חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 26 אפריל 2026, 23:41

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ הודעה אחת ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: "ראשי רשויות לחצו עליי להביא כבאים לא מקצועיים"
הודעהפורסם: 13 יולי 2012, 14:53 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

כתבה מעניינת התפרסמה בנענע 10

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=910796

אלי לוי

יו"ר אגוד כבאים גליל המערבי, אבי אובנטל, אומר כי במהלך עבודתו קיבל פניות מראשי רשויות בצפון, שניסו להכניס מקורבים לתפקידים בכבאות. "ביקשו שאכניס אדם שרץ 2,000 מטר ב-24 דקות למערך הלוחמה באש", אמר אובנטל בחוג בית

חייבים גם לראות סרטון

כשברקע עוד מהדהד הדוח של מבקר המדינה על האסון בכרמל, היום (חמישי) בחדשות 10 נחשף כי ראשי רשויות בצפון מפעילים לחץ על בכירים במערך הכבאות, על מנת להכניס למערך הכבאות מקורבים שאינם מוכשרים. במשרד לביטחון הפנים אומרים כי אבי אובנטל, שחשף את הפרשה, מחויב להגיע למשטרה או למבקר המדינה על מנת להעיד.

"כשנכנסתי לפני כמעט שנתיים לתפקידי", אמר אובנטל, המכהן כיו"ר אגוד כבאים גליל המערבי, במהלך חוג בית שצולם על ידי חוקר פרטי והגיע לידי חדשות 10. "לא ידעתי שישי קשרים משפחתיים וכל מיני סיפורים כאלה ואחרים. "יום אחד אני מקבל טלפון מראש רשות ואומרים לי שיש מישהו שבטעות פסחתי עליו.

"הסתכלתי בתיק, וראיתי שאותו אדם עשה ריצת 2,000 מטר ב-24 דקות. כשאמרתי שלא אקבל אותו הוא אמר לי: אבי תחליק", אמר אובנטל. "כשסירבתי, אחרי שלוש דקות מגיע טלפון מראש רשות אחרת שמנסה להשפיע עליי להכניס את אדם. אמרתי לכל מיני אנשים אז שיש קריטריונים ואני לא סוטה מהם במילימטר"

לאור הרפורמה שהשר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', מנסה להעביר במערך כיבוי האש בעקבות כשלי אסון הכרמל, במשרדו אמרו היום כי אובנטל מחויב להגיע למשטרה או למשרדי מבקר המדינה על מנת להעיד בנושא.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ הודעה אחת ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש: