת שבתי הספר בארץ לא בנויים עם חדר אוכל מיוחד ועם צוות שמטפל בכל הקשור לחלוקת המזון , יש לנו ניסיון לא טוב עם כל הלכלוך והריחות בבית הספר , זה לא נוח לנו ויש גם הורים רבים שלא נוח להם .לעומת זאת יש הורים אחרים שהיה להם נוח , אפילו בעלי יכולת כלכלית שעובדים עד מאוחר , היה להם נוח שילדיהם , אוכלים ארוחה חמה בבית הספר " .

לשאלתי מה עושים בכל זאת עם אותם ילדים שיש להם מחסור וזקוקים לארוחה חמה והתשובה היא : " יש להחזיר את פנימיות היום לאותם ילדים שזקוקים לכך , מדובר ב כ35 ילדים בכל בית ספר ולא צריך להפעיל את מפעל ההזנה לכל הילדים בעכו " .

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

נערך לאחרונה על ידי אלברט לוי בתאריך 26 נובמבר 2006, 21:55, נערך פעם אחת בסך הכל.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 נובמבר 2006, 17:57 
משתמש חדש עם רצון טוב
משתמש חדש עם רצון טוב

אין לי שום בעיה שהילד שלי יחזור בשעה 13:30-14:00 ויקבל את הארוחת הצהריים בבית ,בכייף, ובדיוק את האוכל שהוא באמת אוהב,לדעתי ילדים קטנים לא יכולים ללמוד עד לשעה 15:00 ללא ארוחה חמה!ובכלל בית ספר מיועד למטרת לימודים ולא ביביי- סיטר להורים שעובדים!! :idea:

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: או או
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2006, 07:33 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

או שיחזירו את פנימיות היום שם יקבלו ילדי המצוקה ארוחת צהריים , או שיפעילו את מפעל ההזנה.

יש מאות ילדים בעכו שאין להם אפילו ארוחה חמה אחת ביום ,וצריך לפתור את הבעיה בהקדם.[color=bro
wn][/color]

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2006, 10:48 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

ניסים היקר שלום רב

הגעת למסקנה הנכונה ואי אפשר להתעלם ממנה .
אני מבין שהנהגת ההורים היא מהמעמד המסודר בחיים ונוח להם שילדים יגיעו הביתה יותר מוקדם לארוחה חמה במיוחד , השנה כאשר יש הבדלים בתשלום ההורים בהתאם להכנסת המשפחה .
חישובים של הנהגת ועדי ההורים מזכירה לי את השיקולים של הנהגת המדינה , עולם אחר , חברה אחרת שאינה מתחשבת בחלש .
בכל מקרה כיום אי אפשר להתעלם ממאות הילדים שזקוקים באמת לאותה ארוחה חמה .
בפנימיות יום היו נותנים גם העשרה ועוזרים לילדים לעשות שיעורי עזר , מפעל חיוני ביותר .

כשהייתי יו"ר ועד ההורים וגם יו"ר זהב"י בעכו , דאגתי למערכת שיעורי עזר לילדים וזה בנפשי עד היום .
אני מאמין שכל ילד שאתה מקדם אותו מבחינה חינוכית , אתה מציל אותו מהעוני המודרני של החברה בשנות ה 2000 .
אז שיחליטו מה לעשות , אך לא להרדים את הנושא מתוך כוחנות , זה לא צודק ! .

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2006, 20:10 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

מי ששבע לעולם לא יבין מהו רעב!!!!!!!!!!!!
אמת אמרת אלברט לגבי מעמד הורי התלמידים שחברים בוועד ההורים .
בדרך כלל הורים במעמד נמוך גם האגו שלהם נמוך וכתוצאה מיכך הם בכלל לא מעמידים את עצמם להיות פעילים בוועדים שכאלה ואחרים. .לכן מי שמקבל את ההחלטות הם ההורים שבמעמד "שבע" שלעולם לא יבין את הנזקקים למינהם .

כבר יש ארוחה חמה לתת אז למה לא לתת?
וההורים מהמעמד הנמוך חוץ מלקטר לא יעשו כלום ורק יאכלו את הלב.וחבל.

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2006, 20:31 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

עזרא היקר ערב טוב ,

הערב דיברתי שוב עם ראש העיר לנקרי והוא הראה לי את מכתבם של ועדי ההורים שחתומים עם ההחלטה שלהם להלן : " ... אנו מבקשים מכבודו כי יפנה לשרת החינוך והתרבות , הבב' יולי תמיר , בבקשה לפתור את העיר עכו מלקיים את מפעל ההזנה לשנת תשס"ז ."

אני מבין שאותם יו"ר ועדי הורים מתואמים עם מנהלות בתי הספר בבקשה , לכן צריך למצוא מענה לאותם ילדים שזקוקים לארוחה חמה ושיעורי עזר , ראש העיר הציע לי הערב כריכים ואני אמרתי לו שזה לא מתאים ולבסוף הסכים עימי שבמידה ושרת החינוך יולי תמיר , תתקצב את פנימיות היום , הוא יסכים לכך . עכשיו אני מחפש לדבר עם יולי תמיר שאני מכיר שנים רבות ולעניין אותה בכל הפרשה .

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 נובמבר 2006, 20:39 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אלברט , יישר כוח כי השמים הם שיעידו על פעולתך המבורכת .
פעל בכל יכולתך .הפעל את קשריך כי אין מיצווה גדולה מזו .
חזק ואמץ

עזרא

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: אלברט
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2006, 07:45 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אלברט יישר כח על פעילותך בעבר, עליה שמעתי לפני שנים ,מבלי שידעתי כיצד נראה אלברט.

הלוואי ותצליח לשוחח עם יולי , ולהביא תוצאות ראויות.
כמי שעבד שנים רבות במשרד הרווחה ,ידוע לי על משפחות רבות בעכו וסביבתה המצויים במצוקה נוראית.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: חלמאות
הודעהפורסם: 29 נובמבר 2006, 08:55 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כמי ששירת במשך למעלה מ 12 שנים בועדי הורים
בתפקידים יו"ר ועד הורים בבי"ס יסודי , סגן יו"ר ועד הורים בתיכון אורט,
וסגן יו"ר ועד הורים עירוני , אני יכול להגדיר את מעשיהם של ועדי ההורים
במילה אחת : " חלמאות "
שנים רבות לקח עד שהחזירו את מפעל ההזנה למוסדות החינוך
ולוותר על הישג זה מרצון זה נראה לי תמוה ביותר
כיו"ר ועד הורים , וכסגן יו"ר ועד הורים עירוני בזמנו ראיתי
את טובת כלל התלמידים בעיר לנגד עיני ולא את רק טובתם של ילדי הפרטיים.
זה תפקידו של ועד לייצג את כולם ובעיקר את השכבות החלשות שאינם יכולים לייצג את עצמם.
מדוע לא חשבו על אותה אוכלוסיה חלשה שלילדים שלהם אין אפילו ארוחה אחת חמה ביום ?
זו פשוט רשעות.
ידידי היקר ראש העיר שמעון לנקרי , אנא עשה למען החזרת מפעל ההזנה למוסדות החינוך לאלתר !
ובמיוחד עבור אותה אוכלוסיה שזקוקה לה.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 נובמבר 2006, 11:01 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

יוסי ידידי שלום רב ,

תראה איך הגורל מחבר אותנו שוב לפעול למען ילדים , גם כשאנחנו רחוקים מוועדי הורים .
ברור שבזממנו כועדי הורים , הצעה כזאת , למנוע מילדים ארוחה חמה , לא הייתה מתקבלת והנה עכשיו בשנת 2006 אנו נמצאים בעולם אחר .
אני ממתין לתשובתה של יולי תמיר שרת החינוך . בתקווה שימצא פתרון .
כתבתי לה דרך העוזר שלה שאנו מכירים :

שלום רב ,
מצ"ב בהמשך קישור לכתבה על מניעת ארוחה חומה לילדי בתי הספר היסודיים בעכו , כפי שדיברנו .
מאחר ויולי תמיר , צריכה לתת מענה לבקשת ראש העיר לנקרי וליו"ר ועדי ההורים " לפטור את העיר עכו מלקיים את מפעל ההזנה לשנת תשס"ו " – זה מתוך הבקשה של יו"ר ועדי ההורים לראש העיר עכו שמעון לנקרי , שהסכים לבקש משרת החינוך למנוע את המנה החמה בהתאם להחלטת משרד החינוך .
אבקש משרת החינוך מיולי תמיר , שתתערב ולא תאפשר לועדי ההורים השבעים להחליט עבור הילדים הרעבים בעכו .
או שהיה מפעל הזנה לכל בתי הספר היסודיים בעכו , או שהיו פנימיות יום עם ארוחה חמה ועם עזרה בשיעורי עזר רק לאותם ילדים נזקקים , בהתאם להחלטה של המשרד החינוך .
להלן הקישור לכתבה בעכונט :
http://www.akkonet.co.il/newsPictures/a ... 11-06.html
במשך שנים של מאבקים ומכל הפעילות הרבה מכל הועידות החינוך שארגנה יולי , למדתי שלא צריך לאפשר מימוש החלטות שגויות שפוגעות בילדים , עכשיו זה בידיים שלנו .
ד"ש ליולי היקרה לנו
בתודה ובברכה
אלברט לוי עכו

Akkonet
akkonet@gmail.com

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 58 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3, 4  הבא