|
נכון, מיכלי גז טבעי אינם דבר שנבקש וניזום שיגיעו לעירנו. יחד עם זה חשוב להדגיש- גז טבעי אינו רעיל! זאת בניגוד לגז האמוניה שנמצא כבר בכמות של 18 טון במרכז ולב העיר עכו (מפעל שטראוס) בצמוד לקניון עזריאלי החדש שיפתח השבוע. גז טבעי, הוא אכן דליק ונפיץ, לכן יש לדאוג במקומות בו הוא קיים לאמצעי אבטחה ביטחון וכיבוי מתוגברים למקרה של תאונה או שריפה.
גז כזה נמצא בהרכב די דומה אצל כל אחד בבית (גז בישול) ובמצית (סיגריות) פשוט.
הקמת מפעל להפקת גז טבעי בעכו באזור התעשיה מרוחק ממקום מגורים- יכולה יחד עם הסכנה (שהיא כאמור פחותה מזו של מפעל שטראוס שכבר נמצא בלב העיר) להוסיף ולסייע לעיר- קריית טבעון משופעת במיכלי גז ודלק ועדיין נחשבת מקום יוקרתי יחסית לאזורינו. ליצור מאות מקומות עבודה- לצורך כך יש להתנות כי כל העובדים במפעל כזה אם יוקם יהיו תושבי העיר עכו (בדומה למתרחש במקומות רבים בעיר שכנה). יש להתנות זאת בפיצוי ממשלתי לעיר בהגדלת שטחה המוניצפלי של עכו צפונה עד שבי ציון.(למרות שתושבי בוסתן הגליל לא יאהבו את זה - הגיע הזמן להעביר אותם לעכו, ואם זה לא יקרה עכשיו למרות ההזדמנות, זה יהיה בהזדמנות הבאה - ולא יעזור להם כלום גם לא לקבל משכורת של 70% מנכ"ל מעיריית עכו. יש להוסיף כמובן דרישות לאבטחה ביטחון- הכפלת כוח וציוד כיבוי האש בעיר (ואפילו הקמת תחנת כיבוי נוספת בצמוד למפעל החדש). לבדוק אפשרות לחייב פיצול המפעל- חצי באסדה בים חצי ביבשה. להוסיף דרישות לפיצויים כלכליים נרחבים ותמיכה ממשלתית בשלל פרוייקטים ברחבי העיר והשקעות בתרומות ללא כל זכויות נוספות לעיר ע"י המפעל שיוקם ( סך הכל להביא לעיר השקעה של מליארדים.) יש להוסיף דרישות נוספות כולל ערבויות והבהרות כי בכל מקרה קיצוני - ברגע שיוחלט לבטל את רישיון העסק יסגר המפעל תוך שעות ספורות. אילו הם דרישות ראשוניות (בהחלט מצא חן בעיני גם הרעיון של עזרא להביא את תשובה לגור בעכו)
שוב בשורה התחתונה חשוב להזכיר - מפעל שטראוס עם עשרות טון של המוניה מסוכן יותר ממפעל הגז העתידי חשוב לראות את הסיכון והסיכוי - ולהחליט בצורה מאוזנת- אם נצליח לגרום לכך שהסיכוי יגבר על הסיכון- נאפשר לברך ואם לא אז לא. אגב, למרות שרוב חבריי נגד המפעל- אני איני מסתיר את דעתי הבלתי פופולארית ואומר אותה בצורה ברורה. למרות שמקורביו מראים התנגדות נדמה שראש העיר - מנסה לאחוז גם בעד וגם נגד- ולכן אשמח אם יתייחס בהרחבה יותר לנושא. אני ממליץ לכל המתנגדים למפעל הגז לקחת את ההתנגדות שלהם ולפעול להזזת מפעל שטראוס לפחות מלב העיר אל אזור התעשייה הדרומי רחוק מתושבי העיר עכו ( ואני בטוח שיהיה אפשר לסייע גם בתמיכה ממשלתית למהלך כזה).
ערן שכטר
_________________ ערן שכטר מנהל פורום צעירים באתר עכו_נט
 שרק נמשיך להאמין בעכו- בתקווה לעתיד טוב יותר
|