|
דעה : על הקנסות למספר בתי כנסת שירו זיקוקים בהקפות השניות של שמחת תורה
בשידור עכונט על ההקפות , אפשר לראות שהיו זיקוקים בשמחת תורה , הופתעתי וצלמתי את הזיקוקים , ובזמן הירי של הזיקוקים , לא הרגשתי שזה סביר שבאירוע דתי צריך זיקוקים , ממתי יורים זקוקים בזמן שמחזקים ספרי תורה ? לי זה לא נראה סביר ! אותם בתי כנסת בודדים , שלושה במספר , נקנסו ב-730 שקל כל אחד על ירי זיקוקים בהקפות השניות. אחד מאחראי בית כנסת שאמר לי שהוא כועס על הקנס ונתן לי הרצאה , אמרתי לו את דעתי החד משמעית שזה לא יפה , לא תרבותי ובניגוד לחוק כל הזיקוקים האלה בחג יהודי תורני . בעשרות בתי הכנסת האחרים לא היו זיקוקים והייתה שמחת תורה אמתית ומקורית כמו שהיה במשך דורות , מדוע צריך ללמוד מאחרים כאלה דברים ?
האחראי לבית כנסת אמר לי , אבל ראש העיר לנקרי היה בזמן הזיקוקים ! ולמה הערבים יורים זיקוקים ולמה אנחנו לא ? ואני השבתי למתפלל האחראי על הכספים בבית הכנסת , מה רצית שראש העיר יעשה בזמן שהפתעתם אותו בירי הזיקוקים , שיקלקל את שמחת התורה ? לגבי הערבים שיורים זיקוקים , בשנים האחרונות אלה היהודים שסבלו מירי הזקוקים בשמחות של הכפריים בעכו, במיוחד בליל שבת זה ממש צורב לשמוע זקוקים בליל שבת ללא כל התחשבות ואותם כפריים בעכו קיבלו כנסות ואפילו הופסקה להם השמחה כי היה רעש בניגוד לחוק , לכן חוק הוא חוק לכולם ולא יכול להיות אחרת וטוב שכך .
תגובת העירייה לביקורת 3 בתי הכנסת שקיבלו קנסות : "כל ירי זיקוקים שלא ברשיון יגרור הגשת דוחות, ואין להפר את שמחת החג או כל דבר אחר בשיגור זיקוקים לאוויר באופן בלתי חוקי. העירייה תעשה הכל על מנת לשמור על ביטחונם ועל שלומם של תושבי העיר".