עדכון : אירוע לציון יובל ליחסי ישראל-גרמניה נערך בהיכל הקונסרבטוריון בעכו בהשתתפות משלחת מהעיר התאומה רקלינגהאוזן עיריית עכו ערכה השבוע אירוע לציון יובל ליחסים הדיפלומטיים בין ישראל לגרמניה בהיכל הקונסרבטוריון העירוני בהשתתפות ראש העיר עכו שמעון לנקרי, ראש העיר התאומה רקלינגהאוזן, כריסטוף טשה וחברי המשלחת מגרמניה. באירוע השתתפו בין השאר גם סגני ראש העיר זאב נוימן ואדהם ג'מאל, מנכ"ל העירייה אוהד שגב, ראשי מינהל, תלמידים, נגני הקונסרבטוריון, שהופיעו בקונצרט מיוחד ואורחים נוספים. את הערב הנחתה בטוב טעם ראש מינהל החינוך אורית אסייג ולצידה בתרגום לגרמנית, הגב' פנינה קאופמן. במהלך האירוע אמר ראש העיר שמעון לנקרי: "רק לפני כחמישה חודשים התארחנו יחד עם תלמידי ונגני הקונסרבטוריון העירוני ברקלינגהאוזן, שאף הופיעו בקונצרט מיוחד במסגרת הפסטיבל. היה זה אירוע קסום ביותר שזכה לתשואות הקהל, ועל כך גאוותנו. הביקור של התלמידים בגרמניה והמפגש עם עמיתיהם היה חוויתי, מעשיר ומלמד. אני מאמין, שגם התלמידים ברקלינגהאוזן חוו את אותם דברים ומרגישים כך". עוד אמר לנקרי: "העם היהודי עבר את השואה והקים את מדינת ישראל. זוהי המדינה שנאבקת מדי יום על זכות קיומה, זכות שניתנה לאבותינו מדורי דורות. כשמדברים על כינון יחסים בין ישראל לגרמניה, מבחינתי הקשרים והיחסים של העיר עכו עם העיר התאומה רקלינגהאוזן, הם הדוגמא והמודל להידוק קשרים ושיתופי פעולה בין הצדדים". ראש העיר פנה לעמיתו ואמר: " כבר 37 שנה שעכו ורקלינגהאוזן מצליחים לשמור באדיקות על הקשר החם, שמדי שנה הולך ומעצים. אני שמח על ידידות האמת שיש בינינו, על שיתופי הפעולה המוצלחים, חילופי המשלחות והקשרים הנפלאים שנרקמו בין שתי הערים. ראש העיר התייחס גם לגל הטרור במדינה ואמר: "בעיר עכו, חיים בדו קיום מופתי, יהודים וערבים ואנו עושים הכל על מנת לשמור על המרקם העדין של החיים המשותפים מבלי שאירועי הטרור יפגעו בכך". ראש העיר רקלינגהאוזן, כריסטוף טשה אמר בנאומו: "הידידות בין שתי הערים וארצנו היא ייחודית מאוד הן מבחינת התהוותה והן מבחינת המשמעות המוסרית. שנה זו היתה מלאת אירועים המאזכרים קשר מיוחד זה בין ישראל וגרמניה. בשנה זו מלאו 70 שנה לסיום מלחמת העולם השנייה ולשחרור אושוויץ על ידי הצבא האדום..אני אסיר תודה עבור הידידות שלנו בהווה ומלא ציפיות לעתיד משותף".