חידון התנ"ך למבוגרים בשידור ישיר עם המתמודד מעכו דניאל אוחיון http://www.iba.org.il/media/?recorded=1

לאחר שנים ארוכות בהן לא ניתן היה למצוא אף לו שערה לבנה אחת בקרב מתמודדי חידון התנ"ך, היום הכל עתיד להשתנות. בירושלים החליטו לחזור למסורת, ולחדש את חידון התנ"ך למבוגרים. מאות בני אדם התחרו על מקום בגמר היוקרתי, שייערך הערב בבנייני האומה במעמד רה"מ ושר החינוך
14 מועמדים נרגשים שהספיקו כבר לשכוח את "גיל הטיפש-עשרה" ינסו להוכיח הערב: (ג', 18:00, שידור ישיר בערוץ הראשון)
בבנייני האומה כמה הם חכמים, כשיתחרו על תואר חתן או כלת חידון התנ"ך הארצי למבוגרים.
בין המתמודדים: לוי סודרי בן ה-42 מבית שמש, אב לשבעה המצהיר: "תנ"ך זה החיים שלי", דניאל בן ה-53 מעכו העובד בתעשיית הבטחון. אחת המתמודדות צחקה, באומרה "עברתי את השלב המחוזי, אז כבר לא הייתה לי ברירה אלא להתמודד בארצי - ואני מוצאת את עצמי לצד ילדות בנות 29".
ההכרזה על שובו של החידון, שנערך לראשונה בחגיגות העשור למדינה, הובילה לביקוש מפתיע של למעלה מ-2,000 מתמודדים. לאחר שהתקיימו שלבי הבחינה המחוזיים, הפומביים, בכתב ובעל-פה, עם הנר השביעי של חנוכה, מגיע הגמר הגדול. האירוע יתקיים במעמד ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ובמעמד מי שמשרדו מפקד על האירוע - שר החינוך, גדעון סער.
"האירוע מבטא את המגמה להחזיר את המרכזיות של התנ"ך בחיים התרבותיים-לאומיים במימד הציבורי", מסביר סער, "לקח לנו זמן היערכות והתאקלמות לערוך את החידון על שלביו השונים, ואני מאמין שהיום אנחנו נכנסים למסורת חדשה".
חידון התנ"ך למבוגרים התקיים לראשונה בשנת 1958, ונרשמו אליו אלפים. בעקבות החידון, עם השנים, החלו להערך ברחבי הארץ חידונים רבים נוספים, בהם חידון התנ"ך לילדים שנערך, והחידון לנוער שהחל להתקיים בשנת 1963 ומממשיך להתקיים ביום העצמאות בכל שנה מאז.