כעורכת אתר ''חדשות עכו'' אני מקבלת מכתבים ופניות טלפוניות מתושבי עכו דוברי רוסית. ברור, שלעיתון פונים ברגע, שלא מקבלים טיפול במקומות רשמיות.
נא לקרוא אחד מהמכתבים:
אני רוצה להגיב לתרגום של ידיעת המח' דוברות עיריית עכו על חלוקת 160 חבילות לחג
התרגום היה פורסם באתר ''חדשות עכו'' וגם על החלוקה הזאת גם דיווחה ברדיו רק''ע ב30 באפריל בשפה הרוסית עובדת של מח' רווחה בשם סבטלנה.
היא סיפרה, שעובדי עיריית עכו חילקו 160 חבילות מזון לניצולי השואה. ... לפני שחבילות מצאו את הנזקקים, בעירייה , לפי דבריה, נעשתה עבודה קפדנית בעדכון רשימות של ניצולי השואה. הכול חולק לפי הרשימות והובאה ישירות עד הדלת ביתם של ניצולי השואה...
כך דווח. ואני רוצה להגיב. לגבי הדברים האלו יש לי מה לומר בשם ניצולי השואה, המתגוררים במקבץ דיור בית ספיר עכו.
לנו מוכרת היטב לאנה נביליצינה , עוזרת סגן ראש העיר מר זאב נוימן. היא לעתים קרובות מבקרת במקבץ דיור ועוזרת לנו לארגן אירועי התרבות. קודם במקבץ עבדה אחראית בשם אירנה מטעם העירייה. אבל, פיטרו אותה. אז, מאז פיטוריה אף פעם לא היו לנו פגישות עם אף אחד שעובד במח' רווחה עיריית עכו. גם על קיומה של גב' סבטלנה במח' הרווחה לא ידועה לנו.
אולי זאת הסיבה, שאחרי ''העדכון''רשימות של ניצולי השואה, 70 דיירי מקבץ דיור בית ספיר פשוט לא קיימים לגבי מח' הרווחה.
ב2010 אנו עוד היינו קיימים ו54 ניצולי שואה קיבלו ברכות ומתנות מעירייה ובעלי מקבץ דיור. אחרים כבר לא היו קיימים בשבילם. קיבלנו הודעה, שמתנות נגמרו ולא הספיקו לקולם.
אותו דבר היה ב2011.
ו2012 אחרי ''עבודה קשה'' של גב' סבטלנה כול ניצולי שואה שמתגוררים בבית ספיר פשוט ''נפטרו'' טרם זמנם.
אנו לא בטוחים, שמי שהא מעיריית עכו יתנצל לפנינו ויהפוך אותנו לקיימים ברשנמות. אבל, בטוח, ברדיו רק''ע שמשדר לכול מדינת ישראל וגם לחו''ל אף אחד לא יעדכן מידע שגוי שהושמע לגבי דיירי מקבץ דיור בעכו וטיפול של עיריית עכו. ...
גם ברצוני להגיב לעוד פרסום של מח' הדוברות עיריית עכו לגבי יום העצמאות. נודע לנו שעיריית עכו שילמה לזמר גולן 160 אלף ש''ח עבור 45 דקות הופעה. זאת אומרת 3500 ש''ח לדקה. וגם עוד כמה אומנים, שסך הכול עיריית עכו שילמה 300 אלף ש''ח.
בהקשר לזה רציתי לשאול אל עיריית עכו , מדוע גרמניה, הרחוקה מעכו וממני חשבה לנכון לשלם לי ולניצולי השואה פיצויים. ועיריית עכו כבר שנה וחצי לא רואה לנכון לשלם לי פיצויים מזרים בהשוואה לעלות המופע? עקב רשלנות העירייה אני נפגעתי בדצמבר 2010. כול המסמכים הדרושים דרך ע''ד התקבלו בעירייה לפני שנה בדיוק.
אז אני פונה לעירייה עכו ומבקש: ''תקציבו לי, הניצול השואה האחד מכול ניצולי השואה בעכו, לא דקה אחת שלהם, שעלותה 3500 ש''ח, אלא חצי דקה היקרה שלהם.
יבגני בית ספיר עכו
הטלפון ושם המשפחה שמורים אצלי
כולי תקווה שבמח' הרווה ילמדו לקח ויעשו בדק בית. לא יזיק גם לבקר בבית ספיר ויתנצל מפני ניצולי השואה. הרי יש הזדמנות- יום הניצחון במלחמת עולם השנייה.
אשמח לקרוא כאן את התגובה של אחראים על חלוקת 160 חבילות, על עדכון רשימות, על דיווחים ברדיו רק''ע, על קליטת העלייה בעכו.
|
|