חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 23:58

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אלימות של ערבים נגד יהודים בעיר עכו על רקע גזענות
הודעהפורסם: 01 ספטמבר 2011, 21:15 
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט

ציטוט:
המקרה אירע בלילה שבין שלישי לרביעי, לאחר חצות. הנערים, שכולם עולים לכיתה י"ב, ביקשו לנצל את שלהי החופש הגדול, ונפגשו בצפון העיר לבילוי אחרון לפני פתיחת שנת הלימודים.

אביו של אחד הנערים סיפר את שאירע על פי עדות בנו: "לפתע הגיעו שלושה צעירים דוברי ערבית, שלא מוכרים לנערים. הם פנו לאחד מהם, שבמקרה היה היחיד שחבש כיפה, וביקשו לדבר איתו בצד.

הבן שלי הבין שמשהו לא טוב עומד להתרחש. הוא אחז ביד חברו ואסר עליו לגשת עימם. אז התנפלו עליו שניים, פוצצו אותו במכות וגרמו לו חבלה קשה באף ובחלקי גופו. הבן שלי נבהל ופתח במנוסה, אבל התוקפים רדפו אחריו ולא הרפו. בינתיים הצטרפו עוד שני צעירים ערבים, שהגיעו למקום ברכב לבן, וכל החמישה המשיכו לתקוף את הנערים. אחד הנערים הזעיק את המשטרה. סיור של מג"ב, שהגיע למקום, הצליח לעצור שלושה מהתוקפים.

"בזמן שראש העיר, שמעון לנקרי, גוזר סרטים בקניונים ובמגרשי הכדורגל, מתחת לאף שלו מבעבעת אלימות אכולת שנאה גזענית, שמכלה כל שארית של סובלנות ותרבות. כל חיי חינכתי את ילדי נגד אלימות ובעד קבלה של השונה והאחר. איזה מסר אנחנו מעבירים לילדינו, שאלימות של ערבים מותרת ולגיטימית? נדרשת כאן ענישה ביד קשה נגד כל התופעה של אלימות כלפי ילדי עכו היהודים. אם לא נעצור את זה עכשיו, איך תיראה העיר בעוד חמש שנים?".

מה יהיה?

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4116481,00.html

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: אלימות של ערבים נגד יהודים בעיר עכו על רקע גזענות
הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2011, 02:03 
משתמש מתקדם מעל 250 הודעות בעכונט
סמל אישי של המשתמש

מכתב שהועובר לעכו שלנו

אני ערבי עכואי לא בריון ולא גזען (עונה לגבי שמונה נערים יהודים הוכו על ידי ערבים)

גם יהודי העיר לא עוזבים אותנו הערבים בשקט , משתלטים על הכל ומתעלמים מאיתנו כשאנחנו כבר 35 אחוז מתושבי העיר , אין פקיד אחד ערבי בעירייה, השכונות הערביות מוזנחות , פעילות הקיץ כולה ליהודים ואין שקל אחד לערבים , הכל מותר ליהודים : לחנות איפה ומתי שהם רוצים בשכונות הערביים ללא דוחות חניה , הם מועסקים בכל מקום אפשרי בעיר והערבים לא , הערבים מובטלים , הפושעים הערבים בחוץ ולא בכלא ומכובדים על ידי ראש העיר וסגנו , המתנ"סים פועלים רק במגזר היהודי , בפסטיבל ההשקעות במליונים ובחגים שלנו אין כל השקעה מהעירייה , היהודים לא מאפשרים לנו לגור בשיכון מזרח ואילו היהודים חוגגים בקניית הבתים בעיר העתיקה , אין שירותים לערבים , הארנונה גבוהה ואנחנו שחיים תחת איום היהודים ולא היהודים וכשקורה פיצוץ בין שתי האוכלסיות אתם מאשימים רק אותנו !! תפסיקו את הזנחת הערבים בעיר עכו , יהיה שקט !

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2011, 11:04 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

אני בטוח שמפקד המשטרה החדש בעכו , סנ"צ ויקטור בוסקילה , יטפל בחומרה וטוב מאוד שיוגשו תביעות אזרחיות נגד הביריונים הקטנים האלה שמזיקים לעכו ,בנוסף לטיפול הפלילי , שההורים שלהם ישלמו מהכיס וזה יכאב להם יותר מאשר אם יהיו בכלא .

מצד אחד יש ירידה באלימות בעכו לעומת ערים אחרות ויש נתונים בדוקים .
הנה לדגומא : מד''א כרמל ( זה אומר חיפה ודרום לחיפה ) מסכם את אירועי החופש הגדול עם עלייה משמעותית באירועים הפליליים במיוחד של בני הנוער :

בעכו היה קיץ שקט יחסי , אך ברגע שקורה מקרה כזה בעכו , מיד יש להקה של מפחידים והם באים גם מאזור הכרמל האלים יותר , כי זה למתאים לתווית של עכו .
מה פתאום שתושבי עכו ירגישו טוב , שיחגגו את פתיחת קניון עזריאלי והאצטדיון החדש , צריך לחזיר את ההפחדה , את הכאבים הרגילים שירגישו כאילו הם בהתנחלות .
לאחרונה כולם מפחידים את העכואים , בגז , באמוניה , בשבת , בערבים , ממש מבול של הפחדות . יש מכל ההבעיות האלה בכל מקום בארץ ובעולם אך האנשים חיים , לא מפחדים לא מפחידים ולא הורסים את הבנייה ואת ההתקדמות .

מצד אחד צריך יד קשה נגד האלימות ומצד השני אסור להפחיד את הצעירים שלנו , הם צריכים להגיע לטיילת ולקניון ולבלות כרצונם , צריך לתגבר את הטיילת בכוחות ביטחון , משטרה וסיירת ואין מספיק כיום .
אני מגיע בכל ערב לטיילת בעכו ואף פעם אין לי שום בעיה לא מילולית ולא אלימה , אך כנראה יש בעיה בין הצעירים היהודים לצעירים הערבים , לכן צריך שיהיה כוח שימנע את האלימות הזאת לאלתר .

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2011, 17:25 
סמל אישי של המשתמש

אלברט כל מילה
הכל מתחיל בביטחון ...

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2011, 01:15 
מנהל ראשי
מנהל ראשי
סמל אישי של המשתמש

הנה דואר נוגע ללב שקיבלת אחרי התכתבות קודמת בנושא הביטחון , לכן צריך להשקיע בביטחון התושבים הרבה יותר מהיום !
ראש העיר לנקרי חייב לפגוש את מפקד המחוז ואת מפקד משטרת עכו , אפילו את השר לביטחון , לדיון דחוף בביטחון כי אני מרגיש שהביטחון מתחיל לחזור לסדר היום , גם אחרי עזריאלי והאצטדיון !
================================================================
אלברט שלום
תודה על ההתייחסות המהירה.
מוכיח לי כל פעם מחדש שאתה אדם בלתי רגיל.

לפני שבועיים חטפתי סטירה לתודעה שלי.
הבן שלי (עכשיו אתה יכול להבין למה אני כותב כך)נפגע באופן חמור ע״י ערבים שתקפו אותו ואת חבריו , שמיניסטים בני טובים, חלקם כיפה סרוגה.
בני הובהל לבית החולים.
שם אובחן שבר באפו וחבלות בצלעות. כל חטאם היה שהם ניצלו את הימים האחרונים של החופש לשבת בחוץ (במקרה זה ליד המזרקות בשכונת הכרם)ולדבר על מה שמצפה להם ועל השרות הממשמש ובא בצה״ל.
לא אלאה אותך בפרטים. בני שמיועד לעתודה צבאית ושכל חיי
חינכתי אותו ואת שלושת אחיו
לקבלת השונה והאחר להתרחק מכל צורה של אלימות ומאמירות גזעניות נגד בני דודנו וללמוד לקבל אותם כאחד האדם
חדל להאמין בזה.
כשהוא שוכב במיון נהריה חבול, זב דם וחולצתו קרועה לא יכולתי להביט לו בעיניים. כל השנים הללו נחבטו אל מציאות מדממת של ערבים יוצאים מרכב ומכים בקטינים יהודים רק משום שהיו יהודים.

האמונות שלי אלברט, חטפו זעזוע לא קטן. אך לא גרמו לי לשנות את דעותיי.
יש להכיר במציאות שאנו חיים בעיר מעורבת ולכל אחד יש רצון לחיות בכבוד וביטחון.

אבל החוויה שאני יוצא איתה מכל הארוע הזה היא שבעיר הזו אין ביטחון לתושבים.

אלברט! אני יודע שאתה אוהב ומעריך את ראש העיר שעשה ועוד יעשה רבות לעיר.
אך מעל לכל חייבים לעצור את הריצה אחוזת התזזית הזו להישגים חיצוניים ולהתחיל לחשוב איך משקמים את חוסר הביטחון בעיר הזו.אם אתה רואה את עצמך כמייצג את העיר שלך ותושביה,אז
עכו נט חייב להניף דגל אדום
ולהתריע בטרם כל יום יהיה כאן כמו כיפור שלפני שלש שנים.

אנשים בעיר הזו לא טיפשים.
אנחנו משלמים כל חודשיים כסף לאבטחה ולביטחון. סכום שמסתכם במיליוני שקלים בשנה.

יכול להיות שכאשר תבוא ותשאל את השאלות יבוא ויסבירו לך כל מיני הסברים לאן הולך הכסף הזה.אך במבחן התוצאה העיר נכשלה כשלון חרוץ בכל מה שקשור לביטחון תושביה.

ואם זה חשוב יותר מהנאון היפה של עזריאלי אז תודיע לי ואני כבר אארוז את מטלטליי ועם משפחתי אאעזוב את העיר מוכת האלימות הזו.

אברהם

Akkonet
AkkONEt- מקור ראשון לחדשות עכו
akkonet@gmail.com
קבוצת עכונט בפייסבוק : http://www.facebook.com/akkonet

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2011, 08:35 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

צריך לפעול במספר מישורים
צריך למנף את העיר עם הפרויקטים האדירים שנפתחו לא מכבר כמו הקניון והאצטדיון העירוני
בואו נהנה ממה שהעיר הזו ופרנסיה עמלו קשות בשבילנו ,ומאידך
צריך לטפל דחוף בנושא הבטחון האישי זה צריך להעשות בשקט בלי הרבה "רעש וציצולים "
בואו לא ננהג "כבנות יענה " אם ציבור גדול בעיר מרגיש חוסר בטחון זה אומר דרשני !
צריך לרכז כוחות ולעקור את נגע האלימות מהשורש.
צריך לפעול בכמה צורות והצעתי אותם בעבר
1. מתן טיפול אגרסיבי נקודתי למקומות הבעייתים עד למיגור מוחלט
2. חינוך הדור הצעיר לטווח רחוק בחינוך הפורמלי והלא פורמלי למניעת אלימות ותעול לאפיקים חיוביים.

" במקום שיש רצון - ישנה גם דרך "
נצח ישראל לא ישקר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2011, 13:54 
משתמש עם ניסיון של יותר ממאה הודעות
משתמש עם ניסיון של יותר ממאה הודעות

שלום לכולם,אני שמח שנושא כאוב זה עולה לדיון כי טיפול בבעיות נעשה קודם ע"י הפנמת המציאות
דעתי האישית היא שמשטרת עכו והשיטור הקיהלתי לא יוכלו למגר את הפשיעה צריך להודות שזו בעיה לאומית
וצריך להתייחס לזה כך לכן צריך יחידה שתשכון בעכו כמו להב או משהו דומה ויחד בשיתוף פעולה עם כל הגורמים ניתן
יהיה למגר את הפשיעה הרצינית מאד של העיר.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 12 ספטמבר 2011, 15:30 
מנהל
מנהל
סמל אישי של המשתמש

לפני מספר ימים העלתי פה את התייחסותי הראשונה לנושא אכיפת החוק בעכו.
יש קשר ישיר בין אכיפת החוק לבין תחושת הביטחון והתגברות מקרי האלימות בעיר.
בתקופה האחרונה נכנסו לתפקידם קצין הביטחון ומנהל אגף הפיקוח החדש בעירייה ומפקד חדש לתחנת המשטרה בעכו. אני מאוד מקווה שנראה שינוי במדיניות אכיפת החוק בעיר.
ללא ספק אנו תושבי העיר משלמים בצורה ישירה על שמירת ביטחוננו ומגיע לנו תמורה לכך.
אני חושב שכן צריך לעשות שינוי במדיניות בקול רועם- נגמרה החגיגה בעכו.
מי שעובר על החוק - ישלם, החוק יאכף. השחטת רכוש (ציבורי ופרטי בין השאר בגרפיטי), השלכת פסולת, הפרעות לתנועה וכמובן מקרים של אלימות ופשעים נוספים.
צריך לפעול בגלוי ובצורה נכונה.

שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 8 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה