הצטרף: 04 מרץ 2005, 01:00 הודעות: 18964 מיקום: אתר אישי ציבורי של אלברט לוי
|
עכו העתיקה סתומה: מאות מקומות חניה חסרים
מאות מקומות חניה שחסרים , אמורים להספיק לאלפי כלי רכב שמגיעים בסופי השבוע בעכו העתיקה . בשלב זה : יש דו"חות לאורחים ופקקים. צריך לחשוב על מדיניות חדשה של הוספת חנייה , הכוונת הנהגים והאכיפה מתחשבת באורחים.
לסוחרים בעיר העתיקה לא נעים מהמצב הקיים , מצד אחד יש ביקוש לאטרקציות של עכו העתיקה ומצד השני בכל בסוף שבוע , האורחים מקבלים דוחות חנייה , כי אין מספיק שוטרים שמכוונים את התנועה או אוסרים מראש את החנייה האסורה .
מאות מקומות חניה חסרים בעיר העתיקה או ברחובות לפני הכניסה לעיר העתיקה – אני אישית חניתי ברחוב בן עמי והלכתי ברגל , לי לא הפריע ואפילו היה לי נעים ללכת ביום עם שמש חורפית , אך האורחים שלנו שמגיעים מרחוק לא יודעים לאן הם נכנסים וכך יוצרים פקקים בעיר העתיקה . בכיכר התותח שאלה אותי נהגת , איך אני מגיעה לעיר העתיקה , היא לא מכירה את העיר וכיוונתי אותה לחנייה רחוקה , כי אף שוטר או פקח לא היה בכניסה לעיר העתיקה , מדובר על יום שבת 4-2-2012 , כי יש ימים אחרים שראיתי כוחות שמכוונים .
היה מקרה שרכב חנה במקום שהפריע לאוטובוסים הארוכים לצאת מהעיר העתיקה , הרכב חנה בסיבוב ונהג האוטובוס היה חסר אונים ונוצר פקק , טלפנתי ליניב אשור מנהל אגף הביטחון והפיקוח העירוני והוא היה זמין ומיד שלח פקחים להציל את המצב , אך ברור שבהיקף התנועה בסוף השבוע , הפקחים הבודדים לא יכולים להשתלת על המצב .
העובדה שבעכו העתיקה חסרים מקומות חניה לא תפתיע אף אחד. זה שנים נאלצים המבקרים בה למצוא פתרונות יצירתיים למצוקה הקשה ויש סיפורים רבים ותלונות ברשת על בעיית החנייה , על אכיפה נגד בעלי רכב שספגו דו"חות . אין חדש , אך אין תכוניות לבניית חנייה לפי הכניסה לעיר העתיקה , גם החנייה החדשה ליד כיכר התותח לא מספיקה בכלל .
לפני שנים , אחרי ביקורי בעיר העתיקה באויניון שבצרפת , הצעתי לבנות חנייה תת קרקעית עם קומות חנייה רבים , כפי שיש בעיר העתיקה באויניון , חונים ויוצאים ישיר ללב העיר העתיקה . אמרו לי שבעכו אסור לבנות בעיר העתיקה והבנתי זאת , אך מתחת לכיכר התותח ובסביבה אין שום סיבה שלא לבנות חנייה , כי צריך לראות את בעכו העתיקה כקניון אליו מגיעים רבים , חונים ונכנסים אליו ברגל בנועם .תמונות בטעינה אין מקום בחניון החדש כניסה לעיר העתיקה גם בחניון הלא מוסדר אין חנייה הרכבים עומדים בפקק בכניסה לעיר העתיקה בסיבוב הצר ליד המלון החדש , האוטובוס חסר אונים , יש פקקים ואין מושיע