חג שמח ושנה טובה. אלברט, כל הכבוד על זה שאתה ממשיך במסורת להביא ראיון מצולם עם ראש העיר, שמעון לנקרי לפני החג. שמעתי את מה שהיה לו לומר לגבי מקרי האלימות שאירעו לאחרונה בעיר, ולצערי הרב לא האמנתי למשמע אוזניי, טוב מאוד שהוא דבק ביחסי הכנות שלו עם התושבים, שיאמר לזכותו שהיתה נר לרגליו עוד מהקדנציה הראשונה שלו, אבל הכנות במקרה הזה לא ממש מועילה. המצב עוד עלול רחמנא ליצלן להגיע לזה שחתך מסויים באוכלוסיה יקח את החוק לידיים (אני בקיא בפרטים לכן אני לא מפיל את האשמה על המגזר האחר, אבל בכל זאת ראינו הוכחה לזה במאורעות יום הכיפורים, לפני כמה שנים).
אני מלא הערכה לראש העיר, לכן קטונתי מלהציע לו כל מיני רעיונות, אבל אין לי ספק שמחובתו כראש עיר טוב לקיים ישיבה דחופה ולשתף בה אפילו דרגים גבוהים כמו את המשרד לביטחון פנים. חשוב להחזיר במידיות את הביטחון לתושבים, כי טעות לחשוב שהאלימות מפריעה רק לתושבים החיים בעיר (ואכן אני מאמין שפרט לעניין זה, יש לא מעט עניינים אחרים להתגאות במה שקורה בעיר) אלא גם מרחיקה מבקרים מערים אחרות. אם רודולף ג'וליאני הצליח בשעתו למגר את האלימות בניו יורק אני בטוח שלא משנה לאיזה צד במפה הפוליטית שייך מנהיג עירוני זה או אחר, הוא יכול לנקוט בדרכי פעולה כנגד. כי לא יתכן שכמו אש בשדה קוצים הוא יתן לה להמשיך להתפשט. אני מחזק את ידיו, מאחל לו מכל לבי בהצלחה וכמובן מקווה לטוב.
|