חדשותספורטכלכלהחינוךתרבותחברהוידאופורום
מי אנחנומי אנחנו???כתבו לנוהודעותהודעותניחומיםניחומיםהלוחהלוחדע-עירךדע-עירךמ.ט.י.מ.ט.י.לוח שנהלוח שנה  searchחיפוש

עכשיו 28 אפריל 2026, 21:20

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 

Bookmark and Share

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חוק חופש המידע בעיריית עכו וחוק כחוק.
הודעהפורסם: 26 נובמבר 2010, 16:38 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לפני חודש ימים אני, כעיתונאית, עורכת אתר אינטרנט 'חדשות עכו וקריות',
פניתי למחלקת הדוברות של עיריית עכו וביקשתי לתשובות לפי השאילתה.
אחרי כמה תזכורות קיבלתי תשובה חלקית ביותר ולא נותנת מענה לשאלותיי ממר דהן.

פניתי עוד פעם ב16.11.10 בבקשה לפרט מה שנשכח לפירוט והעתקים נשלחו ליו''ר ועדת הביקורת,
ליו''ר ועדת הקליטה, ויועצת המשפטית של עיריית עכו. לפני שבוע קיבלתי תשובה מדובר מר דהן,
הממונה על חוק חופש המידע, שאם אני רוצה לקבל תשובות במסגרת חוק חופש המידע עלי לשלם אגרה.

לפני שאני אפרסם את השאילתה אני מפרסמת החלטת בית המשפט בנושא, רק לגבי רשות מקומית אחרת.

על העירייה למסור את המידע אותו היא נדרשה לתת: עומדת לפרט הזכות לעיין במידע
החושף את דרכי התנהלותה והתנהגותה של הרשות
עתמ 228/07 מחמד יונס נ' עיריית רהט

העותר הינו עורך ומפיץ של העיתון "אל נעקב". הוא הגיש עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים ע"פ חוק חופש המידע, בה הוא מסתייג מהחלטת עיריית רהט שלא לחשוף מידע לגבי פרסומיה של העירייה בעיתונות הערבית בישראל. לטענת העירייה, אין להעביר את המידע המבוקש הואיל וגילויו מהווה פגיעה בפרטיות לחילופין המדובר במידע שהוא סוד מסחרי או במידע בעל ערך כלכלי.

בית המשפט קיבל את העתירה וקבע: סעיף 1 לחוק חופש המידע קובע,
כי "לכל אזרח ישראלי או תושב, הזכות לקבל מידע מרשות ציבורית".
העמדה המוצהרת היא שהרשות אינה יכולה לפעול במחתרת ועומדת לפרט הזכות לעיין במידע
החושף את דרכי התנהלותה והתנהגותה של הרשות.

לאור האמור, בקשת העותר לקבל מידע בדבר הפרסומים של עיריית רהט לתקופה שבין 1.08.05 - 31.10.06 בעיתונות הערבית בארץ התקבלה. המידע יכלול הנתונים של גודל הפרסום, נושאו, עלותו ושם הגורם בעירייה שהזמין את הפרסום. כמו כן, הוטלו על העירייה הוצאות משפט בסך 10,000 ₪.

אני מאוד מקווה שלא אצטרך לחפש צדק בביתי המשפט ואקבל מענה לשאילתה של עיתונאי בפעם הזאת ובכל פעם, שאני אפמנה לעיריית עכו.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 נושא ההודעה: Re: חוק חופש המידע בעיריית עכו וחוק כחוק.
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2010, 11:23 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

טיפ קטן עקב להבין, למה עיתונאית שכותבת בשפה הרוסית פונה לדובר העירייה. הינה השאלון הנכון להיום.

השאלון פורסם באתר, שאני עובדת בו, שמו 'חדשות עכו וקריות' והוא חלק מהאתר הארצי israelinfo

שאלון עירוני
אתר של עירייה והעיתונים שלה חייבים להתפרסם גם ברוסית?
1.אנו, תושבי עכו, רוצים לקבל את המידע השלם של עיריית עכו בשפה הרוסית בכל כלי תקשורת שלה 180 51.6%

2.אנו, תושבי הקריות , רוצים לקבל את המידע השלם של עיריית עכו בשפה הרוסית בכל כלי תקשורת שלה 152
43.6%

3. אני קורא את האתר העירייה והעיתונים שלה בעברית 17 4.9%

סך הכול 357

אם עיריית עכו ועיריות אחרות לא מפרסמות בעצמן מידע לדוברי רוסית, אז לפחות שיעבירו לכלי תקשורת בשפה הרוסית.

חוק על חופש המידע ונגישות למידע חל גם על עיריית עכו, או אני טועה?

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2010, 11:57 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

לפי איזה חוק פרסום של עירייה צריך להתפרסם בשפה הרוסית ?
השפות היחידות שפרסומם מחויב לפי חוק זה עברית וערבית (אולי גם אנגלית אבל אני לא סגור).

בתור עיתונאית קחי את המידע שקיבלת בשפה העברית ותתרגמי אותו לשפה של הקוראים שלך.
אין שום סיבה שבעולם שהעירייה תעזור לך בזה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2010, 13:08 
משתמש בעל ניסיון מתקדם בעכונט

עומרי, למה בערבית כן וברוסית לא????
יש במדינה כ 20% דוברי רוסית או אפילו יותר.
אני בעד שיהיה רק בעברית ומי שלא מבין שילמד,
אבל כשיש בערבית אז אין סיבה שלא יהיה ברוסית.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2010, 13:29 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

קבל קצת הסבר משפטי על למה רוסית מחוץ לתחום, אולי נכתוב גם במרוקאית או טורקית ?

מתוך ויקיפדיה :
בישראל לא נחקק מעולם חוק הקובע את השפות הרשמיות, אולם, כמו חוקים מנדטוריים אחרים, גם החוק המנדטורי לגבי השפות המוכרות כרשמיות נשאר בתוקף. בחוק זה הוגדרו שלוש שפות רשמיות: אנגלית, ערבית ועברית. בחוק זה גם נקבע שכל הודעה רשמית תתפרסם באחד משלושה אופנים: באנגלית בלבד, בעברית ובערבית יחדיו, או בשלוש השפות יחדיו. עם הקמת המדינה הוכנסו תיקונים בחוק, כדי שרשויות המדינה יוכלו לבחור את השפה שבה תפורסם הודעה רשמית. באופן זה הפכה השפה העברית לשפה היחידה כמעט שבה מתפרסמות הודעות מטעם המדינה. עם זאת, בחוקים אחרים נקבע שהודעות אזהרה (למשל על אריזות של תרופות או שלטי אזהרה בכביש) יפורסמו גם בעברית וגם בערבית. מעמדה של האנגלית נשאר לא-ברור, אם כי נעשה בה שימוש נרחב בשלטי דרכים, במערכת החינוך, על גבי מטבעות ובולים ובהתכתבויות מסחריות ודיפלומטיות. במשך השנים נעשו מספר ניסיונות לקבוע בחוק את העברית כשפה הרשמית היחידה, אולם הללו נדחו בטענה שיש בכך פגיעה במיעוט הערבי, כיום (פברואר 2009) מכריזים במפלגת האיחוד הלאומי כי בכנסת הנוכחית יעבירו חוק המבטל את מעמדה הרשמי של השפה הערבית [1]. בעקבות עתירה לבג"ץ (של ארגון עדאלה והאגודה לזכויות האזרח, שהצטרפו אליהם אחרים), הוחלט בתחילת שנות האלפיים להוסיף שילוט דרכים בערבית, והסברים בערבית על אריזות של מזון, גם במקרים שלא מדובר באזהרות. פסק דין אחר של בג"ץ קבע שאין למנוע מאזרחים לפרסם מודעות בערבית או בשפות זרות על לוחות מודעות עירוניים. פסק דין זה, וכן החלטת המדינה בשנות ה-90 לפרסם הודעות לעולים חדשים בשפתם, מבלי להכריחם לקרוא עברית, יצרו מדיניות רב-לשונית. מדיניות זו ניכרת במערכת החינוך שבה נעשה שימוש רב יותר בשפות זרות.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2010, 13:29 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

קבל קצת הסבר משפטי על למה רוסית מחוץ לתחום, אולי נכתוב גם במרוקאית או טורקית ?

מתוך ויקיפדיה :
בישראל לא נחקק מעולם חוק הקובע את השפות הרשמיות, אולם, כמו חוקים מנדטוריים אחרים, גם החוק המנדטורי לגבי השפות המוכרות כרשמיות נשאר בתוקף. בחוק זה הוגדרו שלוש שפות רשמיות: אנגלית, ערבית ועברית. בחוק זה גם נקבע שכל הודעה רשמית תתפרסם באחד משלושה אופנים: באנגלית בלבד, בעברית ובערבית יחדיו, או בשלוש השפות יחדיו. עם הקמת המדינה הוכנסו תיקונים בחוק, כדי שרשויות המדינה יוכלו לבחור את השפה שבה תפורסם הודעה רשמית. באופן זה הפכה השפה העברית לשפה היחידה כמעט שבה מתפרסמות הודעות מטעם המדינה. עם זאת, בחוקים אחרים נקבע שהודעות אזהרה (למשל על אריזות של תרופות או שלטי אזהרה בכביש) יפורסמו גם בעברית וגם בערבית. מעמדה של האנגלית נשאר לא-ברור, אם כי נעשה בה שימוש נרחב בשלטי דרכים, במערכת החינוך, על גבי מטבעות ובולים ובהתכתבויות מסחריות ודיפלומטיות. במשך השנים נעשו מספר ניסיונות לקבוע בחוק את העברית כשפה הרשמית היחידה, אולם הללו נדחו בטענה שיש בכך פגיעה במיעוט הערבי, כיום (פברואר 2009) מכריזים במפלגת האיחוד הלאומי כי בכנסת הנוכחית יעבירו חוק המבטל את מעמדה הרשמי של השפה הערבית [1]. בעקבות עתירה לבג"ץ (של ארגון עדאלה והאגודה לזכויות האזרח, שהצטרפו אליהם אחרים), הוחלט בתחילת שנות האלפיים להוסיף שילוט דרכים בערבית, והסברים בערבית על אריזות של מזון, גם במקרים שלא מדובר באזהרות. פסק דין אחר של בג"ץ קבע שאין למנוע מאזרחים לפרסם מודעות בערבית או בשפות זרות על לוחות מודעות עירוניים. פסק דין זה, וכן החלטת המדינה בשנות ה-90 לפרסם הודעות לעולים חדשים בשפתם, מבלי להכריחם לקרוא עברית, יצרו מדיניות רב-לשונית. מדיניות זו ניכרת במערכת החינוך שבה נעשה שימוש רב יותר בשפות זרות.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2010, 14:47 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

לא ביקשתי לתת לי תגובה ברוסית, אלה בעברית. אני בהתנדבות מתרגמת או זה לרוסית. מפריע לך? חוק חופש המידע לא חוק לדובר עיריית עכו? אותם הדברים נא לפרסם בעברית. אם זה לא סוד המדינה, מה קורה בקליטת העלייה בעכו?

לא חשבת למה קיים ערוץ 9, רדיו ממשלתי רק''ע, אתר ערוצי זהב, ואוד, למה חברות גדולות מפרסמות שם? למה לפני הבחירות עומד בראשה של עיריית עכו, וסגנו, יו''ר ועדת הקליטה ומחזיק תיק הקליטה מפרסמים ברוסית, וביו הבחירות לא רוצים לחשוף את המידע?

זה ניסיון פסול ולא יעמוד בקריטריונים של משרתי הציבור.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2010, 14:52 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

באתר רשמי של עיריית עכו פורסם:

לשכת הדוברות:
מערך הדוברות וההסברה נועד להבליט את תרומתו ופעילותו של הרשות המקומית ושל עומד בראשו, לחיי החברה והקהילה; ייצוג העירייה, מדיניותה ופעילותה מול אמצעי תקשורת המונים; העברת מידע שוטף ויזום לכלי התקשורת השונות- ארצית ומקומיים; מענה על שאילתות; כינוס מסיבות עיתונאים ו/או סיור עיתונאים פרסום מודעות בתשלום.

האם הצהרות האלה הן רק בגדר סיפורים יפים?

28.11.10

22.11.10
‏ט"ו כסלו תשע"א
16/11/10
‏ט'/כסלו/תשע"א
‏07 נובמבר 2010
‏חשון תשע"א
אל ממונה על חוק חופש המידע עיריית עכו
אל יועצת משפטית עיריית עכו
מח' הדוברות
http://israelinfo.ru
מקומון http://akko.israelinfo.ru

א.נ

הנדון: עידוד העלייה מחבר העמים בעכו וערי הקריות

שלום, רב.
אנו מעלים לרשת כתבה בנושא עידוד העלייה בעיר עכו וערי הקריות . בשנים האחרונות ערים האלו קולטות עולים חדשים רבים מחבר העמים. על כך מבקשים לקבל מידע על הצלחות העלייה והקליטה בעיר, כולל שיתוף הפעולה של הרשות מול הסוכנות היהודית, משרד הקליטה,והמשלחות שונות
כמו כן אבקש לדעת.
1. מי מטעם העירייה השתתף השנה ובשנה שעברה במשלחות למען עידוד העלייה, כמו כן אבקש לדעת באילו משלחות ?
2. איזו מחלקה בעיריית עכו וערי הקריות מטפלת בעולים חדשים. ובאלו פרויקטים של משרד הקליטה והסוכנות היהודית משתתפת עיריית עכו וערי הקריות למטרת עידוד העלייה ?
3.מי אחראי על המחלקה, ומי מחזיק את תיק הקליטה במועצת העיר עכו וערי הקריות ?
3.1 מה הרכב ועדת הקליטה, באיזה תאריכים מאז הבחירות למועצת העיר האחרונות התקיימו הישיבות, באיזו נושאים דנו?
3.2 איפה פורסמו ידיעות על ועדת הקליטה ומה הנגישות לפרוטוקולים לגבי כל אזרח, כלל עולים חדשים?
3.3. איפה אפשר לעיין בתכניות של מח' הקליטה ל 2009 -2010 ודוחות ביצוע הפרויקטים?
3.4 איך מתאפשרת לעולים חדשים יכולת לקבל מידע על הפרויקטים של מח' הקליטה ומח' אחרות למען העלייה והקליטה שמקבלים תקציבים 'צבועים'?
4. האם בעירית עכו וערי הקריות קיימת משרה של פרויקטור המטפל בעולים מחבר העמים. אבקש לדעת את שמו ומה חלקו בעידוד העלייה?
5.כמה משפחות עולים חדשים מחבר העמים הגיעו לעירכם משנת 2009-2010 במסגרת הפרויקטים?

להמשך שיתוף פעולה אבקש לדעת מי בעיריית עכו וערי הקריות אחראי על הקשר הישיר עם התקשורת בשפה הרוסית?
נשמח לקבל עדכונים שוטפים בכל דבר, הנוגע לקליטת העלייה בכלל בעיר.

בכבוד רב
עורכת האתר, עיתונאית
לריסה מירו

העתקים
מחזיק תיק הקליטה במועצת העיר
יו''ר ועדת הביקורת במועצת העיר

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2010, 15:04 
משתמש עם ניסיון בעכונט
משתמש עם ניסיון בעכונט

עכשיו אחרי שפירסמת את השאלות שלך אני מבין למה את לא מקבלת תשובה.
מאז שפוטרת מהעירייה את מנסה לרדת על מחלקת הקליטה ועל העירייה ומחפשת רק מה רע בעיר וכמה לא כדאי לגור פה
את סתם עיתונאית צהובה ורואים טוב מאד שאת ספקית מספר אחת של ידיעות בעיתון כל הצפון.

אני מאד מקווה שלא יתנו לך תשובות לשאלות הרעות שלך שמלאות באינטרס אישי ולא עיתונאי

ואגב הדובר הוא דובר מצויין לדעתי שמעביר המון ידיעות על העיר גם לאתר עכונט שבו את מלכלכת כל הזמן על העיר שלך.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 28 נובמבר 2010, 16:05 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

אם אין תשובה- יש סוד. אם יש סוד- צריך להבין למה. אם מבינים- למה, אז יש לכאורה ממה לפחד ולא לתת תשובות.

כך מתבצע חוק חופש המידע בעיריית עכו:
מחלקת הקליטה- סוד המדיני,באתר עיריית עכו היא לא קיימת, מי עובד שם ומקבל משכורת ממיסים שלי- סוד המדינה, מה תוכניות של ועדת הקליטה- סוד, מי חברי הועדה- סוד, מה עושים למען העולים- סוד. כל כך הרבה סודות רק במחלקט הקליטה. אז מה קורה בכול העירייה?

אם אני מספקת מידע לאיזה שהוא עיתון- אז אני מוכשרת. עיתון לא קיבל תביעות דיבה, הכל בסדר?

אם דובר העירייה, שבזמנו עלה ביקורת קשה כלפי העייריה ולכארה התפשר על תפקיד, היום מפחד לתת תשובות לעיתונאית, אז הוא יודע למה וממה הוא מפחד.

ממונה על חופש המידע לא מוכן לחשף את המידע. אז למה הוא בעצם מונה? ומה חושבת על זה היועצת המשפטית של עיריית עכו?

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 29 נובמבר 2010, 08:13 

לריסה האמת אני כבר מרחם עליך! כואב לראות בן אדם במצב שלך שלא מצליח לשכוח ולהתקדם בחיים,אז פיטרו אותך מהערייה נו אז מה את יודעת כמה אנשים מפוטרים כל יום?תרימי ראש ותמשיכי קדימה בחיים כי את נשמעת לי אשה מאוד חכמה.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הודעהפורסם: 29 נובמבר 2010, 10:27 
עכונט כדרך חיים
סמל אישי של המשתמש

תודה על מחמאה, כבר הבנתי מכתבים כאן שאני אישה מוכשרת וחכמה.
התקדמות בהגדרות.

אני מבצעת את תפקידי כעיתונאית ואין כאן שום דבר אישי. דוברים ברשויות מקומיות מקבלים משכורת על כך,
שהם חייבים לבצע את תפקידם. תפקידם- לספק מידע לגבי הפעילות של הרשות ועומד בראשה.
השאלונים שלי ימשיכו בכל נושאים, שקשורים לחברה בעכו ובערי הקריות, לשכונת בורלא, לקליטת העלייה,
לחינוך ותרבות, לקיומן ישיבות הוועדות במועצות העיר.

אם אני לא מקבלת את התשובות, אז אמצא דרכים לקבלתם

מספיק לקשקש ולחפש בנרות, איפה אני עבדתי ואיזה מידה נעליים אני נועלת.
ניסיון לחיסול עירונילפי כתבתו של גיא לשם בעיתון 'הארץ' כבר היה ולא הצליח.
מכתבים, שכללו לשון רע כלפי והתנצלות מטעם עו''ד חיצוני מצד עיריית עכו כבר היו.
מה עוד? תותחים כבדים 'בעכונט'? מי עוד לא נכנס לשורות הארטילריה? קדימה!

הגיע זמן להבין, שהסתרת המידע זה דבר פסול .
לא בכול כלי תקשורת עובדים אנשים נוחים, יש גם אחרים.
מה לעשות, חיים הם לא פיקניק.
ישנם בעולם עיתונאים, שמסורים למקצוע ללא פשרות.
טוב עם זה או לא טוב למבוקרים - לא מעניין את העותונאי.
לזה התקבלתם לעבודה ולתפקידים. לזה קיבלתם מנדט, לזה אתם מחויבים.
לא רק לרופאים ישנם כללי האתיקה. גם לעיתונאים ולנבחרי הציבור,
ליו''ר של ועדות, למחזיקי התיקים, לממונים על חוק חופש המידע, לעובדי הציבור.
כ-ו-ו-ו-ו-לכם חייבים לעבוד כך, שלעיתונאי לא יהיה מה לחשוף.
במצב כזה אני אשמח לצאת לפנסיה.
עד כאן - אני אמשיך בדרכי.

דווח על הודעה זו
חזור למעלה
 פרופיל אישי  
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 12 הודעות ] 

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google Bot ואורח אחד

אתה יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה